Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
F +386 5 66 00 110
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

12. maja 2016
Domača tržnica in domači pedoči se vračajo v Izolo

V okviru projekta Kilometer nič bodo v Izoli od sobote, 21. maja dalje ponovno ponujali »Rubo sz moje njive«.  Domača tržnica bo v Drevoredu 1. maja odprta vsako soboto med 8. in 12. uro. V začetku junija pa se v Izolo vračajo še Dnevi pedočev.

pedoc

Domača tržnica »Ruba sz moje njive« vsako soboto v Izoli

Na izolski tržnici se bodo tako kot pretekla leta predstavljali lokalni kmetje, ki bodo prodajali svoje pridelke. »Osnovni namen tržnice je dati možnost lokalnim kmetom, da prodajo viške pridelkov.  Odzivi programa »Ruba sz moje njive« so bili že prvo leto izredno dobri, število ponudnikov pa iz leta v leto narašča,« so povedali na izolskem turističnem združenju. Posebnost tržnice je, da imajo pravico svoje izdelke ponujati izključno lokalni pridelovalci, s čimer se spodbuja tradicija izolskih zelenjavnih vrtov. »Tržnica je le eden izmed programov že več let delujočega projekta Kilometer nič s katerim smo v Izoli izredno obogatili kulinarično ponudbo,« poudarjajo na združenju. Glede na to, da je bistvo projekta avtohtona in avtentična ponudba iz lokalnega okolja, bodo lahko na tržnici lokalne pridelke kupovali tudi vsi gostinci, ki so vključeni v projekt. Ti morajo  v svoji ponudbi zagotoviti vsaj 80 odstotkov vhodnih surovin iz neposrednega okolja.

Dnevi domačih pedočev v Izoli

Gre za akcijo Zjutraj v morju, opoldne na krožniku v kateri so se povezali Turistično združenje, Občina Izola in turistična, gostinska ter prehrambna podjetja. V času akcije, ki bo tokrat potekala med 3. in 13. junijem, bodo izbrani izolski gostinski lokali, po enotni ceni šest evrov, ponujali pedoče na buzaro in druge specialitete narejene iz te vrste školjk. Pri Dnevih domačih pedočev igra pomembno vlogo tudi Suzana France iz izolskega podjetja Prosub, ki goji pedoče v Strunjanu in Seči. »Okusi pedočev, ki jih gojijo tudi slovenski školjkarji, postajajo vse bolj priljubljeni, prodaja in zanimanje za jedi, pripravljenih iz te vrste školjk pa iz leta v leto spodbudno narašča,« so povedali na izolskem turističnem združenju.

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< december 2016 >
POTOSRČEPESONE
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem v naši občini.

Prijavi se zdaj

NOVO NA PORTALU

CSKP_Vrtnica.jpg
05. januar 2017
DLU Vrtnica: JESENSKA ČAROVNIJA

Razstavljajo: Miran Vodopivec, Marjetka Prodan, Milojka Lahajna...

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×