Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

18. septembra 2017
Z majhnimi koraki na poti k trajnostni mobilnosti

Občina Izola je letos sprejela Celostno prometno strategijo – strateški dokument, katerega osrednji namen je prispevati k razvoju urbane mobilnosti in pomagati pri vzpostavitvi trajnostnega prometnega sistema.

Glavna prednost celostnega načrtovanja prometa je v tem, da je to osredotočeno na ljudi, in ne na avtomobile in promet. Glede na navedeno se bo Občina tudi letos pridružila Evropskemu tednu mobilnosti in organizirala Dan brez avtomobila, ki tokrat poteka pod sloganom Združimo moči, delimo si prevoz.

Petkovo dogajanje namenjeno otrokom izolskih šol in vrtcev

V petek, 22. septembra bo v Parku Pietro Coppo med 9. in 13. uro program namenjen predšolskim in šolskim otrokom. Ti bodo na zabaven in interaktiven način spoznavali trajnostno mobilnost in varno udeležbo v prometu. Med 9. in 12. uro pa bodo kolesarske spretnosti v izolskem bike parku urili šestošolci.

Poleg izolskih šol in vrtcev ter dogajanja v bike parku, bodo pri izvedbi programa sodelovali tudi CKŠP, ZD Izola, TZ Izola, Komunala Izola, JZP Izola, Policijska postaja in občinski redarji ter predstavniki kolesarskega centra Ritoša, ki bodo otroke spremljali na kolesarskem poligonu. Zbrane bo zabavala izolska maskota Bepi. Na ta dan bo med 9. in 13. uro brezplačno vozil tudi turistični  vlakec. Sto kuponov za brezplačno vožnjo z vlakom lahko zainteresirani prevzamejo na stojnici Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, na dan dogodka.

Sobotno dogajanje za občane in obiskovalce

V soboto, 23. 9. dopoldne se bo program namenjen občanom in obiskovalcem odvil na Lonki, kjer se bodo v okviru prireditve Športajte z nami predstavila izolska društva v sodelovanju s Športno zvezo Izola. S tem dnem bodo društva za mesec dni, do vključno 22. oktobra, odprla vrata in predstavila svoje aktivnosti, zato vse zainteresirane vabijo, da jih obiščejo. »Namen prireditve je navdušiti najmlajše, malo starejše in najstarejše Izolane in Izolanke, da si ogledajo različne dejavnosti športnih društev in se po brezplačnem preizkusu ali predstavitvi dejavnosti, aktivno včlanijo v športna društva,« nam je  povedala Alenka Šarkanj, predsednica Šporne zveze Izola in dodala, da Športna zveza Izola s svojimi članicami letos ponuja občanom 278 ur športnih programov na 21 športnih objektih, v katerih ponovno pričakujejo čez 2.000 udeležencev. Podrobnosti o prireditvi bodo objavljene na spletni strani Športne zveze Izola www.sport-izola.com in Centra za kulturo, šport in prireditve http://center-izola.si.

Trajnostno mobilnost bomo s sobotnim dogajanjem povezali z zdravim življenjskim slogom.  Obiskovalci, ki bodo opravili preizkus hoje na 2 km, bodo izpolnili pogoj za brezplačne meritve krvnega sladkorja in holesterola, ki jih bodo izvajali predstavniki Zdravstvenega doma. TZ Izola bo organiziral lov na zaklad z nagradno igro, na stojnici Komunale Izola pa bodo obiskovalci odgovarjali na nagradna vprašanja in za pravilne odgovore prejeli uporabna darila. Ogledali si bodo lahko tudi električno vozilo. Dvodnevno dogajanje bo del spremljevalnih aktivnosti Tedna sredozemske obale.

V letošnjem letu kot trajni ukrep umika avtomobilov zaprta obalna cesta

V letošnjem letu je bil z zaprtjem obalne ceste dosežen eden večjih trajnih ukrepov za umik avtomobilov in predajo ceste trajnostnim oblikam prometa, kot so pešci in kolesarji. V prvi fazi ureditve omenjenega predela je občina postavila sanitarije, pitnike in tuše. Na prvo postajo, v bližini Merkurja, je občina postavila pitnik in tuš. Na drugi postaji (na sredini območja izolskega dela obalne ceste) so urejene sanitarije,  poleg sta še pitnik in tuš. Tik pred koprskim delom obalne ceste pa sta postavljena tuš in pitnik. V sklopu ureditve območja se je na 8 točkah skalometa uredil lažji dostop do vode. Vzdolž obalne ceste pa bodo sicer v naslednji fazi postavljene še klopi in stojala za kolesa.

Tudi v času poteka sobotnega dogodka bomo s simboličnimi nagradami spodbujali obiskovalce, da za pot med Izolo in Koprom uporabijo obalno cesto.

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< junij 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

NOVO NA PORTALU

24. junija 2019
Požarna ogroženost naravnega okolja

Uprava RS za zaščito in reševanje od jutri, 25. junija razglaša za v...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Velit voluptas adipisci deleniti perferendis, nulla facere odio, illo hic labore ipsam repellat officia deserunt esse nobis non suscipit. Maiores, obcaecati doloremque?


×