Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

9. avgusta 2019
Prhe znova odprte ves dan

Župani vseh štirih istrskih občin so se odločili, da z današnjim dnem odprejo vse prhe na občinskih kopališčih  brez omejitev. Kot sporoča Rižanski vodovod Koper, je zaradi rednih padavin in ustrezne povprečne dnevne rabe pitne vode za zdaj dovolj.

Potem ko so župani Kopra, Izole, Pirana in Ankarana že konec julija omilili posebne varčevalne ukrepe za zmanjšanje porabe pitne vode, so po pogovoru z direktorjem Rižanskega vodovoda Koper, Martinom Pregljem, včeraj sprejeli odločitev, da prhe na kopališčih odprejo brez omejitev.

Povprečna poraba vode je minuli teden znašala približno 30 tisoč kubičnih metrov na dan in kljub povišanim temperaturam zraka se poraba pitne vode ni bistveno povečala. Po sprejetju varčevalnih ukrepov in priporočil za racionalno rabo vode se je poraba nekoliko zmanjšala, kar nedvomno kaže na to, da se uporabniki zavedajo resnosti trenutnega položaja in večjo pozornost namenjajo racionalni rabi pitne vode.

Občinska komunalna podjetja Marjetica Koper, Komunala Izola in Okolje Piran, bodo kljub omilitvi ukrepov tudi v prihodnje z vodo ravnala varčno, župani in direktor Rižanskega vodovoda pa tudi prebivalke in prebivalce obalnih občin pozivajo, naj tako ravnajo še naprej. Odjemalke in odjemalci pitne vode rižanskega vodovoda naj bodo predvsem pozorni na nekontrolirane izlive v njihovem internem vodovodnem omrežju, o morebitnih okvarah in poškodbah na vodovodnem sistemu, pa naj nemudoma obvestijo Rižanski vodovod Koper.

NOVO NA PORTALU

29. maj 2020
Zajec Jojo / Jojo Rabbit

Vabljeni na drugi večer filmskega sklopa v Letnem kinu Arrigoni, ko bo na sporedu z oskarjem nagrajena zgodovinska parodija


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!