Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

4. julija 2016
Bliža se izolski občinski praznik

Bliža se občinski praznik, ki ga Občina Izola vsako leto praznuje 11. julija v spomin na množičen odhod Izolanov v partizane leta 1944. Proslava ob občinskem prazniku se bo tokrat odvila v soboto, 9. julija, ob 20. uri. Dan prej pa vrata odpirajo občinska uprava in izolski javni zavodi.

Pestro dogajanje se bo pričelo že v četrtek, ko se bo ob 11. uri v Muzeju Parenzana odvila predstavitev nove poštne znamke z motivom sardele. Večer pa bo namenjen glasbi: na Manziolijevem trgu se ob 20. uri obeta zaključni koncert udeležencev Orkestrske poletne šole za godalce z gosti. Med drugim se jim bo na odru pridružil tudi Rudi Bučar.

V petek, 8. julija, bodo med 18. in 20. uro za pogovor občanom na voljo predstavniki občinske uprave in javnih zavodov. Ti bodo, skupaj z županom Igorjem Kolencem, zbrani na stojnicah na Sončnem nabrežju. Občani bodo lahko izpolnili anketo o zadovoljstvu s storitvami občinske uprave, sodelovali v kvizu o poznavanju občine, označili katera področja v Izoli se jim zdijo bolj in katera manj urejena ipd. Čakajo pa jih tudi simbolične nagrade. Občani lahko predstavnike občinske uprave sicer obiščejo tudi v dopoldanskem času, v času uradnih ur, t.j. med 8. in 12. uro.

Na stojnicah na Sončnem nabrežju bodo občani lahko pristopili tudi k predstavnikom javnih zavodov. Z direktorji na čelu se bodo predstavili Turistično združenje Izola, Komunala Izola in CKŠP Izola, skupaj z JSKD Izola. Pridružili se jim bodo tudi predstavniki Zdravstvenega doma Izola, ki bodo v okviru zdravstvene in zobozdravstvene vzgoje izvajali brezplačne meritve krvnega sladkorja, predstavili programe svetovanja o zdravju in pravilne tehnike umivanja zob ter obzobnih tkiv. Sodelovali bodo tudi predstavniki Mestne knjižnice Izola. Ti bodo že v dopoldanskem času na lokaciji knjižnice na ogled postavila bibliofilsko izdajo knjige Čast in slava vojvodine Kranjske in faksimilirani izdaji Kodeksov Dantejeve komedije iz Izole. Na stojnici popoldne pa bo knjižnica predstavila projekt Primorci beremo, delovanje bralnega kluba KIRA KNJIGA in bralnega kluba v italijanskem jeziku – Un libro trova l’altro, katalog starih razglednic iz zbirke Mestne knjižnice Izola in še nekatere druga aktivnosti, ki jih v knjižnici izvajajo. Center za socialno delo pa bo predstavil program pomoči na domu. Po zaključenem druženju na Sončnem nabrežju, se bo dogajanje preselilo na Lonko. V sklopu festivala IzolaFolk bodo ob 21. uri nastopili srbski folkloristi.

Slovesna proslava ob občinskem prazniku se bo odvila v soboto, 9. julija, ob 20. uri na Manziolijevem trgu. Za glasbo bodo tudi letos poskrbeli člani 3 Big Band Orchestra, ki se jim bo tokrat na odru pridružilo več gostov: zasedba Pizza Connection, The Muffin Man, Godalni orkester Orkistra in Marina Mårtensson. Ob tej priložnosti bodo podeljena tudi priznanja in nagrada Občine Izola. Priznanje v obliki plakete z zlatim grbom za 70 let uspešnega, inovativnega in ustvarjalnega delovanja bo prejela OŠ Vojke Šmuc. Srebrno priznanje pa bo ob 90. obletnici uspešnega delovanje prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Izola. Občinska nagrada bo za izjemen prispevek k oživljanju starega mestnega jedra, za njegovo slikarsko, kiparsko in grafično delo, za številne izdelke, ki so danes že postali sestavni del mesta in za številne pobude in ideje, ki so Izoli prinesle sloves mesta umetnikov, posthumno podeljena Marjanu Motohu.

V nedeljo, 10. julija, Prekmurci iz Lendave ponovno vabijo na folk večer. Na praznični ponedeljek pa občani in obiskovalci lahko obiščejo filmsko predstavo pod zvezdami v Letnem kinu Arrigoni, kjer se bo predvajal dokumentarni film Sol zemlje.

Vljudno vabljeni na izolsko praznovanje!

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< oktober 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

NOVO NA PORTALU

23. november 2019
Kralj v časopisu

Zgodba avtorja Matija Logarja je enostavna. Otročji in nedorasel kralj, po vsej sili želi priti na prvo stran časopisa. ...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!