Medijsko središče

03 / Dogodki in prireditve

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

23. april 2016 ob 20.00, Kulturni dom Izola
Dokler seks naju ne loči – PRESTAVLJENO NA JESEN!!!
Gledališka predstava

Predstavo smo prestavili na jesen. Kupce vstopnic prosimo, da se z njimi zglasijo na prodajnih mestih, kjer jim bomo vrnili kupnino.

 

Romantična komedija

Avtor: Michele Riml
Režija: Ajda Valcl
Igrata: Lučka Počkaj, Brane Završan
Produkcija: SLG Celje

Komedija govori o tem, kaj je pomembno v življenju in kaj storiti, ko stvari zdrsnejo v rutino, naveličanost, dolgčas.

Po petindvajsetih letih zakona si Alice in Henry privoščita vikend samo zase. Ideja je pravzaprav bolj Alicina, ki si želi, da bi v hotelski sobi s priročnikom Seks za telebane obudila svoje ljubezensko življenje in nekdanjo strast. Alice je prepričala moža Henryja, da potrebujeta romantičen konec tedna zase, stran od doma, obveznosti in vsakdanje rutine. Upa, da ga bo ponovno zapeljala, da se bo med njima ponovno vnela strast, zato je s seboj prinesla tudi nekaj pripomočkov za ljubezenske igrice. Henry pa bi rad obdržal življenje, kot ga pozna – udobno, varno in mirno. Sam je s svojim življenjem in njunim odnosom popolnoma zadovoljen in ne razume ženinega nezadovoljstva. Alice in Henry poskušata v hotelski sobi preizkusiti različne nasvete, ki jih ponuja priročnik. V praksi pa mnogi od nasvetov postavijo Alice in Henryja v neugoden položaj, da se počutita neumno in nelagodno – namesto da bi se med njima razvnela strast, se med jima odpirajo vprašanja o kvaliteti in smislu njunega zakona. Romantični vikend se ne odvije, kot si je zamislila Alice, namesto strasti se med zakoncema razplamtijo številna vprašanja, dvomi, očitki in zamolčane stvari, izkaže se, da sta oba postala nesrečna, otopela in nezadovoljna, ker sta pozabila na male stvari, ki so ju na začetku njunega odnosa osrečevale.
Komedija Dokler naju seks ne loči je komičen in iskren portret para srednjih let, ki poskuša obdržati svoj zakon, skupaj duhovno zrasti in hkrati ohraniti svojo individualnost. Alice in Henry v koncu tedna, ko naj bi se med njima razplamtela strast, odkrijeta marsikaj novega o samem sebi, o svojem partnerju in lastnem odnosu do njunega zakona.
Univerzalno temo dolgega zakona, vseh njegovih vzponov in padcev Rimlova izriše z žgečkljivim humorjem, hkrati pa iskreno in nepristransko razkriva probleme in skrbi dolgoletnega zakonskega odnosa. Drama govori o tem, kaj je v življenju in odnosu pomembno in kaj storiti, ko stvari zdrsnejo v rutino, naveličanost, dolgčas. Igra Dokler naju seks ne loči ni le lahkotna komedija, temveč odkriva številne resnice o skupnem življenju in marsikdo bo skozi dialoge Alice in Henryja prepoznal svoja lastna vprašanja, dvome in občutke, ki se porajajo v vseh partnerskih odnosih.

Michele Riml (1967) je pomembno ime na kanadskem gledališkem področju, njene igre so bile igrane po vsej Kanadi in vključujejo naslove Miss Teen, Under the Influence, Poster Boys, RAGE, Souvenirs, On the Edge, The Amaryllis and Henry and Alice: Into the Wild. Je dobitnica nagrade Sydney Risk Prize for Outstanding Original Play za dramo RAGE (2005), za to dramo je prejela tudi nagrado Jessie Richardson Award za najboljši novi tekst (2008). Leta 2008 je bila nominirana za nagrado Siminovitch Prize.
Komedija Dokler naju seks ne loči je bila prevedena v več tujih jezikov in igrana na Poljskem, Islandiji, v Nemčiji, Mehiki, ZDA in na Novi Zelandiji. Krstno uprizoritev je doživela na Vancouver International Fringe Festivalu leta 2002, s festivala se je preselila v gledališče, kjer je leta 2004 doživela premiero v Arts Club Theatre Company.

Nazaj na seznam dogodkov
Arhiv dogodkov
KOLEDAR
< julij 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem v naši občini.

Prijavi se zdaj

NOVO NA PORTALU

22. julija 2019
Prostofer – v prvem tednu opravljenih 7 voženj, sodeluje že 8 prostovoljnih voznikov


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×