Medijsko središče

03 / Dogodki in prireditve

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

06. oktober 2016 ob 19.00, Galerija Alga
Društvo likovnih pedagogov Primorja: UTRINKI PREBUJANJA
Otvoritev razstave

Razstavljajo: Vlasta Markočič, Tanja Samec, Vasja Nanut, Vesna Marion, Mojca Lenardič, Aleš Borovničar, Ksenija Pfeifer, Ervin Pregelj, Ingrid Knez.

Vinski pokrovitelj otvoritve je Kmetija Slavec.

Razstava bo na ogled vse mesec.

 

VLASTA MARKOČIČ
vlasta
Vlasta Markočič se pri dolgoletnem likovno pedagoškem delu nenehno srečuje z otroško ustvarjalnostjo, svojo likovno izpoved pa najraje izraža v grafiki. Tokrat se predstavlja z malimi deli v mešani tehniki, ki vsebinsko kažejo na soodvisnost vsega bivajočega.

TANJA SAMEC
Tanja
Kot likovna pedagoginja, ki že vrsto let poučuje likovno umetnost na OŠ, za svojo dušo ustvarja v različnih likovnih tehnikah. Tokrat si bomo ogledali preoblikovano fotografijo v kombinaciji z akrilom na platnu. Ob gledanju njenih slik se tenkočutnemu opazovalcu odpre pogled v skrite kotičke narave. Odnosi barv in ritmov znotraj slikovnega polja nas vodijo v pokrajine sedanjosti, preteklosti in prihodnosti. Če bo vsebina gledalca dosegla ali ne, je odvisno od gledalca samega.

VASJA NANUT
Vasja
Vasja Nanut, rojen 1964. v zadnjih letih se pri svojem ustvarjanju posveča predvsem keramiki, kjer se največ ukvarja s starimi tradicionalnimi načini žganja keramike, ki jih oplemeniti z eksperimentalnimi pristopi.Vsako leto razstavlja na skupinski razstavi Društva keramikov in lončarjev Slovenije v Ljubljani, pa tudi na nekaterih pomembnejših razstavah sodobne keramike v Sloveniji. Redno tudi organizira in vodi različne delavnice s področja keramike, največ v Laborju in Truškah.

VESNA MARION
Vesna
Ob delu z učenci človek potrebuje tudi lastno ustvarjalno izpoved. Vesna Marion jo je našla v grafični tehniki kolagrafiji, ki ji ponuja izzive in presenečenja ob nastajanju odtisa. Matrico oblikuje po navdihu. Izkorišča gladkost in hrapavost površine v katero zarezuje abstraktne oblike, ki se na grafičnem listu kažejo kot temnejše ploskve. Svoje delo je nadgradila z barvnimi kombinacijami, ki z oblikami in barvnimi nasprotji pripovedujejo o avtoričinih občutkih. Kot nastajajo spontano oblike in kompozicije, tako intuitivno in po navdihu dela dobijo naslov.

MOJCA LENARDIČ
Mojca
Mojca Lenardič živi v Kopru in dela kot likovna pedagoginja v Luciji. Redno sodeluje na ex-temporih Društva likovnih pedagogov Primorja. Najpogosteje se izraža v sliki. Motive išče v naravi, ki s svojimi neštetimi gibkimi linijami naredi nanjo največji vtis. Opaženo s svojo likovno govorico prezrcali v sliko, ki spregovori povsem zgodbo.

ALEŠ BOROVNIČAR
Aleš
Vsekakor je likovnost mladega piranskega umetnika Matjaža Borovničarja raziskovalna. V skladu z neustavljivim pridobivanjem izkušenj je v polju odprtih možnosti gotovo v fazi odkrivanja likovne
materije in iskanju izvirnosti lastnega izraza, vendar v določeni maniri nakazuje individaulistično utemeljeno usmeritev.

KSENIJA PFEIFER
Ksenija
Ksenija Pfeifer je likovna pedagoginja v OS Elvire Vatovec Prade. Sama kipari v lesu in slika na platno v pretežno mešani tehniki. Je članica DLPP od ustanovitve in sodeluje na različnih aktivnostih društva. Razstavljala je slikarska in kiparska dela pod okriljem društva in JSKD. Je mentorica slikarske skupine Morje iz Izole.

ERVIN PREGELJ
Ervin
Rojen leta 1960 v Kopru. Leta 1982 je v okviru višješolskega študija diplomiral na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, iz likovne metodike pri profesorju Ivu Mršniku. Leta 2014 je končal univerzitetni študij Likovne pedagogike pri profesorju Zdenku Huzjanu. Sodeloval je na skupinskih razstavah Društva likovnih pedagogov Primorja. Ustvarja na področju slikarstva, keramike in digitalne fotografije. Zaposlen je kot učitelj tehnike in tehnologije ter likovne pedagogike na OŠ dr. Aleš Bebler – Primož v Hrvatinih in na OŠ Ankaran. Živi in ustvarja v Kopru.

INGRID KNEZ
Ingrid
Ingrid Knez je likovna pedagoginja na OŠ Livade v Izoli. Bila je ustanoviteljica in prva mentorica likovnega društva za odrasle Tuba iz Izole, kakor tudi pobudnica za oživitev osnovnošolskih ex-tempor v Izoli. Z učenci se v okviru likovnega ustvarjanja aktivno povezuje s krajem in krajani ter zavodi in društvi. Zadnje čase se ukvarja predvsem s keramiko.

Nazaj na seznam dogodkov
Arhiv dogodkov
KOLEDAR
< marec 2019 >
POTOSRČEPESONE
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem v naši občini.

Prijavi se zdaj

NOVO NA PORTALU

20. marca 2019
S pridobljenimi sredstvi bodo v izolskem domu upokojencev olajšali življenje starejših in njihovih skrbnikov