Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

15. oktobra 2020
Športajte z nami – deseta, jubilejna izvedba

20 izolskih športnih društev bo v sodelovanju s Športno zvezo Izola in CKŠP brezplačno nudilo 444 ur programa v 18 športnih objektih. In začetek šolskega leta je ravno primeren čas, da se športna društva že desetič zapored predstavijo svojemu mestu. Letos zaradi koronavirusne bolezni ne bo druženja na Lonki, bo pa zato v času dnevov odprtih vrat pripravljen bilten s predstavitvijo sodelujočih. Dnevi odprtih vrat so se pričeli v tednu evropskega športa, ki je že šesta pobuda Evropske komisije, namenjena spodbujanju prebivalstva k redni športni dejavnosti. 

S pozivom ŠPORTAJTE Z NAMI  društva vabijo občane vseh starosti na dneve odprtih vrat izolskega športa, ki bodo potekala pod okriljem Športne zveze Izola ter Centra za kulturo, šport in prireditve Izola. Prireditev ponovno sofinancira Fundacija za šport, 80 % prejetih sredstev pa razdeli sodelujočim društvom športna zveza. Nad odzivom društev na povabilo za sodelovanje v skupnem projektu so v Športni zvezi Izola in CKŠP zadovoljni.

Dogajanje, ki se je začelo v ponedeljek, 28. septembra, bo potekalo vse do 25. oktobra, ob strogem upoštevanju priporočil NIZJ. Upamo, da se epidemiološka slika v tem obdobju ne bo tako poslabšala, da bi morali aktivnosti predčasno zaključiti. V športni zvezi smo se takoj po izpeljani prvi ediciji prireditve zaradi dobrega odziva športnih društev odločili podaljšati dogajanje na mesec dni. Društva bodo z veseljem sprejemala radovedneže, ki želijo izvedeti kaj več o kateri izmed 18 športnih panog: v glavnem v popoldanskih urah, ob sobotah in nedeljah pa v dopoldanskem času. Za tiste, ki se želijo seznaniti z različnimi športi, je to idealna priložnost. Vabljene so seveda vse generacije. Društva so se odločala za različne dejavnosti: medtem ko bodo nekatera pripravila tečaje in demonstracije, bodo druga le predstavila športne dejavnosti ali organizirala tekmovanja. Za vse udeležence bodo aktivnosti organizirane brezplačno. Namen prireditve je navdušiti najmlajše, nekoliko starejše in najstarejše Izolane ter Izolanke za ogled različnih aktivnosti športnih društev in vključitev vanje. Športna zveza Izola s svojimi članicami tudi letos pričakuje preko 2000 udeležencev.

Živahno bo v Gregorčičevi ulici, v prostorih stare šole, kjer imajo svoje prostore Klub borilnih veščin Kickboxing in Tae Kwon-do, Šahovsko društvo Izola ter Sabljaški klub Izola. Zainteresiranim bodo predstavili kickboxing, sabljanje in šahovska tekmovanja. Strelci bodo v svojih prostorih na Kraški 1 predstavili športno streljanje, možen bo tudi preizkus streljanja z zračnim orožjem. Člani Plesnega kluba Titty dance se bodo v OŠ Dante Alighieri in Rekreacijskem centru za ženske na Rudi predstavili s plesalci break dancea. V telovadnici šole se bosta predstavila Judo klub Izola in Twirling klub Izola. Twirling si boste lahko ogledali še v telovadnici OŠ Livade. V telovadnici Arrigoni se boste pod okriljem trenerjev NTK Arrigoni lahko preizkusili v namiznem tenisu. Balinarski klub Korte bo prireditev izkoristil za druženje okoliških prebivalcev, ljubiteljev balinanja, ki bodo lahko ta šport in društvo dodobra spoznali ter ga tudi preizkusili na balinarskem igrišču v Kortah. Svoje bodo pristavili še veslači združenega veslaškega društva – VK Argo-Izola, in sicer v prostorih kluba v Marini Izola. Rokometaši in rokometašice Rokometnega društva Izola ter Ženskega rokometnega kluba (v športni dvorani na Kraški) so pripravili turnir v mini rokometu, otroci se bodo lahko kratkočasili v napihljivih gradovih in s sestavljanjem legokock. O jadranju in delovanju kluba boste izvedeli vse v prostorih Jadralnega kluba Burja in Jadralnega kluba Olimpic, ki bo omogočil tudi ogled jadrnice optimist. V športnem društvu Adrenalina vam bodo predstavili različne možnosti rekreativne vadbe, v prostorih garaže Spar pa bodo člani in trenerji Kegljaškega kluba Izola predstavili kegljaški šport. Zanimiva bodo tudi kegljaška tekmovanja ženske ekipe v medregijski ligi in moške ekipe v II. državni ligi – zahod. Na izolski nogometni stadion vas na predstavitev treningov mlajših kategorij vabijo iz MNK Izola. Predstavitev nogometnih treningov bo tudi v telovadnicah osnovnih šol Livade in Vojke Šmuc. Odbojkarski klub Izola bo predstavil mini in malo odbojko v OŠ Livade, MRK Menola pa morsko-ribiški šport in svoje delovanje v lastnih prostorih. Prvič se nam je letos pridružil Košarkarski klub Izola, ki odpira vrata s prikazom treningov v telovadnicah OŠ Livade in Vojke Šmuc. Nedvomno ponujajo izolska društva tudi letos veliko zanimivih dejavnosti. Vsa bodo sprejemala nove člane.

»Veseli nas, da trenutna epidemiološka slika omogoča izvedbo dnevov odprtih vrat, poznanih pod imenom ŠPORTJATE Z NAMI. Druženja na Lonki sicer letos ne bo, bomo pa v času prireditve izdelali bilten in v njem predstavili izolska športna društva, ki sodelujejo v našem projektu. Ponovno smo bili uspešni na razpisu Fundacije za šport, kar nam omogoča, da društvom pomagamo pokriti del stroškov. Izvedba prireditve, tako kot tudi sicer v športnih društvih, temelji na prostovoljnem delu članov društev in predsedstva zveze,« pojasnjuje Alenka Šarkanj, predsednica Športne zveze Izola, ki jo veseli vsakoletna pripravljenost športnih društev za sodelovanje.

Podrobnosti o prireditvi so objavljene na spletni strani Športne zveze Izola ter Centra za kulturo, šport in prireditve.

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< junij 2021 >
PO TO SR ČE PE SO NE
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

NOVO NA PORTALU

12. junija 2021
Izbrana Županovo oljčno olje in vino za leto 2021

V okviru Festivala Zlate oljčne vejice, ki je včeraj potekal v Izoli, ...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!