Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

9. junija 2017
Dan odprtih vrat zbirnega centra in črpališča Izola

Včeraj, 8. junija se je odvijal dan odprtih vrat Zbirnega centra Izola in črpališča Izola. Direktor Javnega podjetja Komunala Izola d.o.o., Denis Bele, je s sodelavcema Anjo Domenik in Dorianom Kaligaričem, predstavil osrednjo temo letošnjega dneva odprtih vrat, ki je bila namenjena osveščanju uporabnikov k izboljšanju vsakodnevnih navad, da bi postali bolj odgovorni do sebe in okolja. Poseben poudarek je med drugim namenil novemu način elektronske identifikacije zabojnikov, ki ga bomo kot prvi med obalnimi občinami uvedli v prihodnjih mesecih.

Izpostavljena je bila predstavitev projekta Za čisto Izolo, v okviru katerega se je Komunala Izola, z namenom nadgraditi rezultate na področju ravnanja z odpadki, povezala in združila moči z javnimi institucijami in zavodi,  ki delujejo pod okriljem Občine Izola. Ob tem je podžupan Občine Izole, Gregor Perič, v imenu sodelujočih institucij, simbolično podpisal pristopno izjavo k projektu.

Glavna beseda je bila nato namenjena novemu načinu elektronske identifikacije zabojnikov (čipiranja), ki ga bo Komunala Izola, kot prva med obalnimi občinami, postopoma uvedla v prihodnjih mesecih. Sistem bo omogočal večji nadzor nad praznjenjem zabojnikov in njihovo vsebino ter posledično zagotavljal večjo kakovost opravljene storitve, ne nazadnje pa bo podlaga za bodočo uvedbo stimulativnega načina odvoza odpadkov po principu plačaj kolikor proizvedeš, ki bi uporabnike dodatno stimuliral k pravilnemu ravnanju z odpadki je poudaril Bele. Prisotni so si lahko ogledali tudi simulacijo delovanja elektronske identifikacije zabojnikov.

Za vse zainteresirane je po uradnem delu sledil še ogled zbirnega centra, centra za predelavo gradbenih odpadkov in centra uporabnih predmetov, kjer so si poleg razstave uporabnih predmetov lahko ogledali tudi diaprojekcijo dnevnih aktivnosti, ki se odvijajo na zbirnem centru.

Navdušenje nad prikazom aktivnosti črpališča odpadnih voda

V drugem delu Dneva odprtih vrat, se je dogajanje preselilo na črpališče Izola, kjer so bila nazorno prikazana opravila, ki sodijo v sklop vzdrževanja kanalizacijskega sistema oziroma črpališča. Velik poudarek pri celotni predstavitvi, pa je bil namenjen posledicam neustreznega ravnanja z odpadki, ki jih nevestni uporabniki, namesto v zabojnike, odvržejo v kanalizacijo. Tekstilni in kosovni odpadki ter ostanki hrane in odpadnih olj povzročajo slabšo pretočnost kanalizacijskih cevi, zamašitev črpalk ter nepravilno delovanje merilne in čistilne opreme, kar posledično draži izvajanje službe. Tudi tu so bili nad prikazanim, največji navdušenci naši najmlajši obiskovalci.

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< julij 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

NOVO NA PORTALU

24. julij 2019
ISOLA MUSIC FESTIVAL – KONCERT I MUSICI DI GUCCINI

Vince Tempera, klavir Antonio Marangolo, saks Pierluigi Mingotti, bas I...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×