Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

10. aprila 2019
Izola je varno mesto

V Izoli je danes župan Danilo Markočič gostil ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja in generalno direktorico Policije Tatjano Bobnar z delegacijama. Pogovarjali so se o varnosti v Izoli in o potencialni novi lokaciji Policijske uprave (PU) Koper, ki bi jo lahko umestili na območju južno od industrijske cone.

Uvodoma so bili na srečanju predstavljeni kazalniki razvoja turizma v Izoli. Od leta 2014 beležimo stalno rast nočitev, naša destinacija je prepoznana kot varna. Polovica gostov je domačih, sledijo Nemci, Avstrijci in Italijani. Kot je povedal minister Poklukar, je varnost krhka dobrina, za katero je treba ves čas skrbeti. Izolo pa je opisal kot mesto, ki ga zaznamuje turizem, povečano število obiskovalcev pa vpliva tudi na varnost, še posebej v času sezone. Poleg tega je potrebno upoštevati tudi dejstvo, da sta v bližini dve meji s sosednjima državama, da se soočamo tudi z mejo na morju in da smo na dvojezičnem območju. Generalna direktorica Policije je predstavila spodbudne rezultate, ki jih beležijo na območju Izole, in sicer število kriminalnih dejanj od leta 2014 upada. Prav tako v Izoli v letu od 2017 do 2018 ni bilo nobene prometne nesreče s smrtnim izidom. K dobrim rezultatom prispeva tudi zgledno sodelovanje pristojnih občinskih služb in policije, česar se nadejamo tudi v prihodnosti. Eden izmed ključnih ciljev Policije je, da pomladi in dopolni svojo kadrovsko sestavo, tako tudi v letošnjem letu predvidevajo 22 novih policistov v okviru PU Koper.

V nadaljevanju so pogovori stekli o lokaciji novih prostorov policijske uprave, ki ima trenutno sedež v Kopru in se sooča s prostorsko stisko. Umestitev policijske uprave na novo lokacijo pa je tudi ena izmed prioritetnih nalog Ministrstva za notranje zadeve. Izhajajoč iz izraženega interesa po ureditvi površin in prostorov za potrebe pristojnega ministrstva na območju občine Izola, je bila v Izoli kot možna lokacija predlagano območje južno od industrijske cone, katerega prednost je tudi hitra navezava na prometno omrežje. Območje, ki ni pozidano in nima prostorskih omejite glede oblikovanja in umestitve programov, je po dopolnjenem osnutku občinskega prostorskega načrta predvideno za spremembo iz kmetijskih v stavbna zemljišča. »V Izoli imamo možnost, da določena zemljišča za podjetjem Droga načrtujemo za potrebe Policijske uprave Koper in za potrebe izolske policijske postaje. Gre za prostor, ki je prazen, kar pomeni, da se lahko njegove vsebine še določijo glede na potrebe, hkrati je prednost tega območja lokacija, ki je tik ob obvoznici, kar pomeni hitrejši odzivni čas policistov,« je načrte o umestitvi policijske uprave v Izoli predstavil župan Markočič. Mag. Marko Starman, vodja Urada za prostor in nepremičnine, pa je dodal, da je projekt še toliko bolj aktualen, ker v občini ravno poteka sprejem OPN, kar pomeni, da lahko vanj že sedaj zarišemo območje za ta namen. Minister in direktorica sta se s predlogom seznanila, minister pa je napovedal, da se bodo pogovori nadaljevali tudi z Ministrstvom za javno upravo, ki je lastnik vseh objektov za javno upravo ter pristojnimi službami v Občini Izola.

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< junij 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

NOVO NA PORTALU

23. junij 2019
Koncert Artur Dutkiewicz

Ob 20:00  koncert  Artur Dutkiewicz, poljski jazz pianist in skladatelj. Koncert bo na...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Velit voluptas adipisci deleniti perferendis, nulla facere odio, illo hic labore ipsam repellat officia deserunt esse nobis non suscipit. Maiores, obcaecati doloremque?


×