Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

13. avgusta 2018
Ta vikend nas čaka Ribiški praznik

– V Izoli se bo ta vikend odvila največja fešta poletja – Ribiški praznik. Praznik bo tudi tokrat potekal v duhu tradicije povezane z morjem; predvsem z okusi, ribištvom, ladjedelništvom in pa seveda glasbo. 

Ribiški praznik bo kot vsako leto potekal dva dni: v petek, 17. in v soboto, 18. avgusta. Poleg morskih jedi in istrske tržnice nas bo na Lonki in Velikem trgu spremljala glasba zasedb Lea Sirk, Gustafi, Žiga Rustja, Help! A Tribute to the Beatles, Soulfingers, Griff & Zucchero C. B., Primorski fantje, Trio Turn, Ne me jugat in drugih. Ponovno bomo v pristnih morskih okusih lahko uživali na Pomolu izolskih okusov, obeta se otroški program, oder talentov in pester sobotni športni program, ki bo minil predvsem v znamenju veslaške in jadralne regate, zaključil pa se bo s tradicionalnim krstom mladih jadralcev in veslačev.

Praznik bo potekal tudi v duhu ribištva in ladjedelništva, za kar bo poskrbel program Mala barka. Tudi letos je namreč Ribiški praznik deloma sofinanciran iz projekta Mala barka 2, v katerem sodelujeta tako Občina Izola kot Turistično združenje Izola. V petek se bodo na Verdijevi ulici odvile različne aktivnosti: prikaz izdelave ribiških mrež in vozlov, kulinarični kotiček Mala barka, kjer bo prikazana priprava tipičnih avtohtonih morskih jedi in prikaz vzdrževalnih del na čolnu. Posebna atrakcija pa bo osvetljena stara barka Ampelea, na kateri se bodo odvili nastopi zborov oz. klap ter projekcija starih (in novih) fotografij.

Projekt Mala barka 2

Projekt, ki se sofinancira s sredstvi Interreg V-A Slovenija-Hrvaška, predstavlja nadgradnjo projekta Mala barka, ki je v prejšnjem finančnem obdobju povezal Izolo in Kvarner, tokrat pa združuje še večje število partnerjev iz območja slovenske in hrvaške Istre. V okviru projekta Mala barka 2 so bile v Izoli v preteklih dveh letih izpeljane različne aktivnosti: organizirala se je Akademija pomorskih obrti in veščin, ustanovljen je bil Center odličnosti, v Izolano – hišo morja so bile dodane nove interaktivne vsebine, obnovljena so bila tri stara lesena plovila, prav tako pa se je uredil nov turistično-informacijski center, kamor se je pred letošnjo sezono preselil izolski TIC.

V nadaljevanju projekta bo v Izoli in Piranu konkretneje označena pomembna snovna in nesnovna pomorska dediščina, pripravljajo se itinerariji, ki bodo slovensko Istro povezali s Kvarnerjem in hrvaško Istro, obeta pa se tudi večja promocijska kampanja.

Dogajnje se nadaljuje v september

V Izoli nam tudi v nadaljevanju poletne sezone ne bo dolgčas. 25. avgusta Hotel Delfin in Hangar bar pripravljata 4. Beerfest in že tradicionalni Blues  & Rock Festival. Na prvo septembrsko soboto se bo v Ljubljanski ulici odvil kulinarični festival Bazilikijada.

Na morje pa prvič prihaja festival Svetlobna gverila. Od 7. do 29. septembra 2018 bo Izolo osvetlila serija svetlobnih postavitev slovenskih in tujih umetnikov, s pomočjo katerih se bo mestno središče spremenilo v domišljijski prostor, poln vizualnih pripovedi. Še pred samim dogodkom bodo v Izoli izpeljane tudi tri delavnice, na katerih bodo naši najmlajši lahko skupaj z mentorji ustvarjali svetlobne elemente.

15. septembra nas čaka že tradicionalni festival čilija in pikantnih okusov Čiliada. 22. in 23. septembra pa bo slovenska Istra prvič gostila triatlonsko prireditev I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria.

Še do konca septembra so na lokalni tržnici Ruba sz moje njive vsako sredo in soboto na voljo pridelki lokalnih kmetov. Ob sobotah se nam kdaj pridružijo še drugi pridelovalci oz. izdelovalci izolskih produktov povezanih z morjem in istrsko zemljo.

 

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< marec 2019 >
POTOSRČEPESONE
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

NOVO NA PORTALU

06. april 2019
DINO IN ČAROBNI TONI

Vabljeni na aprilsko predstavo za otroke z naslovomo DINO IN ČAROBNI TONI, ki bo v soboto, 6. aprila, ob 17.00, v Kulturnem domu Izola. ...