Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

17. januarja 2019
Ponovno uspešno sodelovanje vseh štirih istrskih občin na Luka Koper 6. Istrskem maratonu

Prvih 1.500 tekačev je prijavljenih

V Jadralnem centru v Portorožu je včeraj potekala tiskovna konferenca, na kateri so predstavili izvedbo Luka Koper 6. Istrskega maratona. Osrednje prizorišče te najbolj množične tekaške prireditve na Primorskem, ki bo potekala 13. in 14. aprila 2019, bo ponovno najbolj znano slovensko obmorsko letovišče, Portorož, saj je letošnja gostiteljica občina Piran.Predstavniki vseh štirih istrskih občin in generalnega pokrovitelja Luke Koper so izrazili izjemno zadovoljstvo od tako uspešni zgodbi, ki združuje vse obalne občine in v njihove kraje privabi množico rekreativcev in njihovih spremljevalcev. Maraton je dokaz za uspešno sodelovanje pri skupnem cilju. Vse turistične organizacije obalnih občin se bodo ponovno predstavile, letos pa bodo sodelovale tudi s svojo ekipo na teku pod skupno blagovno znamko Love Istria.

Organizatorji si vsako leto prizadevajo s potekom vseh treh tras prikazati lepote in zanimivosti naše Istre, tako teka tik ob morju (več kot polovica vsake proge poteka ob morju!) kot teka skozi oljčnike, vinograde, po Parenzani in čez naše trge in ulice; z organizacijo spremljevalnega programa pa poskrbeti za turistično privlačno prireditev.

Letošnje trase bodo ponovno nekaj drugačnega

Predsednica Društva Istrski maraton dr. Marijana Sikošek je izpostavila, da so prijave v polnem zamahu, do konca 1. prijavnega obdobja, 23. 1., je samo še teden dni, prijavljenih pa je že več kot 1.500 tekačev. Vsem tekačem priporoča, da se prijavijo čim prej in v skupini, saj si s tem zagotovijo nižjo prijavnino. Na kratko je orisala potek tras, ki bodo tudi letos nekoliko drugačne od lanske izvedbe. Štart paradne discipline, maratona, bo v Portorožu, kjer je tudi cilj, maratonci pa bodo ponovno po dolgem pretekli slovensko Istro. Letos bodo polmaratonci začeli v Kopru in v cilj pritekli v Portorožu, štart v koprskem mestnem jedru pa bo posebnost letošnje izdaje. Popolnoma na novo je speljana trasa rekreativnega teka, ki bo razkrila lepote polotoka Seča in ga bodo tekači obkrožili večinoma po ravnem. Rekreativni tek je namreč posvečen občini, ki gostuje maraton.

Letošnje novosti

Novost 6. izdaje Istrskega maratona je ločitev rekreativne proge od drugih prog, ki bo v velikem delu potekala tik ob morju, v spremljevalnem programu pa nastop domačinke – Anike Horvat z bendom. Obenem za vse udeležence tekov pripravljajo presenečenje, posebno majico Istrskega maratona, še posebej pozorni pa bodo do udeležencev kraljevske razdalje, ki jim za pretečenih 42 kilometrov Istrskega maratona pripravljajo presenečenje v cilju. Maraton bo letos dal še večji poudarek na svojo trajnostno usmerjenost in okoljsko osveščanje, saj se bo v čim večji meri izognil uporabi plastike ter spodbujal skupinske prevoze.

Fotografska razstava o Istrskem maratonu je že postavljena

V društvu ne mirujejo, saj so že močno zavihali rokave. Tako so v sodelovanju s Foto klubom Portorož odprli prvi del fotografske razstave, ki je do konca januarja na ogled v Ankaranu, zatem pa se seli v Koper in Izolo, svojo pot pa bo končala v Piranu. Prav tako so dejavni s tekaškimi pripravami, ki jih vodijo trenerji iz prijateljskih društev, skupaj z njimi tako krepijo zavedanje o zdravem in aktivnem načinu preživljanja prostega časa.

Sikoškova je posebej poudarila srčnost in zagnanost prostovoljcev Istrskega maratona, ki jih tekači in organizatorji prav vsakič pohvalijo zaradi njihove pozitivne energije in pomoči, njihov entuziazem pa daje tudi poseben čar prireditvi, ter jih povabila k sodelovanju, da bomo lahko ponovno skupaj pokazali gostoljubje Istranov.

Več informacij: Marijana Sikošek, 051 617 803 ali Antonela Lukič, 031 701 844

Spletna stran: www.istrski-maraton.si

Facebook: www.facebook.com/IstrskiMaraton

Instagram: www.instagram.com/istrski_maraton

 

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< december 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

NOVO NA PORTALU

15. december 2019
6. Tomos božična vožnja

Vabljeni na izolsko Lonko, v nedeljo, 15. decembra, ob 13.30 na ogled panoramske vožnje ter obiska Tomosovih Božičkov. Za pijačo in j...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!