Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

29. marca 2018
S sodelovanjem do povezane skupnosti  

V soboto, 7. aprila, se Izola že tradicionalno pridružuje vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki poteka pod okriljem Slovenske filantropije. Rdeča nit letošnjega dogajanja je Povezana skupnost. Na ta dan prostovoljci na različne načine poskušajo narediti nekaj dobrega v svojem okolju.

Zadnji dve leti smo pozornost namenili ozelenitvi mesta v okviru akcije Izola, zeleno mesto, letos pa Dan za spremembe združujemo z Luka Koper 5. Istrskim maratonom, saj so ravno prostovoljci glavna gonilna sila tega velikega, športnega dogodka. Soustvarjalci letošnjih sprememb na bolje bodo tudi učenci šol in vrtcev s prireditvijo Spletimo vezi.

Prostovoljci so srce Istrskega maratona

Istrska tekaška prireditev, ki povezuje vse štiri istrske občine, se bo odvila v soboto, 7., in nedeljo, 8. aprila. Tri tekaške preizkušnje – maraton, polmaraton in rekreativni tek, bo tokrat gostila izolska občina. Te bodo na sporedu v nedeljo, 8. aprila. Dan poprej bo v Izoli, kjer bo oba dni tudi osrednje prizorišče dogajanja, potekal Kapkov otroški tek ob 14. uri. Predvidene so tudi zapore ceste, več informacij na: http://istrski-maraton.si/zapore-cest/.

Organizatorji še vedno vabijo prostovoljce, predvsem reditelje

Organizatorji bodo za izpeljavo tekaške prireditve tudi letos potrebovali številne prostovoljce, ki so pomemben del istrske športne zgodbe. Vsakemu prostovoljcu bo zagotovljeno vse, kar bo potreboval za delo. Prejeli bodo posebno prostovoljsko spominsko majico, sendvič in en topli obrok na dan prireditve, pijačo ter priznanje za sodelovanje. Prostovoljci se lahko prijavijo na spletni strani www.istrski-maraton.si ali preko SMS sporočila na številko 070 805 017. Med prostovoljci posebej iščejo reditelje za nedeljsko dogajanje.

Ponovno se pridružujejo tudi vrtci in šole

Ves teden pred dogodkom bo po izolskih osnovnih šolah potekala izmenjava knjig v luči ponovne uporabe. Osnovna šola Livade pa organizira prireditev Spletimo vezi, ki se bo odvila na Lonki po zaključenem pohodu učencev vseh izolskih osnovnih šol in vrtcev. Ti bodo z odtisi rok pripravili ištrijanske zastave, ki bodo izobešene na odru prizorišča.

Dogajanje na Lonki

Od 11. ure naprej bodo učenci na glavni lokaciji Istrskega maratona pletli vezi ob kulturno obarvanem dogajanju, za katerega bo poskrbel Center za kulturo, šport in prireditve. Sodelovali bodo Kulturno umetniško društvo gledališče Steps, Twirling klub Perla, finalistka letošnje Eme Lara Kadis, uživali bomo ob glasbeni animaciji Dua Pingo in nastopu pevcev glasbenega izobraževanja CIRQUE. Komunala Izola bo v sodelovanju z Metko Šori in s pomočjo maskot Cuperman, Fujman, Bepi in Boškarin, brez katerega ni Istrskega maratona, na zabaven in interaktiven način predstavila pravilno ravnanje z odpadki. Na prizorišču bosta prisotna tudi tiger Sixty košarkarskega društva Sixt Primorska in Kapko z Rižanskega vodovoda. Na stojnicah bodo prisotni Turistično združenje Izola, Zdravstveni dom z meritvami krvnega tlaka in sladkorja in predstavniki Komunale Izola.

Velik odziv izolskih društev in zavodov

Na bolje bodo na različne načine spreminjala izolska društva in zavodi pred in tudi po dogodku. Pridružili se nam bodo Društvo upokojencev Izola in Jagodje-Dobrava ter Društvo invalidov Izola, ki bodo s svojimi člani pomagali pri izvedbi maratona. Mestna knjižnica Izola skupaj z Lutkovno kulturnim društvom Mari o net.te in Zavodom RS za varstvo narave v soboto ob 10. uri vabijo na krožno učno pravljično pot po zemljevidu označenih dreves v Izoli. Športno društvo Naredi nekaj za naravo pa bo izpeljalo zahtevnejšo čistilno akcijo Počistimo pod morsko preprogo, s katero bodo skupaj z obalnimi potapljači, taborniki, pripadniki civilne zaščite in različnimi prostovoljci, očistili večji del izolskega priobalnega pasu, s poudarkom na čiščenju morskega dna.

V lanskoletni prostovoljski akciji nas je sodelovalo več kot 300 prostovoljcev, verjamemo pa, da bo akcija uspešna tudi v tem letu, saj pričakujemo več kot 1000 udeležencev, ki bodo s prostovoljnim delom pokazali, da jim ni vseeno za skupnost v kateri živijo.

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< december 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

NOVO NA PORTALU

12. decembra 2019
Tradicionalna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

21.decembra, bo v soorganizaciji z izolskim pihalnim orkestrom potekala tradici...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!