Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

23. oktobra 2017
Izola odpravlja posledice po včerajšnjem hudem neurju

Hudo neurje s točo je včeraj po 18. uri zelo prizadelo Izolo. Poplavljenih je bilo 84 objektov, zaradi premočene zemlje so se sprožili usadi in plazovi, zagorelo pa je na območju Univerzitetnega kampusa v Livadah.

Poplave povzročila obilica padavin v zelo kratkem času

Obilica padavin, ki je včeraj v zelo kratkem času zajela Izolo, je bila kljub napovedanemu dežju nepričakovana. Voda, ki ni uspela odtekati je najbolj prizadela območje Livad, kjer so bile ceste in pločniki poplavljeni. Tudi v starem mestnem jedru in v Simonovem zalivu so naplavine mašile odtoke in onemogočale normalen odtok padavinskih voda. Poplavljeno je bilo Sončno nabrežje, promenada pred stavbo občinske uprave, ulice, ki povezujejo Ljubljansko ulico (Istrska, Ribiška, Ob stolpu), krožišče na Trgu republike, Drevored 1. Maja, Cankarjev drevored ter cesta ob Avtokampu Jadranka. Pojavljali so se številni manjši usadi in plazovi, zato je bilo zaprtih več lokalnih cest. Večina je že očiščenih in znova prevoznih.

Glavni razlog poplav je bil močan naliv s točo, ki je z ogromno količino odpadlega vejevja, listja in lubja ter zemlje zamašil večji del odtočnih jaškov, ki tako niso uspeli sproti požirati tolikšne količine padavinske vode.

Zagorelo v Univerzitetnem kampusu Livade

Zabeležili smo več kot 150 različnih intervencij, najzahtevnejša intervencija je bila gašenje Univerzitetnega kampusa v Livadah, kjer je poplavilo pritlični del. Prišlo je tudi do požara, kjer je ogenj zajel večji del električne napeljave. Vzrok požara še preiskujejo.

Stanje v šolah in vrtcih

Zaradi poplave enota Školjka vrtca Mavrica danes ne obratuje, prav tako zjutraj nista sprejela otrok vrtec L´ Aquilone in OŠ Dante Alighieri. Za vse otroke, ki niso imeli varstva je bilo poskrbljeno. Z jutrišnjim dnem bo varstvo otrok v vrtcih in pouk v šolah potekal nemoteno.

S skupnimi močmi do ureditve razmer

V intervencijah na območju celotne Izole je sodelovalo več kot 90 profesionalnih in prostovoljnih gasilcev, poleg Gasilske brigade Koper še prostovoljci iz Izole, Kort, Nove vasi, Sečovelj, Pirana, Hrvatinov, Dekanov, Pobegov – Čežarjev in Babičev, ki so tudi tokrat izkazali nesebično pomoč kolegom. Na terenu so bile do jutranjih ur prisotne tudi okrepljene ekipe Komunale Izola, ki so še pozno v noč reševale številne manjše usade, čistile večje naplavine ter ostale javne površine. Poleg gasilcev in delavcev komunalnega podjetja, so izredno pripravljenost pri odpravljanju posledic neurja izkazali zaposleni v javnih zavodih in drugih ustanovah ter številni občani, ki so priskočili na pomoč sosedom. Vse sodelujočim, ki so odpravljali posledice neurja se župan, mag. Igor Kolenc zahvaljuje za hiter odziv in sodelovanje v akciji.

Obseg škode se ni znan, saj bo podrobnejša analiza narejena v naslednjih dneh. Občina Izola vse občane prosi za potrpljenje in razumevanje do končne ureditve razmer.

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< junij 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

NOVO NA PORTALU

24. junija 2019
Požarna ogroženost naravnega okolja

Uprava RS za zaščito in reševanje od jutri, 25. junija razglaša za v...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Velit voluptas adipisci deleniti perferendis, nulla facere odio, illo hic labore ipsam repellat officia deserunt esse nobis non suscipit. Maiores, obcaecati doloremque?


×