Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

14. novembra 2019
V Izoli bo zaživel Ledeni otok

Letošnje zimsko dogajanje bo v Izoli zaznamovalo drsališče v parku Pietro Coppo, ki bo vsem ljubiteljem ledenih ploskev na voljo med 30. novembrom 2019 in 19. januarjem 2020. Zimsko zgodbo bo popestril pester glasbeni in otroški program, obiskovalci pa se bodo lahko razvajali ob raznoliki kulinarični ponudbi.

Pri ustvarjanju izolske pravljične zimske zgodbe so sodelovali tudi otroci iz šol in vrtcev, ki so za letošnje zimsko dogajanje izbrali ime Ledeni otok. S prižigom luči in odprtjem drsališča v soboto, 30. novembra, se bo začelo tudi dogajanje Ledenega otoka

Izola bo to zimo domačinom in obiskovalcem ponujala še pestrejše dogajanje in jim omogočala druženje v čudovitem parku, ki se bo spremenil v ledeno ploskev. »Bogatejša bo tudi okrasitev, elementi okrasitve pa bodo krasili tudi podeželje,« je na današnji novinarski konferenci povedal župan Danilo Markočič. Za celotno okrasitev bo namenjenih 21.000 evrov. »Vesel sem, da smo z decembrskim dogajanjem povezali gostince, trgovce in druge deležnike v Izoli, promocija decembrskega dogajanja pa je povezana tudi s sosednjo občino v Kopru,« je še pojasnil župan.

Izola prejemnica dveh priznanj Turistične zveze Slovenije

»Da smo na pravi poti in da delamo dobro, dokazujeta tudi priznanji, ki ju je včeraj, na zaključni prireditvi Moja dežela – lepa in gostoljubna 2019, prevzela izolska podžupanja Agnese Babič,« je še prepričan župan. Drugo mesto v kategoriji Naj turistični kraj in prvo mesto spletnega glasovanja po številu glasov ljudstva znova dokazuje, da ima naše mesto dober sloves, širitev ponudbe z novimi pridobitvami, še posebej izven sezone, pa gotovo omogoča, da bo ta sloves ohranilo in nadgradilo tudi v prihodnje,« je prepričan župan.

Prižig prazničnih luči, odprtje in urnik drsališča

»200 metrov razgibanih drsalnih stez v praznično okrašenem parku bo na voljo obiskovalcem med 30. novembrom 2019 in 19. januarjem 2020, od ponedeljka do četrtka ter ob nedeljah, med 12. in 21. uro. Zadnji vstop na drsališče pa bo možen do 20. ure. Še dalj časa bo drsališče na voljo ljubiteljem ledenih ploskev ob petkih ter sobotah, praznikih in šolskih počitnicah, in sicer med 10. in 23. uro, zadnji vstop na drsališče pa bo do 22. ure,« je povedala Olga Kaliada, koordinatorica projekta, ki je med drugim tudi predstavila razloge za izbor imena Ledeni otok za zimsko dogajanja v Izoli. Ime izhaja iz korena imena mesta in simbolizira, da je bila Izola nekoč otok, hkrati pa je tudi drsališče majhen otok sredi mesta. Ob drsališču si bo mogoče izposoditi drsalke in pripomočke za pomoč pri drsanju. Za vstop na drsališče bo treba odšteti dva evra, cena izposoje drsalk pa bo en evro. Možen bo tudi nakup sezonske karte za vseh 50 dni, in sicer za 30 evrov.

Ime za zimsko dogajanje so izbirali učenci izolskih šol in vrtcev, zmagovalni predlog pa so podali otroci 3. a razreda osnovne šole z italijanskim učnim jezikom Dante Alighieri. Slednji bodo v soboto, 30. novembra, z županom v parku prižgali praznične luči, prislužili pa so si tudi brezplačno drsanje ob odprtju drsališča. Ob prižigu luči bodo dogajanje popestrili Lea Sirk in mladi vokalisti glasbenega izobraževanja Cirque ter pravljični junaki.

50 dni dogajanja na dveh prizoriščih

»Upamo, da bomo z letošnjo novostjo v parku spodbudili ljudi, da pridejo na prosto in nakupovalne centre zamenjajo za druženje v parku,« je povedala Zvonka Radojevič, direktorica Centra za kulturo, šport in prireditve. »Prizorišči prireditve bosta park Pietro Coppo in Lonka. Park je skupaj z drsališčem namenjen predvsem otrokom, na Lonki, pa je program koncertno obarvan,« je povedala Branka Lipar, prav tako iz Centra. Za zabavo najmlajših v parku bodo poskrbele izbrane lutkovne, gledališke, plesne, glasbene in filmske predstave, ki se bodo začenjale ob 17. uri. Več informacij v pripetem programu.

PROGRAM_LO-letak-SLO

Ledeni otok prinaša nove možnosti tudi na področju promocije Izole kot turistične destinacije. »Pred nami je 50 dni doživetij v Izoli, kar gotovo pripomore k razpoznavnosti naše destinacije, ocenjuje Dean Kocjančič, direktor Turističnega združenja Izola. »Letošnje leto bo znova leto presežkov, saj bomo po sedanjih ocenah presegli pol milijona turističnih prenočitev. V prvih desetih mesecih beležimo 12 % več turističnih prihodov in 7 % odstotkov več prenočitev. Gre za podatke, ki nas navdihujejo z optimizmom in hkrati z zavezo, da z aktivnim delom na področju promocije Izole nadaljujemo tudi v prihodnje,« je še pojasnil Kocjančič in dodal, da so se pri promociji osredotočili tudi na promocijo preko družbenih omrežji, zgodbo pa bodo širili s pomočjo različnih kanalov, kot sta Facebook in Instagram.

Obiskovalci bodo tako lahko spremljali vsakodnevno dogajanje Ledenega otoka kar preko svojih računalnikov in mobilnih telefonov. »Obiskovalce bomo spodbujali, da svoje trenutke na Ledenem otoku delijo tudi z nami. Za ta namen smo ustvarili #LedeniOtok, s pomočjo katerega bomo delili prejete fotografije naših obiskovalcev. Selfie spot, torej mesto za fotografiranje pa bo posebnost, ki bo v bližini samega drsališča. Motiv oz. oblika spota pa naj za sedaj ostane skrivnost,« je še zaključil.

Lep pozdrav in vabljeni na zimsko dogajanje v Izolo!

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< avgust 2020 >
PO TO SR ČE PE SO NE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

NOVO NA PORTALU

14. avgusta 2020
Občina Izola udejanja participativni proračun

Projekt Soustvarjam skupnost bo zaživel že to jesen ...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!