Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

8. julija 2016
Dan odprtih vrat navdušil občane

V okviru občinskega praznika, ki ga Občina Izola vsako leto praznuje 11. julija, se je letos prvič odvil tudi dan odprtih vrat občinske uprave in javnih zavodov.

Na stojnicah na Sončnem nabrežju so občani lahko pristopili k predstavnikom uradov in služb občinske uprave ter k predstavnikom javnih zavodov. Na Turističnem združenju Izola so pripravili promocijske materiale in delili nove parkirne urice. Komunala Izola je predstavila ločevanje odpadkov, pripravila krajšo anketo, delila biološko razgradljive vrečke itd. CKŠP Izola je skupaj z JSKD Izola predstavil izolska športna in kulturna društva, poletni prireditveni program, za zabavo pa so poskrbeli s športno igro. Predstavniki Zdravstvenega doma Izola so v okviru zdravstvene in zobozdravstvene vzgoje izvajali brezplačne meritve krvnega sladkorja, predstavili programe svetovanja o zdravju in pravilne tehnike umivanja zob ter obzobnih tkiv. Mestna knjižnica Izola je predstavila projekt Primorci beremo, delovanje bralnega kluba KIRA KNJIGA in bralnega kluba v italijanskem jeziku – Un libro trova l’altro, katalog starih razglednic iz zbirke Mestne knjižnice Izola in še nekatere druga aktivnosti, ki jih v knjižnici izvajajo. Za dobro vzdušje so delili pozitivna sporočilca. Center za socialno delo pa je predstavil program pomoči na domu.

Predstavniki občinske uprave so za občane in obiskovalce pripravili anketo o zadovoljstvu s storitvami občine in plakate na katerih so občani lahko označili (z zeleno ali rdečo golobico) področja v Izoli, ki se jim zdijo bolj in manj urejena. Prav tako so pripravili kratek kviz o poznavanju občine in delili simbolične nagrade. Občani so lahko izrazili svoje mnenje tudi glede zaprtja mesta za promet. Glede na dobre odzive, bo podoben dan verjetno postal stalnica občinskega praznovanja. Občani in obiskovalci so bili namreč nad dogajanjem navdušeni, saj so imeli priložnost, da se v živo pogovorijo predstavniki občine in javnih zavodov. Ti pa so od občanov in obiskovalcev pridobili povratne informacije o delu.

Po zaključenem druženju na Sončnem nabrežju, se dogajanje seli na Lonko. V sklopu festivala IzolaFolk bodo ob 21. uri nastopili srbski folkloristi.

Slovesna proslava ob občinskem prazniku se bo odvila v soboto, 9. julija, ob 20. uri na Manziolijevem trgu. Za glasbo bodo tudi letos poskrbeli člani 3 Big Band Orchestra, ki se jim bo tokrat na odru pridružilo več gostov: zasedba Pizza Connection, The Muffin Man, Godalni orkester Orkistra in Marina Mårtensson. Ob tej priložnosti bodo podeljena tudi priznanja in nagrada Občine Izola.

V nedeljo, 10. julija, Prekmurci iz Lendave ponovno vabijo na folk večer. Na praznični ponedeljek pa občani in obiskovalci lahko obiščejo filmsko predstava pod zvezdami v Letnem kinu Arrigoni, kjer se bo predvajal dokumentarni film Sol zemlje.

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< junij 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

NOVO NA PORTALU

18. junija 2019
Počastili bomo dan državnosti, napovedujemo pa prvi Festival od Histrov do Rimljanov na Kaštelirju


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Velit voluptas adipisci deleniti perferendis, nulla facere odio, illo hic labore ipsam repellat officia deserunt esse nobis non suscipit. Maiores, obcaecati doloremque?


×