Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

22. maja 2020
Od ponedeljka sprejem strank ob predhodnem naročilu

Potem ko so uprave občin slovenske Istre od 13. marca poslovale v prilagojenem obsegu in brez osebnih stikov s strankami, bo s ponedeljkom, 25. maja, mogoč tudi stik referentov s strankami, a pod posebnimi pogoji.

Omogočen bo tudi stik referentov s strankami, a le po vnaprejšnjem naročilu oziroma dogovoru z referentom. Vse štiri občine bodo stranke sprejemale v sejnih sobah ali večjih pisarnah, ob tem morajo stranke upoštevati varnostno razdaljo, razkužiti roke pred vstopom v zaprt prostor in nositi masko ali drugo zaščitno opremo.

Uradne ure za sprejem strank so sicer ob ponedeljkih in petkih med 8. in 12. uro ter ob sredah med 8. in 12. ter 14. in 17. uro. Občanke in občani sicer vloge, dokumentacijo, zahtevke in druga vprašanja še vedno pošljejo po elektronski ali navadni pošti.

20. maja 2020
Danes praznujemo 3. svetovni dan čebel

V občini Izola se pomena čebel in čebelarstva dobro zavedamo, zato iz leta v leto skrbimo, da je Izola zeleno mesto in da je med novo zasajenimi drevesi čim več medovitih dreves.  Ob svetovnem dnevu čebel, ki ga obeležujemo 20. maja, se je župan Danilo Markočič  danes srečal s čebelarjem Dariom Renkom.                   
Več

20. maja 2020
Občine slovenske Istre začenjamo z vnosom sredstva za zatiranje ličink tigrastih komarjev

Občine slovenske Istre so pripravile zgibanko z naslovom Ustavimo razvoj tigrastih komarjev, ki so jo že prejela vsa gospodinjstva. Namenjena je ozaveščanju občank in občanov in hkrati poziva k odgovornemu ravnanju, s katerim lahko s skupnimi močmi bistveno zmanjšamo možnosti za razmnoževanje invazivne vrste tigrastega komarja. Konec tega in v začetku prihodnjega tedna bodo komunalna podjetja štirih občin začela z vnosom sredstva za zatiranje ličink tigrastega komarja.
Več

15. maja 2020
V Livadah odprli park za pse

Občina Izola si prizadeva, da bi se psi in njihovi lastniki v Izoli dobro počutili, zato v okviru finančnih zmožnosti iz leta v leto dopolnjuje ponudbo za štirinožne prijatelje. Danes sta župan Občine Izola Danilo Markočič in direktor Komunale Izola Denis Bele v uporabo predala nov pasji park v Livadah.
Več

14. maja 2020
V Turističnem združenju Izola v času karantene skrbno načrtovali korake za obdobje, ki prihaja

V preteklih mesecih so se gospodarske razmere dodobra spremenile in vse nas vzpodbudile, da delujemo drugače in da rešitve še bolj kot običajno iščemo v domačem okolju. Kljub pojavu novega virusa, ki je sicer upočasnil naše dejavnosti oziroma nekatere začasno zaustavil, smo v TZI v času karantene skrbno načrtovali korake za obdobje, ki prihaja. Na socialnih omrežjih smo nadaljevali z objavami, ki smo jih prilagodili dani situaciji, prav tako pa smo snovali novo promocijsko kampanjo, ki se prične z junijem. Kljub temu, da je bil TIC zaprt, smo bili stalno dosegljivi za vprašanja.

Promocija v okviru projekta Izola in skrivnosti domačinov
Promocijske aktivnosti prihajajočih mesecev bodo glede na trenutno družbeno klimo osredotočene na domači trg. Osrednji namen le-teh bo prikazati Izolo kot dragoceno turistično destinacijo na kateri se srečata in v privlačno celoto povežeta tako tradicija kot sodobnost. Osrednje tematike bodo tradicija mesta, ki je zaznamovano z ribištvom, aktivnosti za zahtevnejšega turista (t.i. high value traveler) in osebnost domačinov, kot odprtih in prijaznih ter vedno pripravljenih na pripovedovanje zgodb.

Kulinarika, kulturna in naravna dediščina ter aktiven oddih ob morju predstavljajo nosilne produkte in bodo preko privlačnih foto in video vsebin, ki bodo na novo pripravljene v tem mesecu, predstavljeni skozi prvoosebno izkušnjo obiskovalca, ki bo močno zaznamovana s tesnim stikom z lokalnim prebivalstvom.

S promocijo bomo sledili cilju ohranjanja prepoznavnosti blagovne znamke Visit med domačimi gosti, prav tako pa bomo Izolo skušali predstaviti potencialnim novim gostom. Predvsem pa si želimo obogatiti krog izolskih person in pridobiti še segment, ki bo želel doživeti več in posledično tudi izkoristil več danosti našega mesta (HVT – high value traveler). Še naprej bomo sledili trendom STO in aktualnim razmeram in tako prilagajali naše aktivnosti, na tuj trg pa naj bi predvidoma ponovno vstopili v septembru.

Sporočali bomo preko raznolikih kanalov 
Promocija bo zaživela na raznolikih kanalih, tako online kot offline. Na socialnih omrežjih bomo ciljno sponzorirali objave, vlagali bomo tudi v nativno oglaševanje na prepoznavnih spletnih portalih (24ur, Siol.net ipd.) in sodelovali z influencerji, katere bodo domačini popeljali na tematska doživetja. Doživetje bo tako predstavljeno skozi prvoosebno izkušnjo, s katero se bodo lahko poistovetile izolske persone.

V stiku bomo tudi s klasičnimi mediji (televizijo, radijem, časopisi), prav tako smo že zakupili oglasni prostor za 50 jumbo plakatov v večjih slovenskih mestih. Potencialne goste bomo nagovarjali tudi z giga boardi, ki bodo postavljeni na lokaciji slovenskega avtocestnega križa.

Sledimo digitalnim trendom
S tem, da se razvijamo na področju digitalizacije, sledimo trendom in obenem krepimo bazo spletnih obiskovalcev, kateri predstavljajo naše potencialne goste. V prihajajočih mesecih bomo v okviru projekta MGRT digitalizirali tri nepremične enote kulturne dediščine. Digitalizacija starega mestnega jedra se bo udejanjila v 3D projekciji, ki bo prikazovala razvoj izolskega polotoka, preko aplikacije bomo lahko doživeli tudi palačo Besenghi degli Ughi. V digitalni preobleki pa bo dosegljivo tudi arheološko najdišče Simonov zaliv, kjer si bomo lahko znotraj aplikacije ogledali najdišče in ga primerjali s prikazom domnevnega stanja iz rimskega obdobja.

Nadgradili bomo spletno stran Visit Izola in še dodatno razčlenili kategorije na našem interaktivnem zemljevidu, v katerega bomo poleg hotelov, restavracij, kampov ipd., vključili tudi zasebne ponudnike nastanitvenih enot, katere smo kontaktirali že v februarju. Odziv je bil dober, še vedno pa ostajamo odprti za vse, ki si želijo, da bi njihove kapacitete izpostavili na naši spletni strani.

Vseslovenska kampanja za vzpodbujanje domačega gosta za odkrivanje Slovenije
Ker je v tem času še bolj kot kdaj koli prej pomembno sodelovanje, se priključujemo tudi kampanji STO, ki bo enotno (s skupnimi kreativami in slogani) nagovarjala slovenskega gosta. V akcijo bodo vključene vodilne destinacije, turistično gospodarstvo in mediji. Za prepoznavnost kampanje, ki se prične že v tem tednu, in uspešno nagovarjanje domačih gostov, bodo skrbeli tudi prepoznavni obrazi našega kraja.

13. maja 2020
V izolska gospodinjstva so prispele zgibanke z naslovom Ustavimo razvoj tigrastega komarja

Namen zgibank je ozaveščanje občank in občanov ter hkrati kot poziv za odgovorno ravnanje, s katerim lahko s skupnimi močmi bistveno zmanjšamo možnosti za razmnoževanje invazivne vrste tigrastega komarja. Več informacij o začetku vnosa sredstva za zatiranje ličink komarjev v jaške javne infrastrukture in času, ko bodo občani in občanke lahko brezplačno prevzeli sredstvo na sedežu izolske komunale vam bomo sporočili prihodnje dni. Že danes pa lahko sami poskrbite, da v svoji okolici izvajate aktivnosti, ki preprečujejo nastanek gojišč za razmnoževanje komarjev. Več o tem si lahko preberete na sledeči povezavi: TigrastiKomarji-zgibanka-SLO-IT

12. maja 2020
Objavljen javni natečaj za izbor Županovega olja in vina

Občina Izola je danes objavila javna natečaja za izbor Županovega olja in vina za leto 2020. Na natečaju lahko sodelujejo registrirani oljkarji in vinarji, vinogradniki in vinske kleti s stalnim prebivališčem v občini Izola, ki imajo registrirano dejavnost pri pristojnem upravnem organu. Županovo olje in vino 2020 bosta razglašena v okviru Praznika oljk, vina in rib, ki bo predvidoma v soboto, 13. junija 2020, v kolikor bodo vladni ukrepi to dopuščali.

Pridelovalci olja lahko svoje vzorce in izpolnjen prijavni obrazec dostavijo v prostore Turistično informacijskega centra (TIC) na naslovu Sončno nabrežje 4 v Izoli, do vključno torka, 19. maja 2020.

Pridelovalci vin lahko tudi na letošnjem izboru sodelujejo z največ tremi vzorci vina kategorije belih, rose in/ali rdečih vin. Vzorce in izpolnjen prijavni obrazec je potrebno dostaviti v prostore TIC do vključno srede, 20. maja 2020.

Prijavitelji bodo o odločitvi ocenjevalne komisije seznanjeni v okviru Praznika oljk, vina in rib, predvidoma v soboto, 13. junija, ob 20. uri na Manziolijevem trgu. Najbolje ocenjeno olje bo razglašeno za Županovo olje 2020, najbolje ocenjeno vino iz kategorije belih, rose ali rdečih vin pa bo razglašeno za Županovo vino 2020.

Dokumentacija in prijavnica sta dosegljivi na spletni strani Občine Izola www.izola.si pod zavihkom oglasna deska. Zainteresirani prijavitelji pa jih lahko po predhodnem dogovoru prevzamejo tudi v glavni pisarni Občine Izola na naslovu Sončno nabrežje 8. Za dodatne informacije lahko zainteresirani pokličejo v kabinet župana na tel. 05 66 00 107.

8. maja 2020
Prepoved zbiranja na javnih krajih še vedno v veljavi

Vlada RS je na včerajšnji dopisni seji podaljšala veljavnost ukrepov v odloku o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih. Župani občin slovenske Istre, PU Koper in Zdravstveni inšpektorat zato prebivalke in prebivalce ter obiskovalke in obiskovalce opozarjajo, da je zadrževanje na plažah in drugih javnih površinah še vedno prepovedano.
Več

8. maja 2020
Občine slovenske Istre v preventivno akcijo proti tigrastim komarjem

Letošnjo pomlad bodo občine slovenske Istre v sodelovanju s svojimi komunalnimi podjetji in Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem (UP FAMNIT) organizirale preventivno akcijo zatiranja ličink tigrastih komarjev, ki je namenjena predvsem zmanjševanju možnosti za razmnoževanje komarja. Za ljudi so tigrasti komarji nadležni zaradi njihovega agresivnega hranjenja podnevi in alergijskih odzivov na pike, kar vpliva na privlačnost kraja za naselitev, turizem in rekreacijo. Samice tigrastih komarjev se hranijo s krvjo toplokrvnih živali in ljudi, zato lahko prenašajo tudi različne nevarne virusne bolezni.
Več

Arhiv novic
KOLEDAR
< avgust 2020 >
PO TO SR ČE PE SO NE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

NOVO NA PORTALU

10. avgusta 2020
Informacija o postopkih prodaje zemljišč v občini Izola

Občina Izola objavlja novico, v kateri želi natančno razložiti vse postopke ...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!