Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

16. avgusta 2019
Video štetje kolesarjev in pešcev

Občina Izola izvaja spremljanje in vrednotenje Celostne prometne strategije Občine, zato bo v tednu od 19. do 23. avgusta 2019 potekalo štetje kolesarjev in pešcev v Izoli.

Štetje bo po naročilu Občine izvajalo podjetje Provia, z namenom spremljanja ciljnih vrednosti, ki so bile določene v Celostni prometni strategiji Občine. Štetje se bo izvajalo preko video zajema, s kamerami, ki bodo nameščene na petih križiščih/presekih cest v mestu Izola. Kamere bodo nameščene na drogu javne razsvetljave na posameznem števnem mestu. Video, ki bo pridobljen s snemanjem, bo uporabljen izključno za štetje pešcev in kolesarjev ter analizo in ne bo javno dostopen.

Avtor fotografije: Provia d.o.o.

15. avgusta 2019
Tudi julij v znamenju presežkov

Zadnji uradni podatki o turističnem obisku v mesecu juliju so izredno dobri, saj že četrti mesec zapored beležimo rast tako prihodov kot prenočitev.
Več

14. avgusta 2019
Prijava napak na javni razsvetljavi

Občina Izola je na svoji spletni strani objavila nov obrazec za prijavo napak na javni razsvetljavi. S klikom na krogec z imenom PRIJAVA NAPAK, ki je viden na vstopni strani spletne strani, bodo občani lahko sporočali napake, ki jih bodo opazili na javni razsvetljavi.

Obrazec za prijavo napak je pripravljen z namenom sistemskega obveščanja o napakah, ki jih občani opazijo na javni razsvetljavi s ciljem, da se te čim hitreje odpravijo. Pomembno je, da prijavitelj navede natančno lokacijo napake, saj bo ta podatek ključen za izvajalca odprave napake. Kdor bo želel opraviti prijavo napake s spletnim obrazcem, bo ob prijavi navedel ime in priimek, naslov in pošto, telefonsko številko ter e-pošto, v kolikor jo ima. Pristojne občinske službe bodo z elektronskim sporočilom prijavitelje obveščale o prejemu obvestila in reševanju oz. odpravi napak.

Na Občini Izola zagotavljamo, da bomo zgoraj navedene zbrane osebne podatke uporabili izključno za namen obveščanja in posredovanja odgovora in bomo z njimi ravnali v skladu z veljavno zakonodajo in našo Politiko varstva osebnih podatkov, ki jo najdete na sledeči povezavi: http://izola.si/obcina-izola/varovanje-osebnih-podatkov/.

V kolikor se bo obrazec izkazal kot učinkovit in uporabnikom prijazen, bomo v prihodnje razmislili o razširitvi nabora prijave napak, kot na primer napake/poškodbe na občinskih cestah, ipd.

Izbran koncesionar za prenovo javne razsvetljave

Občina Izola je na podlagi javnega razpisa končno izbrala koncesionarja za prenovo javne razsvetljave. Odločba o izbiri koncesionarja je bila pravnomočna konec meseca julija letos, najkasneje do konca avgusta pa mora biti med Občino in podjetjem Petrol, kot izbranim koncesionarjem, podpisana pogodba. Občina si bo s podpisom pogodbe zagotovila prenovo javne razsvetljave, ki bo zaključena do konca letošnjega leta, s koncesionarjem pa bo pogodba sklenjena za obdobje 15. let.

9. avgusta 2019
Prhe znova odprte ves dan

Župani vseh štirih istrskih občin so se odločili, da z današnjim dnem odprejo vse prhe na občinskih kopališčih  brez omejitev. Kot sporoča Rižanski vodovod Koper, je zaradi rednih padavin in ustrezne povprečne dnevne rabe pitne vode za zdaj dovolj.

Potem ko so župani Kopra, Izole, Pirana in Ankarana že konec julija omilili posebne varčevalne ukrepe za zmanjšanje porabe pitne vode, so po pogovoru z direktorjem Rižanskega vodovoda Koper, Martinom Pregljem, včeraj sprejeli odločitev, da prhe na kopališčih odprejo brez omejitev.

Povprečna poraba vode je minuli teden znašala približno 30 tisoč kubičnih metrov na dan in kljub povišanim temperaturam zraka se poraba pitne vode ni bistveno povečala. Po sprejetju varčevalnih ukrepov in priporočil za racionalno rabo vode se je poraba nekoliko zmanjšala, kar nedvomno kaže na to, da se uporabniki zavedajo resnosti trenutnega položaja in večjo pozornost namenjajo racionalni rabi pitne vode.

Občinska komunalna podjetja Marjetica Koper, Komunala Izola in Okolje Piran, bodo kljub omilitvi ukrepov tudi v prihodnje z vodo ravnala varčno, župani in direktor Rižanskega vodovoda pa tudi prebivalke in prebivalce obalnih občin pozivajo, naj tako ravnajo še naprej. Odjemalke in odjemalci pitne vode rižanskega vodovoda naj bodo predvsem pozorni na nekontrolirane izlive v njihovem internem vodovodnem omrežju, o morebitnih okvarah in poškodbah na vodovodnem sistemu, pa naj nemudoma obvestijo Rižanski vodovod Koper.

8. avgusta 2019
V Izoli reševalci tudi na kolesih

Skupina reševalcev iz Reševalne službe Slovenske Istre se je tudi letos odločila, da v najvišji turistični sezoni za en dan v tednu postanejo prostovoljni reševalci na kolesu.
Reševalna služba slovenske Istre (RSSI) Zdravstvenega doma Izola je po lanskoletnem testnem obdobju reševalcev na kolesih, ki je potekalo od 15. avgusta do 30. septembra 2018, z namenom preizkušanja ideje, letos pristopila k izvajanju pilotskega projekta.
Z njim se želijo približati občanom in obiskovalcem ter znotraj možnosti v času večje obremenitve sistema Nujne medicinske pomoči (NMP) dodati še eno, sicer enostavno, a uporabno obliko izvajanja te službe. Letos se pilotski projekt reševalcev na kolesih izvaja in sicer ob sobotah, od poldneva naprej, na območju Izole. Pomagajo na območju od Simonovega zaliva do avtokampa. Tu je tudi največja potreba, pravijo izkušnje, kot nam je povedal Igor Crnić, vodja RSSI. Omejiti so morali območje delovanja zaradi fizičnih omejitev kolesarjev in koles samih. V ekipi na terenu sta vedno po dva kolesarja reševalca. Eno kolo je opremljeno z defibrilatorjem ter opremo za sprostitev dihalnih poti in oživljanje. Drugo kolo pa z obvezilnim materialom in drugim podobnim. Spremlja ju dispečer zdravstvenega dispečerskega centra RSSI in ju kot vse ostale time nujne medicinske pomoči aktivira ter usmeri na mesto intervencije.
Z izvedbo ideje zdravstvenih reševalcev na kolesih želijo Reševalna služba slovenske Istre in Zdravstveni dom Izola slediti modelom nekaterih večjih mest, kjer predvsem v času poletne turistične sezone na tak način zagotovijo prisotnost strokovnih služb na površinsko omejenih in lokacijsko težje obvladljivih lokacijah, kjer je prisotnih več ljudi, kot so na primer mestna jedra. V RSSI ocenjujejo, da je prav Izola glede na površino, teren in dostopnost določenih delov mesta, ustrezna za takšen projekt. Eden od ciljev projekta kolesarjev reševalcev je namreč tudi ta, da z ustreznim pristopom in opremo oskrbijo tista stanja za katera ni nujno potreben prihod reševalnega vozila a do pacienta je potrebno priti in ga oskrbeti. Če tega tima ne bi bilo bi moralo na lokacijo prispeti reševalno vozilo. Bilo bi zasedeno, v primerih, ko pa je intervencija ekipe potrebna so kolesarji – reševalci, če so v bližini, še en vmesni člen, ki skrajša odzivni čas. Gre za sistem, ki ima lahko pod strokovno ustrezno koordinacijo dobre rezultate.
Verjamejo, da se bo v bodoče ob razbremenitvi sistema NMP pokazal še kak pozitiven učinek pričetka izvajanja projekta. Verjamejo tudi, da bodo uspeli dokazati, da so profesionalni reševalci “uporabni” tudi, ko prikolesarimo in, da bo projekt naslednje poletje širše podprt. Stroške sanitetnega materiala pokriva izolski Zdravstveni dom. Kolesa, pridobljena lani, tudi letos servisirajo sponzorji.
Želja za nadaljnje delo so električna kolesa
Z njimi bi povečali učinkovitost in s tem tudi razširili območje izvajanja te dejavnosti. Že ena uspešna intervencija lahko pomeni povrnitev investicije in stroškov delovanja take službe, ki bi za Izolo bila velika pridobitev. Prav tako tudi letos nadaljujejo z iskanjem sponzorjev, saj je njihova želja zagotoviti nadaljnje učinkovito delo in električna kolesa.
Zahvaljujejo se vsem, ki so lani omogočili pričetek projekta in širši javnosti za podporo ideje. Upajo na čim več prijaznih srečanj z vsemi občani in gosti, ter čim manj intervencij.

5. avgusta 2019
Kolesarjenje za Celiakijo

Novomeški rekreativni kolesar Matjaž Golob, je danes pričel s humanitarnim projektom prekolesariti 3.000 km po Sloveniji in obiskati vseh 212 občin ter promovirati društvo Celiac – Življenje brez glutena. Na pot bo krenil izpred Rotovža, 5. avgusta, kjer bo tudi cilj 18. avgusta.

Njegova naloga med kolesarjenjem je osveščanje o celiakiji in težavah, s katerimi se bolniki s celiakijo soočajo v vsakdanjem življenju. Drugi dan etape v torek, 6.8.2019 bo kolesar prispel tudi pred stavbo Občine Izola ob 17:10. Občane vabimo pred občinsko stavbo, v podporo kolesarju in društvu Celiac – Življenje brez glutena.

Projekt je možno spremljati na spletni in FB strani: www.celiac.si ali www.facebook.com/celiakija.si/ ali www.facebook.com/events/2359073014358154/ali pa s spremljanjem na samem terenu pred občinskimi stavbami oz. s kolesarjenjem.

2. avgusta 2019
Pestro avgustovsko dogajanje

Avgusta bo dišalo po ribah, šalši, baziliki, pedočih, fritulah in še po marsikateri dobroti. Poskrbljeno bo tako za naše brbončice kot tudi za našo umetniško dušo, saj se bodo zvrstile različne kulturne prireditve. Avgustovski dnevi bodo tako prinesli raznovrstna in številna kulturna, glasbena, kulinarična in druga doživetja.

Kulturna in glasbena doživetja

Ljubitelji dobre glasbe boste lahko že prvi dan v avgustu uživali v kakovostni glasbi, saj bo Izolo obiskala legendarna skupina Laibach, ki bo nastopila v Letnem kinu Arrigoni. Od 31. 7. do 4. 8. bo Poletni festival Piran na Tartinijevem trgu ponudil šest baletnih predstav. Drugega avgusta pa bo prizorišče prepustil komornemu orkestru milanske Scale. Priznani orkester s solistoma Massimom Mercellijem, flavta, in Massimom Quarto, violina, bo preigraval dela Giuseppa Tartinija. V destinaciji Koper bosta prvi avgustovski vikend zaznamovali prireditvi Rumeno – modre noči 2019, ki bodo na različnih prizoriščih v mestu od petka, 2. do nedelje, 4. 8., in Šagra Guoštovca in Šagra v maskah, ki bo prav tako od petka do nedelje v Dekanih. 9. 8. bo v Adrii Ankaran nastopila priljubljena pevka Anika Horvat, v Izoli pa se bo glasbeno dogajanje nadaljevalo 11. 8. v parku Pietro Coppo, kjer bo imel koncert Žiga Rustija.

V avgustu se nadaljuje tudi Poletje v Portorožu, ki ponuja številne odlične in brezplačne dogodke prav vsak dan v tednu. Vrhunec bo 15. 8., ko bo na velikem koncertu na portoroški plaži nastopila skupina Havana Club & Maurizio Solieri – Vasco Rossi tribute. 16. in 17. 8. pa se bo dogajanje na istem prizorišču nadaljevalo s Portoroškimi nočmi. Prvi dan bo nastopila skupina Cubismo, drugi dan Jan Plestenjak, koncertu pa bo sledil še ognjemet. Med 17. in 18. 8. se na izolsko Lonko, na Sončno nabrežje in pred Srednjo šolo Izola vrača Mednarodni sejem stripov in družabnih iger Anime’, v sklopu katerega boste tudi letos lahko spremljali različna tekmovanja, se udeležili delavnic in predavanj ali pa se prepustili zvokom japonske glasbe. Pestro bo tudi v Ankaranu, kjer bosta 18. 8. v Valdoltri nastopili Marina in Emilia Martensson. Od 22. 8. do 8. 9. bo v Piranu potekal že 18. Tartini festival, mednarodni festival komorne glasbe, posvečen Tartiniju. 24. 8. bodo na Študentu odmevali RAP ritmi. Avgustovske četrtkove večere v Kubedu bo popestril niz akustičnih dogodkov Čubed pod borovci, ob sredah zvečer pa se na vrtu Pokrajinskega muzeja Koper tudi v avgustu nadaljuje festival Poletje z biseri. Med večjimi prireditvami meseca velja poudariti še dogodek Oživela ulica, ki bo 28. 8. z glasbo, plesom in zabavo znova oživil Kidričevo ulico in druga prizorišča po Kopru.  30. 8. bo na plaži Študent v Ankaranu že tradicionalna zabava s peno End of summer party. 31. 8. pa bo na Bivju v Dekanih koncert priljubljenega hrvaškega zvezdnika Gibonnija, v Taverni pa prireditev Noč koprskih prvakov.

Gledališče za vse generacije

Tudi na odrskih deskah se bo v avgustu veliko dogajalo. V Kopru se nadaljuje pisano dogajanje 17. Alpe Adra PUF Festivala, prav tako se bodo najmlajši lahko zabavali na Otroškem poletnem gledališkem vrtiljaku, na Martinčevem trgu se ob torkih zvečer nadaljujejo Poletni gledališki večeri, ob nedeljah dopoldne na Prešernovem trgu pa igrani prikaz istrskega trgovanja in prodaje izdelkov na tržnici oziroma priljubljen dogodek Homo na plac.

Drugega avgusta si bodo ljubitelj gledališča lahko ogledali monodramo Michaela A. Greena, Moje življenje z Almo Karlin. 15. 8. bo ulična predstava Čarovniški blues, naslednji dan pa ena žlahtna komedija, Rok Vilčnik – rokgre, Gušto gre na romanje. 23. 8. pa se bo občinstvo smejalo ob monokomediji Profesor Kuzman mlajši.

Zanimivosti za najmlajše

6. 8. bodo za otroke na plaži v Valdoltri potekale Pravljične urice. 10. 8. bo v Piranu Dan delfinov, vse do septembra pa bo v piranski palači Trevisini na ogled Velika razstava kuščarjev – Dragons. 22. 8. bo za najmlajše obiskovalce Valdoltre prirejena delavnica (za)Živeti z vulkani, na kateri bodo izvedeli veliko novega in seveda ustvarjali.

Aktivni avgustovski dnevi

Od 9. do 18. 8. bo Portorož zaživel v znamenju tenisa, saj se bo začel 7. ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open. Na ankaranski plaži Študent bo vse ponedeljke potekala Vodena vadba NIA, 18. 8. pa bo v Valdoltri že ob 5. uri Zvočna kopel ob sončnem vzhodu. Avgusta lahko vse dni v tednu obiščete tudi park vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti Active Koper, ki vas pričakuje na kopališču v Žusterni.

Kulinarika na istrski način

Prvo soboto v avgustu bo v Izoli potekala Šalšijada – tekmovanje amaterskih kuharjev v kuhanju domače istrske šalše oz. paradižnikove omake na star istrski način. Tekmovalci bodo ob koncu ocenjevanja pripravili tudi špagete, ki jih bodo s svojimi šalšami ponudili obiskovalcem. Sestavina, ki se odlično povezuje s paradižniki – bazilika, bo rdeča nit drugega kulinaričnega dogodka Bazilikijade, ki vabi vse ljubitelje istrskih zelišč v Izolo na zadnjo avgustovsko soboto. 9. 8. bodo na Titovem trgu na 7. Festivalu mikropivovarjev na svoj račun prišli vsi ljubitelji piva. Ljubitelji salse pa si bodo dali duška na Cuban Salsa Festivalu, ki bo v Kopru 23. in 24. 8. 24. 8. bo v Piranu potekal že 17. Solinarski praznik, na katerem bodo obiskovalci lahko spoznali mnoge zanimivosti in skrivnosti tradicije pridelave soli. Ena večjih poletnih fešt – Ribiški praznik bo med 22. in 25. 8. Izola bo ponovno zadišala v vonju rib, njene ulice in trge pa napolnijo zvoki glasbe. Na pravi mediteranski fešti ne manjka nastopov znanih glasbenikov, obujanja starih običajev, športnih dogodkov ipd. Obiskovalce na vsakem koraku čaka nekaj novega: krst veslačev, regata starih bark, predstavitev ribiških del in opreme. Obilo zabave, začinjene s tipičnim istrskim humorjem, in seveda poln krožnik rib je recept, ki v Izolo že desetletja privablja turiste z vseh koncev sveta. 31. 8. bo v Valdoltri že tradicionalna programsko raznolika, družabna in kot se za ištrijanske kraje spodobi – kulinarično izvrstna prireditev Ištrijanski dan.

1. avgusta 2019
V Izoli postavili dodatne zabojnike za zbiranje rabljenih oblačil, obutve in tekstila

Komunala Izola je v sodelovanju s podjetjem Laky sortiranje na območju občine Izola postavila dodatne tri zabojnike za zbiranje rabljenih oblačil, obutve in hišnega tekstila. Zabojniki so postavljeni ob obstoječih ekoloških otokih na naslednjih lokacijah: v Ulici oktobrske revolucije – pri transformatorski postaji, na Trgu Svetega Mavra in Kosovelovi ulici – za črpališčem Izola. Na lokaciji Dantejeve ulice (pri baru Oljka) pa je bil zamenjan poškodovan zabojnik.

Umestitev dodatnih zabojnikov za zbiranje rabljenih oblačil, obutve in hišnega tekstila se izvaja v sklopu projekta Uporabni odpadki – prenos dobre prakse zmanjševanja odpadkov na inovativen in okolju prijazen način, v okviru katerega so v letošnjem letu v mestnem jedru odprli novo enoto Centra uporabnih predmetov (CUP), kjer se odsluženi, a še uporabni predmeti izmenjujejo in predelujejo. Omenjeni projekt je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj.

S postavitvijo zbiralnikov želijo v izolski komunali občanom približati možnost ustrezne oddaje rabljenih oblačil, obutve in hišnega tekstila, ki predstavljajo eno izmed perečih okoljskih problematik, in s tem spodbujajo osveščenost ljudi in preprečujejo dodatno obremenjevanje okolja.

Pomembno je, da se kot potrošniki naučimo svoja odslužena oblačila ustrezno razvrščati, saj tako zmanjšamo negativni vpliv na okolje. V vrečkah oddana, oprana in zložena oblačila, bodo lahko nekomu služila še naprej. Poškodovana in dotrajana oblačila so zgolj odpadek in se odlagajo v zabojnike za mešane komunalne odpadke.

Komunala Izola ima zbiralnike za tekstil postavljene tudi na drugih sedmih lokacijah: v ulici Proletarskih brigad, Ulici IX. korpusa, Dantejevi ulici, ulici Zvonimira Miloša, v Kortah ob zadružnem domu, na avtobusni postaji na Maliji in na Šaredu. V tovrstne zbiralnike sodijo le čista, oprana in nepoškodovana oblačila, obutev in tekstil (npr. rabljena posteljnina, pregrinjala, prešite odeje, brisače, prte, zavese in metrsko blago).

Še uporabna rabljena oblačila, obutev in tekstil lahko z novimi lastniki ponovno zaživijo. Novi uporabniki so lahko ljudje, ki izbirajo bolj okolju prijazne načine nakupovanja ali socialno šibkejši oz. tisti, ki jih resnično potrebujejo.

31. julija 2019
Od danes bodo na kopališčih ponovno delovale prhe

Potem ko so pred štirinajstimi dnevi na podlagi soglasne odločitve županov v vseh štirih občinah slovenske Istre začeli veljati posebni varčevalni ukrepi za zmanjšanje porabe pitne vode, bo z današnjim dnem prišlo do določenih sprememb. Nekatere ukrepe bodo omilili, saj se je po podatkih Rižanskega vodovoda Koper poraba vode v zadnjem tednu nekoliko zmanjšala.

Z današnjim dnem se bo tako znova mogoče odžejati na pitnikih, prav tako bodo na javnih kopališčih, ki jih upravljajo občinska komunalna podjetja, po vnaprej določenem urniku začele delovati prhe, in sicer med 11. in 13. uro ter med 18. in 20. uro. Župani štirih občin slovenske Istre so se za to odločili, ker so želeli kopalcem omogočiti prhanje pred odhodom s plaže. Prav tako so odločitvi botrovali spodbudni podatki Rižanskega vodovoda Koper, da se je od uvedbe varčevalnih ukrepov poraba vode dejansko zmanjšala.

Kot so sporočili, se povprečna poraba vode v sušnem poletnem obdobju navadno giblje med 35 in 36 tisoč kubičnih metrov dnevno, ob konicah pa zna krepko preseči 40 tisoč kubičnih metorv na dan. Po sprejetju varčevalnih ukrepov in priporočil za racionalno rabo vode se je poraba vode nekoliko zmanjšala – minuli teden je bila med 34 in 35 tisoč kubičnih metrov na dan, po zadnjem deževju se je zmanjšala celo na 30 tisoč kubičnih metrov na dan – kar nedvomno kaže na to, da se uporabniki, občanke in občani štirih občin ter gospodarski subjekti, ki delujejo na tem območju, zavedajo resnosti trenutnega položaja in večjo pozornost namenjajo racionalni rabi vode.

Na Rižanskem vodovodu Koper ob tem dodajajo, da se bo v naslednjih dneh, zaradi povišanih temperatur zraka in povečanega obiska, poraba pitne vode znova povečala, zato do nadaljnjega pozivajo uporabnike, naj z vodo ravnajo varčno.

Občinska komunalna podjetja, Marjetica Koper, Komunala Izola in Okolje Piran, bodo tudi v prihodnje z vodo ravnala varčno, sprejeti ukrepi, z izjemo prhanja, ostajajo nespremenjeni. Zalivanje zelenic in drugih površin je do nadaljnjega omejeno na enkrat do največ dvakrat na teden, kjer je mogoče, za zalivanje uporabljajo alternativne vodne vire. Prav tako je omejeno čiščenje ulic, cest in drugih javnih površin, za kar podjetja uporabljajo izključno alternativne vodne vire.

Župani še naprej pozivajo uporabnike k bolj racionalni rabi pitne vode:

  • Pitno vodo uporabljajte le za najnujnejše namene, ki so osnova za življenje in delo.
  • Omejite zalivanje vrtov in zelenic, namakanje kmetijskih ali drugih površin.
  • Opustite dejavnosti pranja cest, ulic, dvorišč in avtomobilov, ki so velik porabnik vode.
  • Povečajte nadzor na internem vodovodnem omrežju in pomagajte preprečiti nekontrolirane izlive.
  • Upravljavca Rižanski vodovod Koper redno obveščajte o morebitnih okvarah in poškodbah na vodovodnem sistemu.
30. julija 2019
Varuh človekovih pravic v Kopru

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo prihodnjo sredo, 7. avgusta 2019, s sodelavci posloval v Kopru, in sicer v Pretorski palači. Z vodstvi institucij v občini se bo pogovoril o izzivih pri uresničevanju človekovih pravic, obisk pa je tudi odlična priložnost za vse, ki menijo, da jim niso zagotovljene človekove pravice in bi se o tem želeli pogovoriti z varuhom.

Varuh človekovih pravic Republike Slovenije Peter Svetina se želi s poslovanjem zunaj sedeža približati tistim, ki ga potrebujejo, zato enkrat na mesec obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki iščejo pomoč pri uveljavljanju svojih pravic. Namen tovrstnega poslovanja se je vsaj regionalno približati vsem tistim, ki bi potrebovali svetovanje, vendar ne morejo priti v Ljubljano.

Vsi, ki menijo, da so jim kršene pravice in bi jim Varuh pomagal, lahko do ponedeljka, 5. avgusta 2019, do 15. ure, pokličete na telefonsko številko 030 720 225 in se naročite na polurni pogovor z varuhom ter njegovimi sodelavci v Pretorski palači v Kopru.

Več na: www.varuh-rs.si.

Arhiv novic
KOLEDAR
< september 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

NOVO NA PORTALU

16. septembra 2019
V letošnjem evropskem tednu mobilnosti spodbujamo hojo

V času tedna mobilnosti, ki ga bomo obeležili med 16. in 20. septembro...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!