Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

14. decembra 2017
Urejanje kolesarskih in peš površin na Prešernovi cesti

Prešernova cesta v sklopu rekonstrukcije že pridobiva novo podobo. Za ureditev kolesarskih in peš površin na severni strani Prešernove ceste pa je Občina Izola objavila javno naročilo za izbiro izvajalca. 

Rekonstrukcija Prešernove ceste predstavlja enega od ukrepov Celostne prometne strategije Občine Izola na področju hoje in kolesarjenja in bo izvedena v dveh fazah. Sredi oktobra so se pričela dela med Avtokampom Jadranka in Kajuhovo ulico. V prvi fazi se ureja meteorna kanalizacija, obnova cestišča po celotnem odseku in delno gradnja pločnika na južni strani ceste (od krožišča pri avtokampu do povezovalne ceste proti Delmarju). Za umirjanje prometa bodo urejeni trije prehodi za pešce na dvignjenih platojih in z opozorilnimi utripali.

Izvajalec Grafist je večino del že opravil, zaradi številnih deževnih dni pa bo zaključek prve faze nekoliko zamaknjen, predvidoma v sredino januarja prihodnje leto. Do takrat bo tudi veljala polovična zapora cestišča, ki omogoča promet v eno smer, in sicer od avtokampa proti Kajuhovi ulici. Voznike prosimo za upoštevanje spremenjene prometne signalizacije in potrpežljivost ob izvajanju del. Investicijska vrednost prve faze znaša 278.808 evrov.

Z urejanjem cestišča je bila tudi na novo vgrajena kabelska kanalizacija za napeljavo telekomunikacijskih vodov in obnovljena dotrajana vodna instalacija. Obenem je potekala tudi prenova bencinske črpalke na južni strani Prešernove ceste, v smeri proti Kopru.

Ureditev kolesarskih in peš površin na severni strani Prešernove ceste

V drugi fazi bodo urejene kolesarske in pešpoti na severni strani Prešernove ceste. Občina je že objavila javno naročilo za izbiro izvajalca in z uresničitvijo projekta prisluhnila številnim pobudam občanov, saj bo Prešernova cesta po prenovi prijaznejša pešcem in kolesarjem ter varnejša za vse udeležence v prometu. Vrednost del je 418.000 evrov.

Postavljena bo tudi dodatna oprema, kot so koši za smeti in klopi ter javna razsvetljava. S tem bo osvetljeno še eno izmed zadnjih območij, ki so bili doslej brez javne razsvetljave.  Ob sprehajalni poti bo urejeno zelenje z drevoredom pinij, grmovnicami in oleandri. Na južnem delu bodo ohranjene tri obstoječe stare pinije, na novo pa bo zasajenih še več kot 40 iglastih dreves.

Celotna investicija projekta v vrednosti skoraj 700.000 evrov je namenjena povečanju prometne varnosti ter vključuje in upošteva potrebe vseh udeležencev v prometu. S takšno ureditvijo želimo izboljšati privlačnost in kakovost življenjskega prostora v urbanih območjih ter doseči večjo mobilnost pešcev in kolesarjev. S tem Občina Izola postopoma uresničuje vizijo ureditve prometa, ki si jo je zastavila v okviru Celostne prometne strategije do leta 2035. Občina je projekt za izvedbo ukrepov trajnostne mobilnosti prijavila tudi na razpis za pridobitev sredstev, ki bodo delno sofinancirani iz Kohezijskega sklada Evropske unije ter iz državnega proračuna.

 

NOVO NA PORTALU

01. junij 2020
Tedenski program dogodkov v Medgeneracijskem centru Izola od 1. 6. do 5. 6. 2020


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!