Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

29. oktobra 2018
V Izoli dobra napoved za krompirjeve počitnice

Sončnemu poletju, ki si ga bomo zapomnili tudi po rekordni statistiki, sta sledila še sončni september in oktober. V teh dneh pa počasi vstopamo v umirjeno jesen, ki predstavlja predvsem čas za sprostitev, uživanje v naravi in odlični kulinariki. V Izoli za krompirjeve počitnice pričakujemo dober obisk.

Zelo dobro obiskan september

Podatki za mesec september so zelo dobri in pričajo o odličnem podaljšanju glavne turistične sezone. Obiskalo nas je 13.878 gostov, ki so skupaj opravili 50.993 nočitev. V primerjavi s preteklim letom to predstavlja 50 % povečanje števila gostov in skoraj 50 % povečanje opravljenih nočitev. Septembra je pri nas prenočevalo v povprečju 23 % več hotelskih gostov, 14 % več gostov je obiskalo gostišča, zaradi ugodnega vremena pa je še posebej narasel indeks v izolskih kampih (več kot 50 %).

Napoved za krompirjeve počitnice

Tudi med krompirjevimi počitnicami v Izoli pričakujemo dobro zasedenost. Hoteli so namreč v za čas jesenskih počitnic pripravili različne ponudbe aranžmajev s poudarkom na družinskih doživetjih. V hotelu Delfin npr. ni več možno dobiti prazne sobe, prav tako sta oba vikenda polno zasedena v San Simonu, kjer sicer med tednom beležijo okoli 80 % zasedenost. Na Belvederju (Belvedere Vile in Cliff) se zasedenost giblje med 60 in 90 %, v hotelu Marina pa okoli 40 %, vendar ta hotel v prvi vrsti ni namenjen družinam, večino rezervacij pa navadno beležijo »last minute«. Tudi letos bo v tem obdobju v Izoli največ domačih gostov, so pa rezervacije potrjene tudi s strani tujih. V hotelih Belvedere imajo npr. kar nekaj rezervacij s strani madžarskih gostov, hoteli Bernardin pa beležijo največ avstrijskih in nemških, ki jim sledijo italijanski. Vsem, ki bi radi preživeli nepozabne počitnice v malem mediteranskem mestecu, svetujemo, da pohitijo z rezervacijo.

Kaj preživeti počitnice v Izoli?

V času krompirjevih počitnic bo v Izoli potekala kulinarična akcija Dnevi domačih školjk, ki je del projekta Kilometer nič, s katerim v izbranih izolskih lokalih zagotavljamo avtohtono in avtentično ponudbo okolja. Od 22. oktobra pa do 4. novembra na izolskih krožnikih kraljujejo različne vrste domačih školjk: mušole, pedoči, dondole in ostrige. Posebne specialitete pripravlja 18 izolskih gostincev iz mesta in podeželja.

Gostom, ki prihajajo v Izolo svetujemo, da se pobližje spoznajo z morsko dediščino, ki je na ogled skoraj na vsakem koraku: od arheološkega parka v Simonovem zalivu, do barke Biser – zadnje ribiške barke v floti nekdanjega Delamarisa, pa vse do mandrača – nekdanjega ribiškega pristanišča ter svetilnika, kjer se odpre čudovit pogled na Alpe in tržaški zaliv. Priporočamo tudi obisk izolskega muzeja, Izolane – hiše morja, kjer lahko obiskovalci odkrivajo zgodovino mesta. Prav tako lahko s 3D VR očali »poletijo« nad Izolo ter prisluhnejo zgodbam mesta in podeželja. Najmlajši pa se lahko preizkusijo v ribarjenju – v muzeju je namreč postavljena tudi interaktivna video igrica Lovimo z Bepijem.

Toplo jesensko vreme je prav tako idealno za kolesarjenje. Obiskovalce tudi v prihodnjem tednu na izlet vabi Parenzana – pot zdravja in prijateljstva. Tudi območje nekdanje obalne ceste med Izolo in Koprom postaja vedno bolj priljubljena rekreativna točka, ki ponuja čudovite poglede na odprto morje. V  neokrnjeni naravi bodo obiskovalci lahko uživali tudi v Krajinskem parku Strunjan ali pa na kakšni od pohodnih poti po podeželju. Tistim pa, ki si želijo zgolj sprostitve, svetujemo obisk centrov dobrega počutja v San Simonu ali na Belvederju.

 

 

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< november 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

NOVO NA PORTALU

10. novembra 2019
Izola partner pri kandidaturi štirih mest za evropsko prestolnico kulture

Župani štirih občin slovenske Istre so 5. julija 2019 podpisali pismo...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!