Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

15. avgusta 2019
Tudi julij v znamenju presežkov

Zadnji uradni podatki o turističnem obisku v mesecu juliju so izredno dobri, saj že četrti mesec zapored beležimo rast tako prihodov kot prenočitev.

Julija nas je obiskalo 25.875 gostov, ki so skupaj opravili 111.162 nočitev. V primerjavi s preteklim letom to predstavlja 8 % povečanje števila gostov in 8 % povečanje opravljenih prenočitev. Največje število prenočitev je bilo opravljenih v hotelih, sledijo apartmajska naselja in kampi.

Julija smo našteli 52 % slovenskih gostov, sledijo jim Nemci, Čehi, Madžari, Avstrijci in ostali. V primerjavi s preteklim letom pozitivno izstopa rast prenočitev na naslednjih tržiščih: Nemčija + 31 %, Češka + 28 %, Madžarska + 26 %, Poljska + 31 %, Italija + 8 %. Povprečna doba bivanja pa je znašala 4,3 dni.

V obdobju januar – julij 2019 je bilo v vseh nastanitvenih enotah v Izoli zabeleženih 285.361 opravljenih nočitev. Glede na zbrane podatke s statističnega urada to predstavlja 7 % porast opravljenih nočitev. Ravno tako je bil v prvih sedmih mesecih zabeležen 13 % porast na področju prihodov, katerih je bilo  78.793. Velika obiskanost Izole pa je lahko opažena tudi v Turistično informacijskem centru, kjer beležimo 5.404 obiskovalcev. Prav tako je kar 1.634 obiskovalcev obiskalo Izolano – hišo morja.

Največja ribiška fešta je že za vogalom

Vsakoletna prireditev bo kot po navadi navduševala obiskovalce s pestrim glasbenim, športnim in kulinaričnim programom. Za uvod v samo dogajanje bo poskrbel Rudi Bučar z gosti, ki mu bomo lahko prisluhnili na četrtkov večer. V petek nam bo svoj glasbeni repertoar predstavil godbeni tabor Musica Creativa, kasneje pa nas bodo zabavali Čuki in Klapa šufit, Bakan ter Lisjaki. Sobotno jutro bo športno obarvano. Od veslaške regate, turnirja v odbojki na mivki, jadralne regate novopečenih jadralcev pa vse do zaključnega krsta vseh sodelujočih jadralcev in veslačev. Zvečer se bo glasbeni program pričel z Odrom talentov, nato pa nas bodo pozno v noč držali na nogah Primorski fantje ter CCR Tribute band. Celotno dogajanje se bo zaključilo v nedeljo, 25. avgusta, ko nam bodo ušesa razvajali Trio Teci teci in pa Mi3 z gosti.

V Izoli smo označili najlepše razgledne točke

Z namenom usmerjanja obiskovalcev v Izoli in njeni okolici ter po vseh lepotah, ki jih ponuja, smo označili najlepše razgledne točke oz. vište – poglede na Izolo, ki so tudi najbolj atraktivne lokacije za ustvarjanje fotografij za družbena omrežja uporabnikov (predvsem Instragrama). Prav vsaka višta ima skupaj s svojo okolico poseben čar in ponuja raznolike možnosti rekreacije, sprostitve in zabave. #BelvederskaVišta na primer vabi na sproščanje v Wellness & Spa v hotelu Cliff, #MesečevaVišta na odkrivanje krajinskega parka Strunjan, #VištaZvonik se ponuja kot odlična izhodiščna točka za raziskovanje izolskih kulturnih znamenitosti, »#strskaVišta pa vas popelje vse do čudovite istrske vasice Korte z odlično kulinarično ponudbo. #VištaSvetilnik ponuja obisk najbolj ikonične izolske plaže, ki ob lepem vremenu obljublja pogled na Tržaški zaliv, izza katerega se dvigajo Alpe, medtem ko vas #SončnaVišta popelje na sprehod ob morju vse do izolskega mandrača. #VištaParenzana in #ObalnaVišta pa vabita predvsem kolesarje na Pot zdravja in prijateljstva, kjer lahko odkrivajo pot nekdanje železniške proge Parenzane.

Supanje na morju

Supanje v Izoli je dobra priložnost za avanturistične obiskovalce, željne rekreacije in odkrivanja narave na svoj unikaten način, da malo drugače spoznajo izolsko obalo, predvsem njene plaže in tamkajšnje zanimivosti. Z 21. avgustom pripravljamo tudi videa in zbirko fotografij, s katerimi želimo na celosten način prikazati kaj vse obiskovalce ob tem podvigu čaka – od kampiranja, uživanja na čudoviti divji plaži pa vse do arheoloških ogledov in potopa med ostanki rimskega pristanišča.

Bliža se kulinarično pestra jesen

Za nami sta dve zelo uspešni kulinarični akciji – dnevi špargljev in pa dnevi pedočev – in veseli nas, da se približujejo Dnevi bakalaja (14. september do 29. september 2019) ter Dnevi kraljestva ribe (12. oktober do 9. november 2019).

Ob pričetku akcije Dnevi bakalaja bomo na Turističnem združenju Izola v sodelovanju s Centrom za kulturo, šport in prireditve Izola organizirali dogodek Praznik bakalaja, ki bo povezoval kulinariko, izobraževanje in glasbo – rdeča nit dogodka pa bo seveda bakala. V soboto, 14. septembra, se bodo na Manziolijevem trgu na stojnicah predstavljali proizvajalci bakalaja, gostinci in lokalni pridelovalci. Med dogajanjem bodo na voljo raznolika izobraževanja na temo bakalaja, predvsem o zgodovini in pa možnostih priprave. Dogodek se bo zaključil z glasbenim nastopom Elda trio.

 

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< maj 2021 >
PO TO SR ČE PE SO NE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

NOVO NA PORTALU

14. maja 2021
S podpisom Izolske deklaracije uspešno proti zaključku slovenskega predsedovanja Strategiji EUSAIR


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!