Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

3. junija 2019
Začetek gradnje prizidka k podružnični šoli v Kortah

Občina Izola je med prioritetne projekte letošnjega leta uvrstila tudi izgradnjo prizidka k podružnični šoli v Kortah, s katerim bodo razširjene prostorske zmogljivosti šole ter izboljšani pogoji dela za učitelje in učence. Izvajalec del, podjetje Adriaing, bo v tem tednu že pričel z gradbeno obrtniškimi in instalacijskimi deli, sledila pa bo dozidava objekta, ki bo izvedena s klasično gradnjo.
Več

1. junija 2019
Izola ima Županovo oljčno olje in vino

V sklopu tradicionalnega praznika oljk, vina in rib, se je na Manziolijevem trgu zaključila razglasitev Županovega vina in letos prvič tudi Županovega oljčnega olja. Komisijo je med vini najbolj prepričala Malvazija iz vinske kleti Robi & Dorjano Korenika, med olji pa izbor sort Oljkarstva Marancin.                         
Več

28. maja 2019
Muzejski detektiv bo popeljal otroke na pravo morsko pustolovščino

Na Turističnem združenju Izola so v želji po razvoju novih inovativnih turističnih produktov v Izolani – hiši morja zasnovali posebno doživetje za otroke Muzejski detektiv. Novost v času poletne sezone bo tudi doživetje Na ribarjenje po starem, ki so ga pripravili v sodelovanju s Hotelom Marina.
Več

23. maja 2019
Naravni park Svetilnika obogaten z novimi pinijami

Župan Danilo Markočič je danes v družbi otrok Vrtca Mavrica in OŠ Vojke Šmuc ter predstavnikov podjetij Avto Center Jereb, Toyota Adria in Komunala Izola v sklopu projekta “En hibrid eno drevo” na plaži Svetilnik zasadil pet novih dreves. Projekt temelji na zamisli, da se za vsako prodano hibridno vozilo Toyota zasadi drevo, kar je nedvomno pohvalno in krepi vizijo, da je Izola zeleno mesto.

Pri sajenju, s katerimi so nadomestili pred nekaj leti odstranjene, v neurju močno poškodovane pinije, je sodelovalo okoli 40 otrok in šolarjev, kar je posebna aktivnost v projektu Znanje za gozdove, ki ga izvajajo vrtci in šole v programu Ekošola. Skupno sodelovanje programa Ekošola, družbe Toyota Adria in pooblaščenih prodajalcev povezuje mlade z deležniki iz njihovega lokalnega okolja pri skrbi za gozdove, spodbuja njihovo trajnostno upravljanje, spoštovanje gozdne dediščine ter izobražuje in opozarja na pomen varovanja gozdov. 

Podjetje Avto Center Jereb, ki se zaveda svojega družbeno odgovornega vpliva v lokalnem okolju, se je pridružilo projektu »En hibrid, eno drevo« podjetja Toyota Adria in ga sinergijsko povezalo s projektom »Izola, zeleno mesto«, ki ga je med leti 2016 in 2018 v sodelovanju z Občino Izola izvajala Komunala Izola. Cilj projekta »Izola, zeleno mesto« pa je bila dodatna ozelenitev mesta in skrb za nadomestno zasaditev za vsako odstranjeno, poškodovano ali obolelo drevo.

Župan Danilo Markočič takšne pobude pozdravlja in meni, da so lahko zgled in motivacija drugim lokalnim podjetjem oziroma skupinam v naši občini. Današnji dogodek je bil nedvomno primer dobre prakse, kako lahko lokalnemu okolju konkretno izkažemo zavedanje svojega družbeno odgovornega delovanja.

23. maja 2019
Dnevi domačih pedočev in Kino Otok za uvod v izolsko poletno sezono

S 1. junijem v Izoli nadaljujemo kulinarično leto z drugo, že tradicionalno akcijo, Dnevi domačih pedočev. Ta bo deloma sovpadala tudi z mednarodnim filmskim festivalom Kino Otok, ki se 5. junija ponovno vrača v Izolo. Tokrat bo v času festivala zabavno tudi v Izolani – hiši morja.
Več

Arhiv novic
KOLEDAR
< junij 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

NOVO NA PORTALU

23. junij 2019
Koncert Artur Dutkiewicz

Ob 20:00  koncert  Artur Dutkiewicz, poljski jazz pianist in skladatelj. Koncert bo na...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Velit voluptas adipisci deleniti perferendis, nulla facere odio, illo hic labore ipsam repellat officia deserunt esse nobis non suscipit. Maiores, obcaecati doloremque?


×