Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

9. novembra 2017
O dogajanju na Šaredu je obveščena celotna javnost

Občina Izola v zadnjem letu pospešeno prodaja nepremičnine na Šaredu s ciljem, da pridobljena sredstva v celoti nameni za ureditev komunalne infrastrukture na tem območju. O poteku aktivnosti na Šaredu redno in na različne načine obveščamo širšo javnost in tudi v prihodnje informacij ne želimo pošiljati samo nepodpisanim posameznikom, ki so julija letos županu poslali nekaj zahtev v tako imenovani civilni iniciativi.

OPPN Šared je bil (kot sicer vsak prostorski akt) soglasno sprejet s strani občinskega sveta, skupaj s slednjim pa je bil potrjen tudi program opremljanja, ki je osnova za definiranje višine komunalnega prispevka. Občinski svetniki so junija letos izglasovali rebalans proračuna, s spremembo pa se je 100.000 evrov sredstev iz prodaj na Šaredu preneslo na ureditev obalne ceste. Vendar pa je bilo na isti seji sprejeto tudi to, da se sredstva v letu 2018 vrne na zanje prvotno planirano postavko. Višina sredstev, zbranih iz naslova prodaje zemljišč na območju OPPN Šared, je javno dostopen podatek, ki je bil že večkrat objavljen v medijih (po izvršitvi posameznih javnih dražb). Do sedaj smo iz prodaje iztržili dobrih 1,2 milijona evrov. Komunalna infrastruktura se, in se bo tudi v prihodnje, ureja/la iz naslova prodaj zemljišč na Šaredu.

Projekti komunalnega opremljanja in terminski načrt izvedbe komunalne infrastrukture na območju OPPN Šared so pripravljeni in se bodo izvajali skladno s pridobitvijo zemljišč. Občina namreč ne more pridobiti gradbenega dovoljenja, če ne izkaže lastništva oz. služnosti nad zemljišči. Občina prav tako ves čas z lastniki (z vsakim posameznikom posebej) aktivno dela na odkupih, zamenjavah in izravnavah. Na tem mestu ponovno pozivamo lastnike k prodaji oz. dogovoru, saj je realizacija projekta odvisna tudi od določenih posameznikov.

Tudi o Šaredu transparentno komuniciramo celotni javnosti

Poleg rednega obveščanja o poteku aktivnosti na Šaredu na skoraj vsaki seji občinskega sveta, na zadnji redni seji tudi pod posebno točko na dnevnem redu, smo se tematike dotaknili v številnih sporočilih za javnost, novicah na spletni strani in komuniciranju preko socialnih omrežij. Prav tako so vsi občani o dogajanju na Šaredu obveščeni tudi z občinskim glasilom, ki ga prejmejo na dom oz. si ga lahko ogledajo na uradni spletni strani. Prav z željo, da bi obveščali celotno javnost, se župan ni odzval na zahteve nepodpisanih posameznikov. Naš cilj je, da informacije posredujemo celotni javnosti in ne le posameznikom, ki se skrivajo za civilno iniciativo s ciljem uresničevanja osebnih interesov.

Izvajalec del zbiralnega fekalnega kanala Šared – Izola znan še letos

O  poteku aktivnosti na Šaredu so župan in pristojne službe nazadnje podale informacije na zadnji seji občinskega sveta. Ocenjena vrednost izvedbenih del za prvo fazo komunalnega opremljanja, vključno z nakupom zemljišč in izgradnjo zbirnega fekalnega  kanala Šared – Izola je 4,2 milijona evrov. V skladu z razpoložljivimi sredstvi bo Občina pristopila najprej k ureditvi zbirnega fekalnega kanala Šared-Izola in delni izvedbi opremljanja na območju Šareda, kjer bodo nakupi zemljišč zaključeni. Še v tem letu bo objavljen javni razpis, s katerim bo Občina Izola iskala najugodnejšega izvajalca za delno izvedbo prve faze, za katero je na voljo 1,5 milijona evrov. V tej vsoti so všteti odkupi zemljišč za razpisano fazo del, ki so predpogoj za pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo komunalne infrastrukture. Izvajalec del bo predvidoma izbran do decembra, dela pa se bodo začela izvajati po pridobitvi pravnomočnega gradbenega dovoljenja.

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< marec 2019 >
POTOSRČEPESONE
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

NOVO NA PORTALU

29. marec 2019
Nikoli ni bilo, nikoli ne bo, pa vendarle je – Plesni studio Erato

Petek, 29.3.2019, 20:00, Kulturni dom Izola Nikoli ni bilo, nikoli ne ...