Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

22. septembra 2017
Občina prenesla poslovne prostore in stanovanja v upravljanje na svoje komunalno podjetje

Na včerajšnji 21. redni seji Občinskega sveta Občine Izola so svetniki potrdili rebalans proračuna Občine Izola za leto 2017, prenos poslovno-stanovanjskega fonda na Javno podjetje Komunala Izola in v drugi obravnavi tudi spremembo Odloka o organizaciji in delovnem področju občinske uprave.

Sprejet rebalans proračuna Občine Izola za leto 2017

Svetniki so soglasno potrdili rebalans proračuna za leto 2017, ki predvideva več prihodkov v občinski proračun iz državnih in evropskih virov, obenem pa vključuje več odhodkov za sofinanciranje nekaj investicijskih projektov in tekoče transfere v javne zavode.

Občina bo v letošnjem letu prejela predplačilo za vodenje projekta Facility Point EUSAIR znotraj Javnega zavoda za podjetništvo Izola. Na podlagi novele Zakona o izvrševanju proračunov za leti 2017 in 2018 pa se občinam rahlo povišuje povprečnina. Občina Izola in Javni zavod za podjetništvo Izola sta poleg tega na razpisu Ministrstva za kulturo pridobila del sredstev za prvo fazo obnove palače Besenghi degli Ughi, v kateri je predvidena menjava dotrajanega stavbnega pohištva, restavriranje skulpture beneškega leva na pročelnem ometu, restavriranje kamnitih portalov in tlaka v avli objekta ter obnova zunanjega stopnišča. Občina in Zdravstveni dom Izola sta bila uspešna pri pridobitvi sredstev Ministrstva za zdravje za nakup radijskih terminalov za reševalno službo. Z rebalansom proračuna se odpira možnost odkupa 30 parkirnih mest v garažni hiši v lasti TPC Livade d. o. o., na katerih so danes urejene kegljaške steze v uporabi Kegljaškega kluba Izola. Zaradi posledic spremenjene zakonodaje, ki odpravlja anomalijo pri vrednotenju delovnih mest v javnem sektorju se povišujejo plače nekaterim javnim uslužbencem v vrtcih, šolah in občinski upravi.

Organizacijske spremembe v občinski upravi

Občinski svet Občine Izola je na svoji 19. redni seji v prvi obravnavi sprejel predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o organizaciji in delovnem področju Občinske uprave Občine Izola ter ga posredoval v 30 – dnevno javno obravnavo. Po zaključku obravnave je bil pripravljen predlog odloka za drugo obravnavo, upoštevajoč prejete pripombe in predloge. Svetniki so v drugi obravnavi sprejeli predlog odloka, katerega namen je prenos pristojnosti Službe za razvoj turizma, podjetništva in mednarodno sodelovanje, ki se ukinja, na drugo notranjo organizacijsko enoto – Urad za gospodarske dejavnosti, investicije in komunalni razvoj Občine Izola. Za izvajanje posameznih  nalog ukinjene službe pa bo podeljeno javno pooblastilo.

Pogoji najema neprofitnih stanovanj in poslovnih prostorov ostajajo isti. O vseh podrobnostih bodo najemniki pravočasno obveščeni.
Poleg navedene spremembe se zaradi prenosa stanovanjsko – poslovnega fonda v upravljanje na Komunalo Izola in posledično prenosa pristojnosti upravljanja, združujeta dve notranji organizacijski enoti. Urad za urejanje prostora ter Urad za upravljanje z občinskim premoženjem se združujeta v nov skupni Urad za prostor in nepremičnine.

Prenos stanovanjskega fonda

Občinski svet je potrdil tudi Pogodbo o upravljanju stanovanj v lasti Občine Izola in Pogodbo o upravljanju poslovnih prostorov Občine Izola. S pogodbama o upravljanju se natančneje opredeljujejo razmerja med lastnikom (Občino) in upravljavcem (JP Komunala Izola d.o.o.). Pogodbi urejata način izvedbe vzdrževalnih del in investicij v infrastrukturo, postopke v zvezi s sklepanji najemnih in drugih pravnih razmerij. Določata tudi postopke in mehanizme načrtovanja dela, poročanja in nadzora organov Občine (Občinskega sveta, Župana, strokovnih služb občinske uprave). Pogodbi prav tako predvidevata, da upravljavec prevzame zaposlene na Občini Izola, ki so pristojni za zadevno področje, kar pa se uredi s posebnim pravnim aktom.

Svetniki so zaradi večje preglednosti sprejeli prečiščeno besedilo Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno izobraževalnega zavoda Scuola Elementare »Dante Alighieri« Isola. V drugi obravnavi so ponovno odločali in sprejeli Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o zazidalnem načrtu Kajuhova-Hudournik Morer. Ministrstvo za okolje in prostor je v okviru ugotavljanja sprejemljivosti vplivov izvedbe predloga sprememb in dopolnitev predmetnega zazidalnega načrta, preverilo vključenost omilitvenih ukrepov iz okoljskega poročila. Ugotovljeno je bilo, da so bile vsebine korektno vključene v predlog prostorskega akta, v 3. členu so predlagali dopolnitev v zvezi z varstvom pred hrupom, Občinski svet pa je moral o navedeni spremembi ponovno odločati.

Občinski svet je obravnaval in sprejel  predlog sprememb in dopolnitev letnega načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem za leto 2017 ter potrdil besedilo o pravnih poslih razpolaganja z nepremičnim premoženjem. Seznanil se je s potekom projekta InnoRenew Coe, v okviru katerega se Izoli obeta Center odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja na območju Univerzitetnega kampusa Livade v Izoli.

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< september 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

NOVO NA PORTALU

20. septembra 2019
Vabljeni na predstavitev javnih pozivov EKO sklada za občane

Predstavitev bo v torek, 24. septembra, 2019, ob 18. uri v sejni sobi Ob...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!