Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

21. novembra 2019
Predaja novega reševalnega vozila

Izola, 21. november 2019 – Reševalna služba slovenske Istre, ki deluje pod okriljem Zdravstvenega doma Izola, bo v ponedeljek, 25. novembra, uradno prevzela novo reševalno vozilo Mercedes Benz Sprinter, ki ga je dobavila družba Meditra d. o. o. iz Ljubljane.
Več

20. novembra 2019
Napovedano visoko plimovanje in poplave morja tudi v prihodnje

Po napovedih se bo visoko plimovanje morja občasno nadaljevalo do konca meseca novembra in prvi teden decembra. Prebivalce občine Izola, ki živijo na območjih, kjer obstaja možnost poplav pozivamo, da shranijo obstoječe vreče s peskom za ponovno uporabo.

 O plimovanju in možnosti poplav vas bomo redno obveščali, zato spremljajte naše objave na spletni strani: http://izola.si/medijsko-sredisce/novice/ ter na Facebook strani: https://www.facebook.com/obcinaizola/.

Če bo napovedano plimovanje v Izoli podobnih razsežnosti, kot smo ga doživeli prejšnji teden, prosimo, da zavarujete svoje imetje in pred vrata postavite leseno desko ali najlonsko oblogo ter jo obložite z vrečami.

Dodatne vreče, če jih še niste prejeli, bodo delili predstavniki civilne zaščite in gasilci oziroma jih boste lahko prevzeli na Komunali Izola. Stik dežurne službe: 05 909 13 04,  od 15. do 7. ure.

19. novembra 2019
Na letošnjih javnih dražbah nepremičnin iztržili več kot 4 milijone evrov

Na včerajšnji javni dražbi je Občina Izola iztržila dobrih 231.000 evrov. Prodala je tri nepremičnine, dve po izklicni ceni, za tretjo pa za 35.000 evrov več od izklicne cene. Največ zanimanja je bilo za stavbo in zemljišče ob objektu, na naslovu Tartinijeva 19 a v Izoli. Za nakup se potegovali štirje dražitelji, največ je ponudilo podjetje MM4 iz Portoroža. Skupni znesek, ki ga je občina iztržila na vseh petih letošnjih dražbah znaša dobre 4 milijone evrov.
Več

18. novembra 2019
Vabljeni na dogodek Podjetna Izola

V četrtek, 21. novembra 2019, bo ob 17. uri potekalo nadaljevalno srečanje podjetnikov in mladih v javni razpravi o možnostih, ki jih ponuja lokalna skupnost, glede spodbujanja podjetništva in inovativnosti. Srečanje se bo odvijalo v prostorih Manziolijeve palače na Manziolijevem trgu 5, v Izoli.

Gost delavnice bo tudi tokrat dr. Robert Ličen, ekonomist in poslovni voditelj ter avtor inovativne metode vodenja, prilagojene slovenskemu kulturnemu okolju. Je dolgoletni mentor mladim podjetnikov, pisec strokovnih člankov v več revijah in strokovnih publikacijah. Ustanovil je Podjetniški center Pegasus, ki povezuje podjetnike in njihove podpornike v podjetniško skupnost.

Če hočemo doseči spremembe v družbi in podjetjih nasploh (izboljšave), moramo doseči, da jih najprej sprejme posameznik, ki v nekem okolju živi in deluje. Ravno zato nam bo na dogodku dr. Robert Ličen predstavil temo Management sprememb. Spregovoril bo o pomenu in učinkih sprememb v privatnem ter v poslovnem življenju. Zakaj se jih bojimo in kako jih uspešno izpeljemo in vodimo.

Več o programu dogodka lahko preberete v priloženem vabilu.

Zaradi omejenega števila mest potekajo prijave na delavnico.

Prijavite se TUKAJ do 20.11.2019.

17. novembra 2019
Zahvala za prizadevno delo in pomoč ob plimnem valu

Spoštovane občanke in občani,

v preteklih dneh smo tudi v občini Izola občutili moč narave. Plimni val je prizadel precejšen del priobalnega pasu, občankam in občanom, ki živijo ali poslujejo na tem območju, pa povzročil veliko škodo.Izolski prostovoljni gasilci, gasilci Gasilske brigade Koper, člani civilne zaščite ter delavci Komunale Izole pa so skupaj z občani in vsemi, ki so želeli pomagati, še enkrat dokazali, da smo, ko je to najbolj potrebno, sposobni stopiti skupaj ter storiti vse, da bi bila škoda kar najmanjša. Zato se vsem, ki ste te dni bili na terenu in pomagali prizadetim občanom ter preprečili nastanek še večje škode, iskreno zahvaljujem za prizadevno delo in pomoč.

Občina Izola je, podobno kot ostale tri istrske občine, že pripravila prvo oceno škode, in jo v višini 1,8 milijona evrov, prijavila tudi pristojnemu ministrstvu. Upajmo, da bo država čim prej izvedla vse potrebne postopke, da bi lahko najbolj prizadeti občani in občanke Izole iz teh sredstev vsaj deloma prejeli povrnjeno škodo, ki jim jo je povzročil nedavni plimni val.

Župan, Danilo Markočič

15. novembra 2019
OPOZORILO

Danes je v Izoli morje prestopilo bregove, vendar je voda poplavila del Sončnega nabrežja in Velikega trga, do večje škode ni prišlo. Po podatkih Oddelka za hidrološko prognozo, Agencije RS za okolje, morje v jutranjih urah poplavlja nižje dele obale, dopoldan bo poplavljalo predvidoma v večjem obsegu, v višini med 30 in 40 cm. V prihodnjih dneh bo plimovanje morja še povišano in bo večkrat preseglo obalno črto in poplavljalo. Močneje bosta povišani tudi plimi danes ponoči, med 22. in 1. uro zjutraj, in plima v noči na nedeljo. Ob tem lahko morje ponovno poplavi.

Pa še obvestilo Komunale Izola:
Občane Izole, ki so bili v teh dneh prizadeti v poplavah obveščamo, da bo jutri, v soboto, 16.novembra in nedeljo 17. novembra dopoldan, med 10. in 15. uro, na razpolago dežurna ekipa za izredni odvoz kosovnih odpadkov, nastalih zaradi poplave morja. Telefonska številka, na katero lahko pokličete v navedenem času, je 031/309-543. Zaradi nastalih nevšečnosti, želimo tudi na ta način stopiti naproti občanom in ponuditi pomoč ter v čim krajšem času vzpostaviti ustrezno urejenost našega mesta.
Za sodelovanje kot tudi strpnost in razumevanje se vam vnaprej zahvaljujemo.

15. novembra 2019
Tradicionalni slovenski zajtrk

Danes je otroke v izolskih šolah in vrtcih pričakal tradicionalni slovenski zajtrk (maslo, med, kruh in mleko lokalnih proizvajalcev). Letos se je akciji ozaveščanja pomena zdravega jutranjega obroka že trinajsto leto zapored pridružil tudi izolski čebelar Dario Renko, ki je na zabaven in poučen način otrokom predstavil pomembnost čebel in čebelarstva. Obiskal je otroke iz vrtca Mavrica, enota Školjka, otroke iz italijanskega vrtca L’Aquilone, svoje poslanstvo pa je nadaljeval tudi na izolskemu podeželju, kjer je obiskal otroke iz vrtca Mavrica, enota Korte in otroke iz prve triade podružnične šole v Kortah.

Župan Občine Izola Danilo Markočič se je tudi udeležil zdravega zajtrka v enoti Školjka vrtca Mavrica in poudaril pozitiven pomen zajtrkovanja, medtem ko je podžupanja Agnese Babič obiskala vrtec z italijanskim učnim jezikom L’Aquilone.

Tradicionalni slovenski zajtrk letos že osmič poteka ob dnevu slovenske hrane, Projekt vodi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije. Letošnji dan slovenske hrane poudarja pomen zahvale vsem našim kmetijam, kmetijskim in živilskim podjetjem ter zadrugam, ne samo za zajtrk, ampak za vso hrano.

14. novembra 2019
Po podatkih Agencije RS za okolje, Urada za meteorologijo in hidrologijo, bo plimovanje morja

Po podatkih Agencije RS za okolje, Urada za meteorologijo in hidrologijo, bo plimovanje morja v naslednjih dneh povišano. Najvišja gladina morja bo ob plimi, jutri, med 8. in 12. uro, ko lahko morje ponovno poplavi v večjem obsegu, predvidoma v višini med 30 in 50 cm.

Prebivalce občine Izola, ki živijo na območjih, kjer obstaja možnost poplav naprošamo, da svoje imetje zaščitijo in pred vrata postavijo lesene deske ter jih obložijo z vrečami.

Pristojne službe civilne zaščite, gasilci, delavci Komunale Izola in prostovoljci bodo dogajanje ves čas spremljali in bili na razpolago za pomoč vsem ogroženim.

14. novembra 2019
V Izoli bo zaživel Ledeni otok

Letošnje zimsko dogajanje bo v Izoli zaznamovalo drsališče v parku Pietro Coppo, ki bo vsem ljubiteljem ledenih ploskev na voljo med 30. novembrom 2019 in 19. januarjem 2020. Zimsko zgodbo bo popestril pester glasbeni in otroški program, obiskovalci pa se bodo lahko razvajali ob raznoliki kulinarični ponudbi.

Pri ustvarjanju izolske pravljične zimske zgodbe so sodelovali tudi otroci iz šol in vrtcev, ki so za letošnje zimsko dogajanje izbrali ime Ledeni otok. S prižigom luči in odprtjem drsališča v soboto, 30. novembra, se bo začelo tudi dogajanje Ledenega otoka

Izola bo to zimo domačinom in obiskovalcem ponujala še pestrejše dogajanje in jim omogočala druženje v čudovitem parku, ki se bo spremenil v ledeno ploskev. »Bogatejša bo tudi okrasitev, elementi okrasitve pa bodo krasili tudi podeželje,« je na današnji novinarski konferenci povedal župan Danilo Markočič. Za celotno okrasitev bo namenjenih 21.000 evrov. »Vesel sem, da smo z decembrskim dogajanjem povezali gostince, trgovce in druge deležnike v Izoli, promocija decembrskega dogajanja pa je povezana tudi s sosednjo občino v Kopru,« je še pojasnil župan.

Izola prejemnica dveh priznanj Turistične zveze Slovenije

»Da smo na pravi poti in da delamo dobro, dokazujeta tudi priznanji, ki ju je včeraj, na zaključni prireditvi Moja dežela – lepa in gostoljubna 2019, prevzela izolska podžupanja Agnese Babič,« je še prepričan župan. Drugo mesto v kategoriji Naj turistični kraj in prvo mesto spletnega glasovanja po številu glasov ljudstva znova dokazuje, da ima naše mesto dober sloves, širitev ponudbe z novimi pridobitvami, še posebej izven sezone, pa gotovo omogoča, da bo ta sloves ohranilo in nadgradilo tudi v prihodnje,« je prepričan župan.

Prižig prazničnih luči, odprtje in urnik drsališča

»200 metrov razgibanih drsalnih stez v praznično okrašenem parku bo na voljo obiskovalcem med 30. novembrom 2019 in 19. januarjem 2020, od ponedeljka do četrtka ter ob nedeljah, med 12. in 21. uro. Zadnji vstop na drsališče pa bo možen do 20. ure. Še dalj časa bo drsališče na voljo ljubiteljem ledenih ploskev ob petkih ter sobotah, praznikih in šolskih počitnicah, in sicer med 10. in 23. uro, zadnji vstop na drsališče pa bo do 22. ure,« je povedala Olga Kaliada, koordinatorica projekta, ki je med drugim tudi predstavila razloge za izbor imena Ledeni otok za zimsko dogajanja v Izoli. Ime izhaja iz korena imena mesta in simbolizira, da je bila Izola nekoč otok, hkrati pa je tudi drsališče majhen otok sredi mesta. Ob drsališču si bo mogoče izposoditi drsalke in pripomočke za pomoč pri drsanju. Za vstop na drsališče bo treba odšteti dva evra, cena izposoje drsalk pa bo en evro. Možen bo tudi nakup sezonske karte za vseh 50 dni, in sicer za 30 evrov.

Ime za zimsko dogajanje so izbirali učenci izolskih šol in vrtcev, zmagovalni predlog pa so podali otroci 3. a razreda osnovne šole z italijanskim učnim jezikom Dante Alighieri. Slednji bodo v soboto, 30. novembra, z županom v parku prižgali praznične luči, prislužili pa so si tudi brezplačno drsanje ob odprtju drsališča. Ob prižigu luči bodo dogajanje popestrili Lea Sirk in mladi vokalisti glasbenega izobraževanja Cirque ter pravljični junaki.

50 dni dogajanja na dveh prizoriščih

»Upamo, da bomo z letošnjo novostjo v parku spodbudili ljudi, da pridejo na prosto in nakupovalne centre zamenjajo za druženje v parku,« je povedala Zvonka Radojevič, direktorica Centra za kulturo, šport in prireditve. »Prizorišči prireditve bosta park Pietro Coppo in Lonka. Park je skupaj z drsališčem namenjen predvsem otrokom, na Lonki, pa je program koncertno obarvan,« je povedala Branka Lipar, prav tako iz Centra. Za zabavo najmlajših v parku bodo poskrbele izbrane lutkovne, gledališke, plesne, glasbene in filmske predstave, ki se bodo začenjale ob 17. uri. Več informacij v pripetem programu.

PROGRAM_LO-letak-SLO

Ledeni otok prinaša nove možnosti tudi na področju promocije Izole kot turistične destinacije. »Pred nami je 50 dni doživetij v Izoli, kar gotovo pripomore k razpoznavnosti naše destinacije, ocenjuje Dean Kocjančič, direktor Turističnega združenja Izola. »Letošnje leto bo znova leto presežkov, saj bomo po sedanjih ocenah presegli pol milijona turističnih prenočitev. V prvih desetih mesecih beležimo 12 % več turističnih prihodov in 7 % odstotkov več prenočitev. Gre za podatke, ki nas navdihujejo z optimizmom in hkrati z zavezo, da z aktivnim delom na področju promocije Izole nadaljujemo tudi v prihodnje,« je še pojasnil Kocjančič in dodal, da so se pri promociji osredotočili tudi na promocijo preko družbenih omrežji, zgodbo pa bodo širili s pomočjo različnih kanalov, kot sta Facebook in Instagram.

Obiskovalci bodo tako lahko spremljali vsakodnevno dogajanje Ledenega otoka kar preko svojih računalnikov in mobilnih telefonov. »Obiskovalce bomo spodbujali, da svoje trenutke na Ledenem otoku delijo tudi z nami. Za ta namen smo ustvarili #LedeniOtok, s pomočjo katerega bomo delili prejete fotografije naših obiskovalcev. Selfie spot, torej mesto za fotografiranje pa bo posebnost, ki bo v bližini samega drsališča. Motiv oz. oblika spota pa naj za sedaj ostane skrivnost,« je še zaključil.

Lep pozdrav in vabljeni na zimsko dogajanje v Izolo!

13. novembra 2019
Poziv občanom ob poplavah

Danes zjutraj je Komunala Izola v mesto pripeljala dodatne vreče, ki so jih gasilci Gasilske brigade Koper, prostovoljni gasilci iz Kort in Izole, delavci Komunale Izola ter ostali prostovoljci delili občanom in postavljali protipoplavne pregrade v mestnem jedru. Glede na to, da je znova začelo deževati ter da so padavine napovedane tudi v prihodnjih dneh, Občina Izola ponovno poziva vse občane, da pred vrata postavijo lesene plošče in jih obložijo z vrečami. Dodatne vreče s peskom so na voljo na Komunali Izola.

Zahvaljujemo se vsem, ki po naporni noči z delom nadaljujejo in so v pripravljenosti tudi v naslednjih dneh.

Arhiv novic
KOLEDAR
< november 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

NOVO NA PORTALU

21. novembra 2019
Predaja novega reševalnega vozila

Izola, 21. november 2019 – Reševalna služba slovens...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!