Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

7. maja 2018
V Izoli bo ta mesec zaživel medgeneracijski center

V Livadah pri novih oskrbovanih stanovanjih v lasti Nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja bo z majem svoja vrata odprl Medgeneracijski center Izola, čigar vodenje je Občina Izola zaupala Domu upokojencev Izola. Uradno odprtje prostorov bo ta petek, 11. maja 2018, ob 10. uri.

Tik ob oskrbovanih stanovanjih za starejše, v neposredni bližini osnovne šole, enote vrtca in univerzitetnega kampusa bo zaživel medgeneracijski center, ki bo nudil primerne prostore za organiziranje prostega časa starejših in zadovoljevanje njihovih potreb po kulturnem, izobraževalnem, športno-rekreacijskem in drugem sodelovanju z družbenim okoljem. Center je nastal na pobudo Društva upokojencev Izola, Društva upokojencev Jagodje – Dobrava, Andragoškega društva Morje – Univerze za tretje življenjsko obdobje, Društva invalidov Izola, Združenja borcev za vrednote NOB Izola, Centra za socialno delo Izola in Doma upokojencev Izola. Medgeneracijski center bo še poglobil sodelovanje navedenih organizacij in drugih starejših v občini z vrtci, šolami in univerzo. Deloval bo pod okriljem Doma upokojencev Izola, ob ustreznem sofinanciranju stroškov dela in programa iz občinskega proračuna.

Program aktivnosti pripravljamo v sodelovanju s prostovoljci ter javnimi zavodi, društvi in drugimi organizacijami, ki se prijazno odzivajo našemu vabilu. V maju in juniju so tako že na voljo številne dejavnosti. Z zanimivimi temami se bomo srečali v družbi strokovnih delavk Centra za socialno delo Izola, Doma upokojencev Izola, Centra pomoči pri prekomerni rabi interneta in sodobnih tehnologij ter Slovenskega društva Hospic. Naši sodelavci prihajajo iz Mestne knjižnice Izola, Policijske postaje Izola in Prostovoljnega gasilskega društva Izola. Pri poučevanju slovenščine za ljudi iz tujih jezikovnih okolij nam bo na pomoč priskočila Osnovna šola Vojke Šmuc. Z nami bodo tudi mladi iz ostalih izolskih šol in vrtcev. Pri izvajanju jutranje telovadbe se nam bodo pridružili študenti aplikativne kineziologije. Meritve krvnega tlaka in pulza bodo opravljali študenti Fakultete za vede o zdravju. Skupaj s prostovoljkami in prostovoljci, ki želijo deliti svoje znanje in izkušnje, se bomo naučili praktično uporabljati pametni telefon. Ustvarjali bomo v kuharskih, literarnih in likovnih delavnicah, krepili zavedanje o sebi ter vadili fitnes in hitro hojo na prostem. Dejavno se bomo soočali z aktualno problematiko upokojencev in starejših, obeta pa se tudi ustanovitev gledališkega kluba za seniorje. Obenem ste vsakodnevno, od ponedeljka do petka, dobrodošli v družabnem medgeneracijskem kotičku centra, kjer bodo na voljo pikado, igre s kartami, šah, družabne igre za spodbujanje miselnih sposobnosti in še marsikaj, v čemer bodo mlajši in starejši našli skupni jezik.

Medgeneracijski center bo uporabnikom vse aktivnosti ponujal brezplačno. K sodelovanju v programu še posebej vabimo tudi prostovoljce, ki bi s svojim znanjem in dobro voljo radi vodili katero od aktivnosti. Želja ob njegovem odprtju je, da bi center postal osrednji prostor prijetnega druženja in medgeneracijskega sodelovanja, kakovostnega izvajanja izobraževalnih vsebin, spodbujanja aktivnega socialnega vključevanja ranljivih skupin in krepitve dobrih medsebojnih odnosov za izboljšanje kakovosti življenja vseh generacij.

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< april 2019 >
POTOSRČEPESONE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

NOVO NA PORTALU

11. julij 2019
Massimo Savić

Vabimo vas na koncert Massima Savića, ki bo popestril poletje v Izoli. Massimo velja za enega najbolj prodornih vokalov...