Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

14. aprila 2020
Prepoznavnost Izole sega tudi na tuje trge

V mesecu marcu  je bil v italijanski reviji PLATINUM Aziende&Protagonisti, pod rubriko Slovenija 2020, objavljen članek o izolski občini. Občina Izola, JZP Izola ter TZ Izola so združili moči in v njem predstavili paleto priložnosti, ki jih ponuja naše mesto.
Več

10. aprila 2020
Urejanje pešpoti iz Belvederja do plaže Bele skale

Kot napovedano v lanskem občinskem glasilu Bobnič, se je kljub izrednim razmeram v času razglašene epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID -19), pričelo urejanje pešpoti iz Belvederja do plaže, ki se nahaja pod klifom Krajinskega parka Strunjan – Bele skale. Obnova bo potekala s sonaravnimi metodami za zmanjšanje erozije.
Več

9. aprila 2020
Župan občine Izola dosledno upošteva določila zakonov in statuta Občine Izola

V nekaterih medijih so se pojavili zapisi, da nekaj svetnikov občine Izola zahteva izredno sejo občinskega sveta in ta predlog v medijih utemeljuje z domnevno samovoljo župana. Gre za v celoti neresnično in celo zavajajočo trditev.

Župan občine Izola je od prevzema mandata v celoti in dosledno pri vseh postopkih upošteval vsa določila zakonodaje ter statuta Občine Izola. Dopisna seja je bila sklicana, ker zaradi omejitev povezanih z epidemijo koronavirusa, za sklic redne seje občinskega sveta ni bilo pogojev. Kar 21 od 23 svetnikov se je s sklicem in vsebino dopisne seje strinjalo. Kot določa statut, so svetniki glasovali o vsakem sklepu posebej in vsi sklepi dopisne seje so bili potrjeni z večino, kot jo določa statut Občine Izola.

Dejstvo pa je, da so se pri nekaterih točkah nekateri občinski svetniki odrekli glasovanja. To je njihova pravica in hkrati odgovornost, saj so odločitev prepustili tistim svetnikom, ki so se do teh sklepov opredelili. V Sloveniji imamo demokratičen sistem že od leta 1991 in temelj demokracije je v vseh primerih do črke upoštevati pravila demokratičnih postopkov. To velja tudi za pravila glasovanja na sejah občinskega sveta. Župan občine Izola obžaluje, da želijo nekateri svetniki občine Izola z neresničnimi trditvami v javnosti svoje odločitve povezane z dopisno sejo, za katere so v celoti odgovorni, pripisati nekim drugim dejavnikom. Če so se nekateri občinski svetniki torej odločili za obstrukcijo določenih točk dnevnega reda dopisne seje in svojega političnega cilja niso dosegli, potem to ni odgovornost župana in občinske uprave, ampak izključno njihova. Dopisna seja je bila sklicana ter izvedena v celoti v skladu z zakoni in statutom Občine Izola in vsi sklepi veljajo.

 

8. aprila 2020
OBVESTILO O PODALJŠANJU RAZPISNIH ROKOV

! ! ! Občina Izola obvešča, da je rok za izpolnitev obrazca izolskih podjetnikov podaljšan do ponedeljka, 20. aprila 2020. Več informacij na povezavi: http://izola.si/medijsko-sredisce/novice/katalog-izolskega-podjetnistva/.
Hkrati se podaljša tudi razpisni rok za oblikovanje promocijskih vzorčnih suvenirjev v okviru projekta KAŠTELIR do petka, dne 5. junija 2020 : http://izola.si/obcina-izola/razpisi-in-objave/javni-natecaji-in-razpisi/.

 

 

7. aprila 2020
Na dopisni seji je občinski svet Občine Izola potrdil vse predlagane sklepe

V sedanjih izrednih razmerah se je župan občine Izola odločil za sklic dopisne seje občinskega sveta, ki je potekala od 27. do 31. marca. Po pošti je bilo poslanih 23 glasovnic, 21 članov občinskega sveta se je s sklicem 2. dopisne seje strinjalo, dva člana se s sklicem seje nista strinjala, zato je župan ugotovil, da je dopisna seja sklicana. Vseh 23 članov občinskega sveta se je izjasnilo, da so na seji prisotni. Razlogi za sklic dopisne seje so bili predvsem v dejstvu, da je potrebno kljub omejitvam, ki jih nalaga zakonodaja in uredbe vlade, zaradi epidemije koronavirusa omogočiti nemoteno delovanje občinskih služb ter javnih zavodov, katerih ustanovitelj je občina Izola. Na dopisni seji, v okviru katere so skupaj opravili 25 glasovanj, so občinski svetniki potrdili dnevni red in sprejeli vse sklepe.
Več

27. marca 2020
Obvestilo o vzpostavitvi Psihološkega telefona v Zdravstvenem domu Izola

V Zdravstvenem domu Izola so pričeli z izvajanjem nove brezplačne storitve – Psihološki telefon, ki je namenjen vsem, ki v trenutni epidemiološki situaciji doživljajo duševno stisko. Služi predvsem razbremenitvi in psihološkemu svetovanju, kako lahko stisko zmanjšamo oz. jo bolje obvladujemo.
Več

26. marca 2020
Pomoč občanom, ki zaradi izolacije doživljajo stiske

Iz društva Center za psihoterapijo in psihosocialno pomoč Koper (CPPK) občanom in občankam Obalno-kraške regije sporočajo, da nudijo brezplačno psihosocialno podporo, psihološko pomoč in svetovanje občanom, ki zaradi razglasitve epidemije in posledično ukrepov za preprečevanje širjenja virusa, doživljajo stiske, strah in zaskrbljenost.
Več

23. marca 2020
Ukrepi Občine Izola za zajezitev širitve epidemije

Občina Izola aktivno sledi dogajanju v zvezi z omejevanjem širjenja koronavirusa in ukrepom države ter sproti sprejema potrebne ukrepe, da na našem območju čim bolj zajezimo širjenje okužbe, zato je z župan Danilo Markočič  z dnem 23. marec 2020 sprejel naslednji

SKLEP

1.
Zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije SARS-CoV-2 (COVID-19) se do nadaljnjega na območju občine Izola dodatno prepoveduje:
– uporaba javnih otroških igrišč,
– zadrževanje, zbiranje in uporaba vseh javnih, športnih in drugih objektov ter zelenih, rekreacijskih in sprehajalnih površin, ki so v lasti Občine Izola,
– prepoveduje se uporaba vseh površin iz druge alinee za izvajanje športno-rekreacijskih aktivnosti na morju.

2.
Gibanje, dostop in kratkotrajno zadrževanje na površinah iz 1.člena se izjemoma dovoljuje skupinam oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva, ki imajo prebivališče v občini Izola, in če je mogoče ob tem gibanju zagotoviti varno razdaljo do gibanja podobnih skupin. Izjema ne velja za izvajanje športno-rekreacijskih aktivnosti na morju.

3.
Prepoved iz tega sklepa velja do prenehanja razlogov zanjo, kar ugotovi Vlada Republike Slovenije s sklepom, ki ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

4.
Globe za prekrške se izrekajo po zakonu, ki ureja nalezljive bolezni.

5.
Sklep začne veljati takoj, javno pa se ga objavi na spletni strani občine.

Sklep za obvladovanje epidemije

20. marca 2020
Informacije za občane ob epidemiji koronavirusa

Objavljamo nekaj koristnih informacij za občane ob epidemiji koronavirusa.

KORONAVIRUS-brosuraSLO-net

Hkrati opozarjamo, da je je vlada izdala Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi na javnih shodih in javnih prireditvah ter drugih dogodkih na javnih krajih v Republiki Sloveniji. Začasna prepoved zbiranja je začela veljati opolnoči in velja do preklica.
Začasna prepoved zbiranja je začela veljati opolnoči in velja do preklica.

Arhiv novic
KOLEDAR
< junij 2020 >
PO TO SR ČE PE SO NE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

NOVO NA PORTALU

4. junija 2020
Vzpostavljen center za prijavo napak pri obratovanju javne razsvetljave

Družba Petrol je s 1. aprilom pričela z izvajanjem koncesije za opravljanje lo...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!