Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
F +386 5 66 00 110
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

10. oktobra 2017
Poostren pregled odlaganja odpadkov

V tem tednu se pričenja poostren nadzor nad ustreznim odlaganjem odpadkov. Javno podjetje Komunala Izola d.o.o. si z metodičnim delovanjem prizadeva povečati delež ločeno zbranih odpadkov in izboljšati urejenost ekoloških otokov. V sodelovanju z občinskim inšpektoratom bo z mesecem oktobrom ponovno pričela s poostrenimi nenapovedanimi pregledi vsebine zabojnikov.
Več

5. oktobra 2017
Prešernova cesta kmalu v novi podobi

Prihodnji teden bo Občina Izola pričela z rekonstrukcijo Prešernove ceste, ki je ena glavnih mestnih cest v Izoli. To območje bo po prenovi prijaznejše pešcem in kolesarjem in varnejše za vse udeležence v prometu. Projekt, ki predstavlja enega od ukrepov Celostne prometne strategije občine Izola na področju hoje in kolesarjenja, bo izveden v dveh fazah.
Več

5. oktobra 2017
Rožnati oktober

Oktober je mesec boja proti raku na dojki in v ta namen se po vsem svetu izvaja veliko aktivnosti, ki ozaveščajo o tovrstni bolezni.
Več

2. oktobra 2017
Oktober v slovenski Istri? Dober!

Jesen je potrkala tudi na vrata slovenske Istre, ki se v oktobru lahko pohvali s številnimi zanimivimi prireditvami. V ospredju bodo kulinarika, koncerti, kulturni in športno obarvani dogodki. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji sedme umetnosti.
Več

28. septembra 2017
Izola vabi na festival čilija in pekoče kuhinje

V soboto, 30. septembra, se v Izolo že tretje leto zapored vrača festival čilija in pekoče kuhinje – Čiliada. Organizator, Gorki chili, skupaj s podporo Društva Izolani ter Centra za kulturo, šport in prireditve Izola, pod medijskim pokroviteljstvom Radia Capris, ponovno pripravlja pester enodnevni dogodek za ljubitelje pekočih okusov.
Več

22. septembra 2017
Občina prenesla poslovne prostore in stanovanja v upravljanje na svoje komunalno podjetje

Na včerajšnji 21. redni seji Občinskega sveta Občine Izola so svetniki potrdili rebalans proračuna Občine Izola za leto 2017, prenos poslovno-stanovanjskega fonda na Javno podjetje Komunala Izola in v drugi obravnavi tudi spremembo Odloka o organizaciji in delovnem področju občinske uprave.

Sprejet rebalans proračuna Občine Izola za leto 2017

Svetniki so soglasno potrdili rebalans proračuna za leto 2017, ki predvideva več prihodkov v občinski proračun iz državnih in evropskih virov, obenem pa vključuje več odhodkov za sofinanciranje nekaj investicijskih projektov in tekoče transfere v javne zavode.

Občina bo v letošnjem letu prejela predplačilo za vodenje projekta Facility Point EUSAIR znotraj Javnega zavoda za podjetništvo Izola. Na podlagi novele Zakona o izvrševanju proračunov za leti 2017 in 2018 pa se občinam rahlo povišuje povprečnina. Občina Izola in Javni zavod za podjetništvo Izola sta poleg tega na razpisu Ministrstva za kulturo pridobila del sredstev za prvo fazo obnove palače Besenghi degli Ughi, v kateri je predvidena menjava dotrajanega stavbnega pohištva, restavriranje skulpture beneškega leva na pročelnem ometu, restavriranje kamnitih portalov in tlaka v avli objekta ter obnova zunanjega stopnišča. Občina in Zdravstveni dom Izola sta bila uspešna pri pridobitvi sredstev Ministrstva za zdravje za nakup radijskih terminalov za reševalno službo. Z rebalansom proračuna se odpira možnost odkupa 30 parkirnih mest v garažni hiši v lasti TPC Livade d. o. o., na katerih so danes urejene kegljaške steze v uporabi Kegljaškega kluba Izola. Zaradi posledic spremenjene zakonodaje, ki odpravlja anomalijo pri vrednotenju delovnih mest v javnem sektorju se povišujejo plače nekaterim javnim uslužbencem v vrtcih, šolah in občinski upravi.

Organizacijske spremembe v občinski upravi

Občinski svet Občine Izola je na svoji 19. redni seji v prvi obravnavi sprejel predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o organizaciji in delovnem področju Občinske uprave Občine Izola ter ga posredoval v 30 – dnevno javno obravnavo. Po zaključku obravnave je bil pripravljen predlog odloka za drugo obravnavo, upoštevajoč prejete pripombe in predloge. Svetniki so v drugi obravnavi sprejeli predlog odloka, katerega namen je prenos pristojnosti Službe za razvoj turizma, podjetništva in mednarodno sodelovanje, ki se ukinja, na drugo notranjo organizacijsko enoto – Urad za gospodarske dejavnosti, investicije in komunalni razvoj Občine Izola. Za izvajanje posameznih  nalog ukinjene službe pa bo podeljeno javno pooblastilo.

Pogoji najema neprofitnih stanovanj in poslovnih prostorov ostajajo isti. O vseh podrobnostih bodo najemniki pravočasno obveščeni.
Poleg navedene spremembe se zaradi prenosa stanovanjsko – poslovnega fonda v upravljanje na Komunalo Izola in posledično prenosa pristojnosti upravljanja, združujeta dve notranji organizacijski enoti. Urad za urejanje prostora ter Urad za upravljanje z občinskim premoženjem se združujeta v nov skupni Urad za prostor in nepremičnine.

Prenos stanovanjskega fonda

Občinski svet je potrdil tudi Pogodbo o upravljanju stanovanj v lasti Občine Izola in Pogodbo o upravljanju poslovnih prostorov Občine Izola. S pogodbama o upravljanju se natančneje opredeljujejo razmerja med lastnikom (Občino) in upravljavcem (JP Komunala Izola d.o.o.). Pogodbi urejata način izvedbe vzdrževalnih del in investicij v infrastrukturo, postopke v zvezi s sklepanji najemnih in drugih pravnih razmerij. Določata tudi postopke in mehanizme načrtovanja dela, poročanja in nadzora organov Občine (Občinskega sveta, Župana, strokovnih služb občinske uprave). Pogodbi prav tako predvidevata, da upravljavec prevzame zaposlene na Občini Izola, ki so pristojni za zadevno področje, kar pa se uredi s posebnim pravnim aktom.

Svetniki so zaradi večje preglednosti sprejeli prečiščeno besedilo Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno izobraževalnega zavoda Scuola Elementare »Dante Alighieri« Isola. V drugi obravnavi so ponovno odločali in sprejeli Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o zazidalnem načrtu Kajuhova-Hudournik Morer. Ministrstvo za okolje in prostor je v okviru ugotavljanja sprejemljivosti vplivov izvedbe predloga sprememb in dopolnitev predmetnega zazidalnega načrta, preverilo vključenost omilitvenih ukrepov iz okoljskega poročila. Ugotovljeno je bilo, da so bile vsebine korektno vključene v predlog prostorskega akta, v 3. členu so predlagali dopolnitev v zvezi z varstvom pred hrupom, Občinski svet pa je moral o navedeni spremembi ponovno odločati.

Občinski svet je obravnaval in sprejel  predlog sprememb in dopolnitev letnega načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem za leto 2017 ter potrdil besedilo o pravnih poslih razpolaganja z nepremičnim premoženjem. Seznanil se je s potekom projekta InnoRenew Coe, v okviru katerega se Izoli obeta Center odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja na območju Univerzitetnega kampusa Livade v Izoli.

Arhiv novic
KOLEDAR
< november 2017 >
POTOSRČEPESONE
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem v naši občini.

NOVO NA PORTALU

23. novembra 2017
Nova platforma eTurizem

V Portorožu je v ponedeljek, 20. novembra potekala predstavitev novosti na področju podatkov o gostih, prenočitvah in turistični taksi ...

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×