Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

12. aprila 2019
Dezinsekcija javnega kanalizacijskega omrežja na območju občine Izola

V naslednjem tednu, med 15. in 19. aprilom 2019, se bo na območju občine Izola izvajala dezinsekcija javnega kanalizacijskega omrežja. Po naročilu Komunale Izola d.o.o., bo dezinsekcijo izvajal Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), Enota Koper.

Dezinsekcija, s katero se učinkovito odpravlja težave s škodljivimi insekti (ščurki, ipd.), ki se zadržujejo v kanalizacijskih vodih, se bo izvajala z obrizgavanjem jaškov ter toplim zamegljevanjem jaškov in cevi javne kanalizacije.

Da bi dosegli čim večji učinek dezinsekcije, priporočamo občanom, da poskrbijo tudi za dezinsekcijo internih kanalizacijskih omrežij in priključkov iz stanovanjskih hiš ter poslovnih prostorov v zasebni lasti, kot tudi večstanovanjskih objektov. Storitev lahko naročijo neposredno pri Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano, na telefon 041/623 299 ali pri katerem od ostalih pooblaščenih izvajalcev dezinsekcije.

V kolikor vremenski pogoji ne bodo ugodni za izvedbo dezinsekcije, bo termin izvedbe spremenjen, kar bomo tudi pravočasno sporočili.

 

Za morebitne dodatne informacije so v JP Komunala Izola dosegljivi na telefon 05/66 34 950 ali 05/66 34 935.

 

Foto: Jernej Fipčič

10. aprila 2019
Izola je varno mesto

V Izoli je danes župan Danilo Markočič gostil ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja in generalno direktorico Policije Tatjano Bobnar z delegacijama. Pogovarjali so se o varnosti v Izoli in o potencialni novi lokaciji Policijske uprave (PU) Koper, ki bi jo lahko umestili na območju južno od industrijske cone.

Uvodoma so bili na srečanju predstavljeni kazalniki razvoja turizma v Izoli. Od leta 2014 beležimo stalno rast nočitev, naša destinacija je prepoznana kot varna. Polovica gostov je domačih, sledijo Nemci, Avstrijci in Italijani. Kot je povedal minister Poklukar, je varnost krhka dobrina, za katero je treba ves čas skrbeti. Izolo pa je opisal kot mesto, ki ga zaznamuje turizem, povečano število obiskovalcev pa vpliva tudi na varnost, še posebej v času sezone. Poleg tega je potrebno upoštevati tudi dejstvo, da sta v bližini dve meji s sosednjima državama, da se soočamo tudi z mejo na morju in da smo na dvojezičnem območju. Generalna direktorica Policije je predstavila spodbudne rezultate, ki jih beležijo na območju Izole, in sicer število kriminalnih dejanj od leta 2014 upada. Prav tako v Izoli v letu od 2017 do 2018 ni bilo nobene prometne nesreče s smrtnim izidom. K dobrim rezultatom prispeva tudi zgledno sodelovanje pristojnih občinskih služb in policije, česar se nadejamo tudi v prihodnosti. Eden izmed ključnih ciljev Policije je, da pomladi in dopolni svojo kadrovsko sestavo, tako tudi v letošnjem letu predvidevajo 22 novih policistov v okviru PU Koper.

V nadaljevanju so pogovori stekli o lokaciji novih prostorov policijske uprave, ki ima trenutno sedež v Kopru in se sooča s prostorsko stisko. Umestitev policijske uprave na novo lokacijo pa je tudi ena izmed prioritetnih nalog Ministrstva za notranje zadeve. Izhajajoč iz izraženega interesa po ureditvi površin in prostorov za potrebe pristojnega ministrstva na območju občine Izola, je bila v Izoli kot možna lokacija predlagano območje južno od industrijske cone, katerega prednost je tudi hitra navezava na prometno omrežje. Območje, ki ni pozidano in nima prostorskih omejite glede oblikovanja in umestitve programov, je po dopolnjenem osnutku občinskega prostorskega načrta predvideno za spremembo iz kmetijskih v stavbna zemljišča. »V Izoli imamo možnost, da določena zemljišča za podjetjem Droga načrtujemo za potrebe Policijske uprave Koper in za potrebe izolske policijske postaje. Gre za prostor, ki je prazen, kar pomeni, da se lahko njegove vsebine še določijo glede na potrebe, hkrati je prednost tega območja lokacija, ki je tik ob obvoznici, kar pomeni hitrejši odzivni čas policistov,« je načrte o umestitvi policijske uprave v Izoli predstavil župan Markočič. Mag. Marko Starman, vodja Urada za prostor in nepremičnine, pa je dodal, da je projekt še toliko bolj aktualen, ker v občini ravno poteka sprejem OPN, kar pomeni, da lahko vanj že sedaj zarišemo območje za ta namen. Minister in direktorica sta se s predlogom seznanila, minister pa je napovedal, da se bodo pogovori nadaljevali tudi z Ministrstvom za javno upravo, ki je lastnik vseh objektov za javno upravo ter pristojnimi službami v Občini Izola.

9. aprila 2019
Pester program na Luka Koper 6. Istrskem maratonu

V soboto, 13. aprila, bodo od 11. najprej na vrsti Kapkovi otroški teki. Na proge se bo podalo nekaj več kot 500 otrok. Da ne bodo otroci slabe volje, organizator vse starše naproša, da pridejo na prizorišče dovolj zgodaj, da bodo v miru poiskali parkirišče in skupaj z malim tekačem dvignili štartno številko. Priporočajo, da svoje vozilo parkirate v Luciji, saj bo v Portorožu zaprta cesta Obala od TIC-a do teniških igrišč. Po končanem teku je otrokom namenjen zanimiv spremljevalni program na plaži, med drugim jih pričakuje tudi čarodej.
Več

8. aprila 2019
Zapore cest v občini Izola ob izvedbi tekaškega dogodka

Društvo Istrski maraton obvešča, da v nedeljo, 14. aprila 2019, organizira največjo športno prireditev v slovenski Istri, Luka Koper 6. Istrski maraton. Za zagotavljanje varnosti tekačev bodo morali v času prireditve v nedeljo, med 7. in 18. uro, nekatere cestne odseke in poti v piranski, izolski in koprski občini popolnoma zapreti.


Več

2. aprila 2019
Odprt je natečaj Podjetna Primorska 2019

Imate inovativno podjetniško idejo? Sprejmite izziv in se prijavite na Podjetno Primorsko!

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske (v nadaljevanju UIP) v sodelovanju z Agencijo SPIRIT in ostalimi partnerji že 13. leto zapovrstjo vabi vse inovativne podjetnike in potencialne podjetnike vseh starosti, da se prijavijo na natečaj za najboljšo podjetniško idejo “Podjetna Primorska 2019”. Z nasveti, ki jih ponujajo na UIP-u, znanjem, ki ga finalisti pridobijo na delavnicah v sklopu natečaja in mentorskim programom, je pot do realizacije podjetniške ideje hitrejša in prodor na trg veliko lažji. Najbolj inovativne ideje bodo jeseni nagrajene s skupnim nagradnim skladom v vrednosti 30.000 eur.

Z natečajem želijo spodbuditi podjetništvo in inovativnosti, izmenjavo znanja med akademsko sfero in gospodarstvom, nastanek novih inovativnih in na lastnem znanju temelječih start-up, spin-off in spin-out podjetij ter ustvarjanje povezav med potencialnimi podjetniki in drugimi deležniki v okolju.

Natečaj ohranja tri kategorije:

1.Start-up Academic – Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem, ki je namenjena študentom, mladim diplomantom, raziskovalcem in pedagoškim delavcem Univerze na Primorskem,

2.kategorija Start-up Optimist, ki je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj in niso nikoli bili ustanovitelji podjetja oziroma niso zasedali vodstvenih funkcij v podjetjih in

3.kategorija Start-up Accelerator Navigator, ki je namenjena izkušenim posameznikom ali ekipam, pri čemer je pogoj, da podjetje, ki ga prijavljajo na natečaj, ni starejše od treh let na dan objave razpisa.

Natečaj se je uradno odprl 27. marca 2019. Kandidati se lahko prijavijo do 15. maja 2019 do polnoči z elektronskim prijavnim obrazcem na spletni strani http://www.uip.si.

Natečaj se bo zaključil predvidoma v mesecu novembru, ko bodo podeljene nagrade za najboljše podjetniške ideje. Za vse prijavitelje velja, da lahko dodatne informacije pridobijo na spletni strani: http://www.uip.si, v razdelku Podjetna Primorska ali preko elektronskega naslova: lara.pirc@uip.si.

29. marca 2019
Podjetna Izola za podjetno Primorsko

Vabljeni na javno razpravo o možnostih lokalne skupnosti glede spodbujanja podjetništva in inovativnosti. Dogodek bo potekal v sredo 3. 4. 2019 v klubskem prostoru Kulturnega doma v Izoli, Ulica Oktobrske revolucije št.1, s pričetkom ob 10h.

Gost delavnice bo dr. Robert Ličen, ekonomist in poslovni voditelj ter avtor inovativne metode vodenja, prilagojene slovenskemu kulturnemu okolju. Je dolgoletni mentor mladim podjetnikov, pisec strokovnih člankov v več revijah in strokovnih publikacijah. Ustanovil je Podjetniški center Pegasus, ki povezuje podjetnike in njihove podpornike v podjetniško skupnost.
Več

28. marca 2019
Zaključuje se čezmejni projekt Mala barka 2

Včeraj se je na Lošinju odvila zaključna novinarska konferenca čezmejnega projekta Mala barka 2. Novinarski konferenci je sledila otvoritev novega interpretacijskega centra pomorske dediščine otoka Lošinja, ki se nahaja v podpalubju lošinjskega logerja »Nerezinca«, ki je trenutno privezan pred Muzejem Apoksiomena.
Več

28. marca 2019
Z modro svetlobo in predavanjem bomo obeležili dan avtizma

Naše mesto bo letos prvič sodelovalo v akciji »Zasveti v modrem«, ki poteka že nekaj let po vsem svetu in s katero obeležujemo svetovni dan zavedanja o avtizmu. Tako bo Občina Izola v torek, 2. aprila 2019, v našem mestnem središču z modro svetlobo osvetlila stavbo, v kateri je nekoč bila mestna lekarna, sedaj pa v njej gostuje poslovalnica NLB banke. Stavba sodi med pomembne občinske zgradbe v historičnem slogu s številnimi arhitekturnimi prvinami neoklasicizma in neorenesanse. Pozivu Zveze NVO za avtizem Slovenije se vsako leto odzove več občin. Tako bodo v modrem Ljubljanski in celjski grad, v Novi Gorici mestna hiša, Bevkov trg in Rusjanov spomenik, v modrem pa bodo občinske stavbe tudi v Kopru, Piranu, Divači, Postojni, Kobaridu, v Brdih in še v drugih slovenskih mestih.

Zakaj dan zavedanja o avtizmu?

Slovenija se z obeleževanjem dneva avtizma enakopravno pridružuje svetovni javnosti, ki si prizadeva za dostojno življenje oseb za avtizmom, za njihove enake možnosti v družbi in njihovo sobivanje. Takšne osebe potrebujejo veliko razumevanja in podpore pri aktivnem vključevanju v družbo, predstavljajo pa velik potencial, ker so zelo kreativne, kar že prepoznavajo v nekaterih svetovnih podjetjih, pa tudi pri nas.

Zavod Modri december bo skupaj z Mestno knjižnico Izola organiziral predavanje z naslovom “Avtizem, tukaj in sedaj. Ga prepoznamo?”. Predavanje bo v sredo, 3. aprila, ob 19. uri. O avtizmu pa bo spregovorila defektologinja Patricija Lovišček, ki je bila pred kratkim imenovana Osebnost Primorske leta 2018. Strokovnjakinja za avtizem in Aspergerjev sindrom deluje na področju izobraževanja in usposabljanja laične in strokovne javnosti. Na predavanju bo predstavila značilnosti avtizma kot razvojne nevrološke motnje in njegov vpliv na življenje oseb z avtizmom ter njihovih družin.

Vljudno vabljeni na prireditev v izolski knjižnici in na podobne, ki se bodo odvijale v naši državi, da bi ozavestili družbo in skrbeli za dobrobit nas vseh.

 

Foto: Barbara Dobrila

Arhiv novic
KOLEDAR
< januar 2021 >
PO TO SR ČE PE SO NE
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

NOVO NA PORTALU

22. januarja 2021
Ureditev kolesarske poti na trasi Parenzane poteka po načrtu

V sklopu ureditve kolesarskih poti je bila do izteka leta 2020 prenovljena trasa...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!