Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

17. oktobra 2019
Predstavitev javnih pozivov Eko sklada podkrepljena s konkretnimi primeri

V sejni sobi občinskega sveta Občine Izola, na Trgu Etbina Kristana 1, je v torek, 15. oktobra 2019 potekla predstavitev javnih pozivov Eko Sklada za nepovratne finančne spodbude občanom. Na jasnih primerih in s pojasnili so občani pridobili informacije o dovoljenjih ter o ugodnostih, ki jih lahko pridobijo pri ekološki obnovi svojih domov. Razpis je še odprt, za dodatne informacije se lahko zainteresirani obrnejo na svetovalno pisarno EnSvet v Izoli, na Sončnem nabrežju 4.

Predstavljeni so bili spremenjeni pogoji in višina spodbud za občane za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb, kot so zamenjava oken, obnovitev fasade, zamenjava centralnega sistema ogrevanja z novimi ekološko učinkovitejšimi sistemi, kot so toplotne črpale in še druge. Predstavljena je bila tudi višina subvencij namenjenih obnovi ali izgradnji skoraj nič-energijskih stavb, nepovratne finančne spodbude za zamenjavo starih kurilni naprav z novimi na lesno biomaso, ter nepovratne finančne spodbude za večstanovanjske stavbe.

Udeleženci so strokovnjake povprašali o konkretnih možnostih subvencioniranja, na podlagi svojih želja po obnovi in pridobili dodatna pojasnila. Veliko vprašanj se je nanašalo na različna zahtevana dovoljenja, ki jih morajo občani pridobiti v primeru obnove stavb ali postavitve zunanjih naprav (kot na primer klima) na stavbe v območju mestnega jedra Izole. Na ta vprašanja je strokovno odgovoril mag. Marko Starman, vodja Urada za prostor in nepremičnine Občine Izola, ki je udeležencem predstavil pravila in zahtevana dovoljenja pri naložbah v gradbeništvu. Za boljše razumevanje je s pomočjo slik pokazal tudi nekaj slabih in dobrih praks obnove, ki jih lahko zasledimo v mestnem jedru Izole.

Predstavila sta se tudi lokalna svetovalca mreže EnSvet, na katera se lahko obrnete v kolikor bi potrebovali informacijo o razpisih. V Izoli svetovalna pisarna deluje v prostorih JZP Izola, na Sončnem nabrežju 4, v popoldanskem času, s predhodno najavo na telefonsko številko 040 450 699. Pisarna JZP Izola, podporna točka za jadransko-jonsko regijo EUSAIR in podjetništvo v Izoli, ki se je prav tako predstavila na dogodku, deluje kot izvajalska struktura Občine Izola, partner projekta EUSAIR Facility Point. V pisarni vam lahko svetujejo o pridobitvi drugih evropskih sredstev z vključitvijo v evropske projekte. Eden izmed evropskih projektov, ki spodbuja gradnjo skoraj nič-energijskih stavb je projekt CoNZEBs, razpisa EU Obzorje 2020 na temo Zmanjšanje stroškov za nove skorajda nič-energijske stavbe. Več informacij o projektu najdete na spletnem naslovu https://www.conzebs.eu/, ter preberete priloženo brošuro.

208007CoNZEBs_brochure_SLO_web

NOVO NA PORTALU

29. maj 2020
Zajec Jojo / Jojo Rabbit

Vabljeni na drugi večer filmskega sklopa v Letnem kinu Arrigoni, ko bo na sporedu z oskarjem nagrajena zgodovinska parodija


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!