Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

9. septembra 2019
30. obletnica praznika KS Jagodje-Dobrava

Krajevna skupnost Jagodje-Dobrava praznuje 8. septembra praznik krajevne skupnosti (mali šmaren). Praznik je bil izbran in potrjen s sklepom Sveta KS leta 1989 in ga praznujejo vsako leto. Na ta dan so se ljudje v preteklosti, domačini in drugi, udeležili svete maše v Loretski cerkvici, nato pa na prostor v njeni bližini prinesli prvi mošt in prvi kruh letne žetve. Hrano in pijačo so delili zastonj, ljudje so se na dogodku medsebojno družili, klepetali in ocenjevali pobrano letino. Srečanje so zaključili z domačo glasbo in z upanjem, na ponovno snidenje v naslednjem letu. Na dan 8. septembra vodstvo KS vsako leto organizira srečanje ljubiteljev športa, zabave, glasbe in vernikov. Ta praznik je namenjen tako krajanom, kot ostalim ljubiteljem krajevne skupnosti.Matjaž Gergeta, sedanji predsednik krajevne skupnosti, je na letošnjem jubilejnem dogodku povedal: »V čast in veselje nam je, da obeležujemo 30. obletnico praznika krajevne skupnosti.  S ponosom lahko rečemo, da smo za naše krajane v preteklih letih veliko naredili. Pri tem gre posebna zahvala vsem članom Sveta KS minulih let in dolgoletnemu predsedniku Maksu Filipčiču, ki so se trudili pri uresničevanju zastavljenih ciljev.

Svet KS, na čelu s predsednikom Gergeto, si je zastavil obsežen program reševanja tekoče problematike in dolgoročne razvojne cilje. V prvem letu mandata so se sestali na sedmih sejah, reševali so vloge in pobude krajanov in tekočo problematiko: pridobitev zemljišč za krožišče na Belvederju in za parkirišče pred krajevno skupnostjo, ureditev prometa in signalizacije na območju krajevne skupnosti in ureditev prevoza šoloobveznih otrok. Aktivno so sodelovali tudi pri javni razgrnitvi občinskega prostorskega načrta ter dali več predlogov za spremembo. Trenutno se aktivno ukvarjajo s problematiko prodaje sadja in zelenjave ob cesti, problemom divjadi, rekonstrukcijo stavbe, v kateri je sedež KS ter namero o zaprtju pošte v Jagodju.

Organizirali smo tudi Dan zdravja, ki je bil namenjen ohranitvi in krepitvi zdravja krajanov, s programom brezplačnih meritev holesterola, sladkorja v krvi in krvnega tlaka, strokovnim svetovanjem o zdravi prehrani, testom aerobne zmogljivosti in funkcijske manj zmožnosti,« je aktivnosti v tem letu, s katerimi so se želeli približati krajanom opisala Vida Orbanič, članica sveta KS Jagodje-Dobrava in obenem napovedala poseben dogodek, ki ga bodo za krajane pripravili decembra, ob svetovnem dnevu invalidov.

Program prireditve ob 30. obletnici praznika krajevne skupnosti se je odvil med 6. in 9. septembrom. Obeležili so ga s slavnostno sejo in dnevom odprtih vrat društva radioamaterjev v petek, soboto je zaznamoval mednarodni balinarski turnir in sveta maša, danes pa se odvija medobčinski turnir v igranju taroka.

Iz leve proti desni:

Vlado Marič, podžupan Občine Izola

Matjaž Gergeta, predsednik KS Jagodje-Dobrava

Maks Filipčič, nekdanji dolgoletni predsednik KS Jagodje-Dobrava

Agnese Babič, podžupanja Občine Izola

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< december 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

NOVO NA PORTALU

14. december 2019
Duo Pingo

Z njima je vedno pestro in zabavno, saj znata otroke popeljat v pravljični svet pesmi in zabave.   Več o ostalem programu Leden...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!