Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

1. februarja 2017
Slovenski kulturni praznik prinaša pestro dogajanje

V tednu pred in po slovenskem kulturnem prazniku nas v Izoli čaka pester kulturno obarvan program. Proslava, ki letos nosi naslov Izola – mesto ustvarjalnosti, se bo odvila v torek, 7. februarja.

Danes se ob 18.30 v Kulturnem domu obeta plesna predstava ŠPORTAŠ? NE, PLEŠEM! v izvedbi Plesnega studia L A I. V soboto bo v Placu Izolanov otvoritev razstava Tamare Velikonja, v Hangar baru pa bodo kasneje nastopili White Miles. V nedeljo, 5. februarja, Kulturni dom Izola gosti predstavo v italijanskem jeziku, Ugani, katera je zanosila, ki jo organizira KD Dante Alighieri. V ponedeljek in torek pa se bosta v dopoldanskem času odvili proslavi za osnovnošolce iz OŠ Vojke Šmuc in OŠ Livade.

Kulturni praznik bo letos potekal pod sloganom  Izola – mesto ustvarjalnosti, obeležili pa ga bomo v torek, 7. februarja. Dogodek se bo pričel v Galeriji Alga ob 18.30 z otvoritvijo slikarske razstave KDLU LIK, KDLU TUBA, Slikarske skupine AD Morje – UTŽO Izola in otvoritvijo fotografske razstave posvečene izolskim ustvarjalcem v Kulturnem domu Izola, kjer se bo ob 19. uri pričel tudi uradni del proslave. Slavnostni govornik bo letos Milan Rakovac. Nastopila bo vrsta izolskih in drugih glasbenikov: od pevskih zborov, do samostojnih izvajalcev, kot so Drill, Drago Mislej Mef in NOB, Marina Mårtensson, Lea Sirk, Bojana & Lucio Gobbo, Marjetka Popovski, in drugi. Nastopile bodo tudi plesne in gledališke skupine. V Sončni dvorani bo na ta dan v dopoldanskem času potekal keramični ex-tempore za učence osnovnih šol, proti večeru pa bo sledila otvoritev razstave 6. bienala otroške keramike TERRA MYSTICA.

V Manziolijevi palači bodo predstavniki Italijanske narodne samoupravne skupnosti, v četrtek, 9. februarja, v sodelovanju z vrtcem in šolo z italijanskim učnim jezikom, odprli razstavo in podelili priznanja udeležencem, ki so s svojimi deli sodelovali na 18. Literarnem in likovnem natečaju 2016. V petek, 10. februarja, na večer smeha vabi Bariera, kjer pripravljajo že 21. stand up večer – Bariera komix. V Hangar baru pa se isti večer obeta koncert zasedbe Justin’s Johnson. V soboto, 11. februarja, si ob 17. uri v kulturen domu naši najmlajši lahko ogledajo predstavo MEDVEDJA SIMFONIJA, ki sloni na konceptu Maša in medved. Isti večer pa se bo v Manziolijevi palači odvila prireditev namenjena predstavitvi nagrajencev natečaja Istria nobilissima 2016.

Da v mesecu kulture ne pozabimo tudi na naše športnike, nas 15. februarja čaka podelitev priznanj uspešnim športnikom občine Izola za leto 2016.

NOVO NA PORTALU

25. maja 2020
V ulici vzdolž parkirišča Lonka in ob srednji šoli bo urejeno območje umirjenega prometa


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!