Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

28. septembra 2018
Sprejet rebalans proračuna in odpisane neizterljive terjatve

Na včerajšnji 30. redni seji Občinskega sveta Občine Izola so svetniki sprejeli predlog rebalansa proračuna in potrdili predlog odpisa neizterljivih terjatev.

Svetniki so v prvi obravnavi sprejeli sklep o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu za območje južno od Industrijske ceste v Izoli (ZN CMI-jug). Vsebina predloga spremembe zazidalnega načrta se nanaša na posodobitev določila odloka o zagotavljanju zadostnega števila parkirnih mest za gradnjo stavb in poenotenje z določbo iz Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za območje Oprema v Izoli, ki ureja sosednje kontaktno območje s podobnimi značilnostmi.

Rebalans proračuna  vključuje dva nova projekta: Seadrion in Kaštelir

Občinski svet je potrdil tudi predlog rebalansa proračuna Občine za leto 2018, ki izhaja iz potreb po uskladitvi finančnega plana in zaradi uskladitve možnosti sofinanciranja projektov. Z rebalansom se med drugim v načrt razvojnih programov in proračun umešča projekt Seadrion. V okviru projekta bo Občina Izola kot pridruženi partner Univerze v Zagrebu pridobila projektno dokumentacijo za izgradnjo toplotne črpalke v objektu občinske uprave na Sončnem nabrežju 8. Prav tako se v načrt razvojnih projektov proračuna doda projekt Kaštelir. Aktivnosti, ki se bodo na projektu izvajale v prihodnjih dveh letih se nanašajo na izvedbo vzdrževalnih del na gradišču, sanacijo obstoječega suhega zidu ter obstoječe kažete, postavitev usmerjevalne turistične signalizacije, nabavo orodij za opazovanje in igranje (kukalo, arheopeskovnik) ter nabavo elementov urbane opreme (koši za smeti, stojalo za kolesa).

Soglasno so potrdili tudi predlog o razporeditvi presežka prihodkov nad odhodki preteklih let osnovne šole Livade za investicije in nakup opreme v letu 2018 in Pravilnik o zbiranju in prevozu komunalnih odpadkov.

V nadaljevanju so odločali o pravnih poslih razpolaganja z nepremičnim premoženjem in potrdili dve prodaji ter eno menjavo nepremičnin. Sredstva, pridobljena s prodajo nepremičnin bodo namensko uporabljena za investicije in vzdrževanje stvarnega premoženja občine.

Odpisali neizterljive terjatve

Svetniki so potrdili tudi predlog za odpis neizterljivih terjatev v višini 343.305 evrov, ki zajema zapadle najemnine najemnikov neprofitnih stanovanj in poslovnih prostorov, zapadle terjatve iz naslova nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča – NUSZ, ter druge terjatve, katerih izterjava ni več mogoča iz različnih razlogov, kot na primer smrti najemnika, lastnika oziroma zavezanca, prenehanja oz. izbrisa družbe iz poslovnega registra, osebnega stečaja dolžnika, stečaja nad pravno osebo, zastaranja.

Odpis terjatev se lahko predlaga šele tedaj, ko so izčrpane vse druge možnosti in nastopi podlaga za odpis terjatve, kot je pravnomočni sklep sodišča o zaključenem stečajnem postopku družbe ali postopku osebnega stečaja, pravnomočni sklepi o potrditvi prisilne poravnave, neuspešno zaključeni izvršilni postopek sodišča, izpisek iz Matičnega registra o smrti ipd.

Pobudo o ustanovitvi KS Šared bo treba dopolniti

Nazadnje so svetniki s sklepom ugotovili, da je pobuda o ustanovitvi Krajevne skupnosti Šared nepopolna, saj ne izpolnjuje vseh pogojev iz statuta, ki določajo, da mora biti pobuda utemeljena s stališča zemljepisnih, zgodovinskih, gospodarskih, upravnih, kulturnih in drugih značilnosti območja, na katerem se ustanavlja krajevna skupnost. Prav tako iz pobude ne izhajajo tehtne utemeljitve in razlogi, zakaj naj bi se krajevna skupnost ustanovila. Občinski svet je zato pozval volilne pobudnike, da v roku 30 dni od sprejema tega sklepa pobudo dopolnijo s pomočjo strokovnih služb občinske uprave.

 

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< junij 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

NOVO NA PORTALU

23. junij 2019
Koncert Artur Dutkiewicz

Ob 20:00  koncert  Artur Dutkiewicz, poljski jazz pianist in skladatelj. Koncert bo na...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Velit voluptas adipisci deleniti perferendis, nulla facere odio, illo hic labore ipsam repellat officia deserunt esse nobis non suscipit. Maiores, obcaecati doloremque?


×