Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

11. decembra 2017
Ironman napovedal prvo tekmovanje v Sloveniji

I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria se bo odvijal 23. septembra 2018; prijave bodo možne od 18. decembra 2017 naprej.

IRONMAN, ki deluje pod okriljem podjetja Wanda Sports Holdings, je napovedal novo tekmovanje, triatlon I FEEL SLOVENIA IRONMAN® 70.3® Slovenian Istria, ki bo potekal v Sloveniji. Prvo tekmovanje se bo odvijalo 23. septembra 2018 in se bo ponašalo z edinstveno kolesarsko progo, ki pelje skozi dve državi – Slovenijo in Italijo.

Slovenska Istra, katere ime je tudi del uradnega naziva tekmovanja, je z dostopom do Jadranskega morja, valovitim hribovjem in popolno turistično infrastrukturo idealna destinacija za triatlon.

“Z ekipo smo se trudili več let, da pripeljemo to svetovno znano tekmovanje tudi v našo regijo. Za nas je to veliko več kot le športno tekmovanje. Je tudi promocija življenjskega stila, ki ga tako dobro odraža znamka I FEEL SLOVENIA skozi spodbujanje zelene, aktivne in zdrave Slovenije,” je na novinarski konferenci povedal Milan Eržen, direktor I FEEL SLOVENIA IRONMAN® 70.3® Slovenian Istria. “Ob tej priložnosti bi se rad posebej zahvalil tudi vsem partnerskim občinam – mestni občini Koper in občinam Izola, Ankaran in Piran – za njihovo podporo in predanost temu dogodku. Veseli smo, da bo ta dogodek privabil triatlonce iz vsega sveta v to našo čudovito regijo in predstavil Slovensko Istro kot popolno turistično destinacijo svetovni javnosti. Priprave na dogodek so v polnem teku in celotna ekipa je že v nestrpnem pričakovanju.”

90,1 km dolga kolesarska proga, ki bo tekmovalce peljala kar skozi dve državi – Slovenijo in Italijo – bo vodila najprej skozi koprsko staro mestno jedro in nato proti Ankaranu. Kmalu zatem bodo tekmovalci prečkali državno mejo med Slovenijo in Italijo in nekaj časa vozili ob italijanski obali. Ob vrnitvi nazaj v Slovenijo se bodo povzpeli na Osp, eno od slovenskih najstarejših vasi s čudovitimi kamnitimi hišami in slikovitimi ulicami. Sledila bosta še dva vzpona v zaledju Slovenske Istre, proga pa se bo končala z dolgim spustom, kjer bodo tekmovalci uživali v razgledu na znane slovenske turistične destinacije – Koper, Izolo in Piran.

Tekmovanje se bo zaključilo z dvema tekaškima krogoma v skupni dolžini 21,1 km. Tekaški del proge bo vodil skozi center Kopra in nato po obalni cesti do Izole in nazaj. Celotna proga je ravna, najvišji del ima le 5 metrov nadmorske višine. Ciljna črta bo na koprski promenadi, tik ob morju.

“Slovenija je hitro pridobila ugled kot ena izmed najboljših evropskih destinacij za plavanje, kolesarjenje in tek. Država je morda majhna, vendar ima odprto srce za šport in zdravo življenje. S svojo čudovito naravo, dostopom do Jadranskega morja in očarljivimi mesti je Slovenska Istra idealna lokacija za IRONMAN 70.3. Veselimo se prvega tekmovanja v naslednjem letu,” je dodal Hans-Peter Zurbruegg, generalni direktor IRONMANA za Evropo, Srednji Vzhod in Afriko.

Na novinarski konferenci so bili prisotni tudi predstavniki vseh štirih sponzorskih občin – g. Peter Bolčič, podžupan mestne občine Koper, g. Bruno Fonda, podžupan občine Piran, mag. Igor Kolenc, župan občine Izola, in ga. Barbara Švagelj, podžupanja občine Ankaran. Vsi navedeni in g. Milan Eržen so po uradnem delu konference podpisali tudi pismo o nameri o sodelovanju v letu 2018.

Poleg organizatorja in predstavnikov občin se je novinarske konference udeležil tudi g. Nico Aeschimann, regionalni direktor IRONMANA za Južno Evropo in Srednji Vzhod, ki je pozdravil dejstvo, da se Slovenija pridružuje mnogim državam, v katerih že poteka tekmovanje IRONMAN.

K realizaciji projekta je močno pripomogla Slovenska truristična organizacija in tako bo ta dogodek v svet ponesel tudi znamko I FEEL SLOVENIA ter preko tega pripomogel k še večji prepoznavnosti Slovenije. Na novinarski konferenci je direktorica Slovenske turistične organizacije mag. Maja Pak povedala: »Veseli me, da Slovenska turistična organizacija partnersko sodeluje pri prvi izvedbi prestižnega dogodka I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, ki bo v prihodnje tudi del tripartitnega tekmovanja v Sloveniji, Dubaju in Bahrainu. Skupaj s štirimi obalnimi destinacijami, Koprom, Izolo, Ankaranom in Piranom, bomo predstavili Slovenijo kot zeleno, aktivno in zdravo destinacijo za petzvezdična doživetja udeležencem triatlona in vsem, ki bodo dogodek spremljali. Mednarodna razsežnost daje dogodku dodatno težo, s pozicioniranjem Slovenije na naših ciljnih trgih, še posebej pa v zalivskih državah. Hkrati bodo ob robu tega športnega dogodka v treh državah tekmovanja potekali tudi poslovni dogodki.«

Zbrane je nagovoril tudi predsednik organizacijskega odbora I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, Dušan Olaj, ki je prav tako izrazil navdušenje nad prihodom IRONMANA v Slovenijo. Prihod IRONMANA v Slovenijo pa je pozdravil tudi Jaroslav Kovačič, eden najboljših triatloncev v Sloveniji. Dodal je, da mu je proga všeč in da bo kolesarska etapa precej zahtevna, kar pa njemu osebno dokaj ustreza.

Pred podpisom pisma o nameri med vsemi štirimi občinami in direktorjem tekmovanja g. Milanom Erženom so vsi predstavniki občin spregovorili o pomembnosti tega tekmovanja na področju Slovenske Istre. Vsi so izrazili navdušenje nad dogodkom in pripravljenost na sodelovanje ter izrazili prepričanje v uspešnost dogodka.

Prijave na tekmovanje I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria se bodo odprle 18. decembra 2017 ob 14. uri po lokalnem času na naslovu www.ironman.com/slovenia70.3. Morebitna vprašanja lahko tekmovalci pošljejo na slovenia70.3@ironman.com.

Za več informacij o svetovnem tekmovanju in drugih dogodkih IRONMAN obiščite www.ironman.com. Medijska vprašanja lahko pošljete na slovenia70.3@ironman.com.

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< november 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

NOVO NA PORTALU

20. novembra 2019
Napovedano visoko plimovanje in poplave morja tudi v prihodnje

Po napovedih se bo visoko plimovanje morja občasno nadaljevalo do konca...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!