Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

4. aprila 2018
Za vikend nas čaka 5. Luka Koper Istrski maraton

Danes je na Občini Izola potekala novinarska konferenca v luči prihajajočega 5. Luka Koper Istrskega Maratona. Istrska tekaška prireditev, ki združuje štiri občine – Ankaran, Koper, Piran in Izolo, ki jo letos tudi gosti, bo potekala to soboto, 7. aprila in nedeljo, 8. aprila. Prijavljeni tekači se bodo pomerili v treh tekaških preizkušnjah: Luka Koper maraton v dolžini 42 kilometrov, OMV polmaraton v dolžini 21 kilometrov in rekreativni tek, dolg 8,5 kilometra.

Skupaj so organizatorji našteli prijavljenih okoli 5.000 tekačev: približno 2.300 na rekreativnem teku, 2.300 na polmaratonu in 400 na kraljevi, maratonski preizkušnji. Tekači tudi letos prihajajo v večini iz Sloveniji, ne manjka pa niti tujih tekačev: teh bo približno 480. Ob teku bodo, še posebej gostje iz tujine, dodobra spoznali celotno območje slovenske Istre, saj jo trase (z izjemo rekreativnega teka) dodobra zaokrožijo. Kot zanimivost bo tokrat najstarejši tekač prav Izolan, rojen leta 1933.

»Tako velika prireditev je velik organizacijski zalogaj, ne le za same organizatorje, pač pa za celotno destinacijo,« je na današnji novinarski konferenci poudarila Marijana Sikošek, predsednica društva Istrski maraton in se v naprej zahvalila vsem prostovoljcem in domačinom, ki so na različne načine vpeti v sam dogodek. Prav tako je pohvalila sodelovanje z lokalno skupnostjo, občinami in komunalnimi podjetji, ki aktivno sodelujejo pri vsakoletni izvedbi prireditve.

Organizatorji tekače pozivajo k prevzemu štartnih številk že pred samim dogodkom, v kolikor je to mogoče. Sicer pa bo za Kapkov otroški tek mogoče prevzeti štartne številke v soboto, 7. aprila, od 9. ure naprej na Srednji šoli Izola. V nedeljo, 8. aprila bodo tekači lahko na isti lokaciji štartne številke prevzeli že od 6.30 dalje. Na izolski srednji šoli bo organizirana tudi garderoba. Organizatorji prav tako opozarjajo, da parkiranje za tekače ni posebej zagotovljeno. Tekačem in drugim udeležencem prireditve svetujejo, da parkirajo na javnih in drugih parkiriščih v Izoli in okolici. To svetujejo tudi maratoncem, ki štartajo iz Ankarana, saj bo do štartnega mesta organiziran brezplačni avtobusni prevoz.

Organizatorji opozarjajo tudi na zapore prometa in se že v naprej zahvaljujejo stanovalcem za strpnost ob izvedbi dogodka. Več o zaporah ceste si lahko preberete na straneh: http://istrski-maraton.si/.

Dvodnevni tekaški program

Sobotni Kapkovi otroški teki in Dan za spremembe

V soboto, 7. aprila se bo glasbeno-zabavni program pričel na Lonki z DJ Lovrom in Tomažem Klepačem, sledila bo GET WET animacija: obmetavanje z baloni na vodo. Sočasno bo potekal istrski sejem športa, PAŠTA FEŠTA in druga gastronomska ponudba, ki jo pripravlja Slorest. Prireditev se bo povezala tudi z Dnevom za spremembe – vseslovensko prostovoljsko akcijo, ki se je v Izoli, pod vodstvom Občine Izola, udeležujemo že nekaj let zapored. Kapkovi otroški teki se bodo pričeli ob 14.00 uri. Na ta dan bodo potekale tudi kreativne delavnice za otroke in delavnica Colorado counrty line dance. Sledil bo plesni nastop društva AKS dance studio, nastop plesnega kluba Swank in pevski nastop otroške rock skupine 8 energy.

Nedeljsko tekaško dogajanje in pester spremljevalni program

V nedeljo se bo dogajanje pričelo ob 8. uri na Lonki z Istrskim sejmom športa in gastronomsko ponudbo, ki jo pripravlja Slorest. Uradna otvoritev bo povezoval Iztok Gutinčič, sledilo ji bo ogrevanje tekačev rekreativnega teka in OMV polmaratona v štartno-ciljnem prostoru. Štart rekreativnega teka bo ob 10.15, sledilo bo postavljanje pol-maratoncev v štartne cone. Ti bodo štartali ob 10.30. Maratonci bodo letos štartali v Ankaranu, kjer bo za glasbeno-zabavni program poskrbel DJ Merenge, skupaj s povezovalcem Radom Trifkovičem. Ob 9.35 bo sledilo ogrevanje za tekače Luka Koper maratona, ki mu bo sledila uradna otvoritev in seveda štart ob 10. uri.

Športno dogajanje bodo popestrile tudi otroške delavnice, GET WET animacija in glasbeno-zabavni program z DJ Lovrom, ki ga bo prav tako povezoval Iztok Gustinčič. Ob 12.15 bo sledila podelitev medalj za rekreativni tek, sledil bo koncert finalistke Eme, Izolanke Marine Martensson. Ob 13.20 bodo podeljene medalje zmagovalcem OMV polmaratona, ko bo obiskovalcem zapel tudi Rudi Bučar, avtor himne Istrskega maratona. Po koncertu bo sledila še podelitev medalj Luka Koper maratona, ki ji bo sledil zbor prostovoljcev ekipe Istrskega maratona in že tradicionalni razrez torte.

Za najmlajše obiskovalce bo oba dneva organizirana otroška dnevna animacija. Igrali bodo otroške tekaške igre in tekmovali na športnih poligonih, ustvarjali v mirnem kotičku ter se zabavali ob raznih družabnih igrah. V soboto, 7. 4. bo otroško dogajanje potekalo od 13. do 17. ure, v nedeljo, 8. 4. pa od 10. do 17. ure.

Za vikend navijamo, se vidimo v Izoli!

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< julij 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

NOVO NA PORTALU

22. julija 2019
Prostofer – v prvem tednu opravljenih 7 voženj, sodeluje že 8 prostovoljnih voznikov


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×