Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

20. julija 2016
Zavod za spodbujanje podjetništva in razvojne projekte bo vodil Iztok Škerlič

V Izoli že deluje javni zavod, ki skrbi za spodbujanje podjetništva in razvojne projekte v občini. Ustanovljen je bil z namenom povečanja učinkovitosti izvajanja razvojnih projektov s pomočjo evropskih sredstev in ustvarjanja okolja, ki bo spodbudno za samozaposlitev ter zagon novih projektov za občane in podjetja. Občinski svetniki so na 2. korespondenčni seji za direktorja javnega zavoda imenovali mag. Iztoka Škerliča.

Ta javni zavod zadnje tri mesece vodi kot v.d. direktorja in se je kot edini kandidat tudi prijavil na javni razpis za direktorja. Iztok Škerlič se sicer že vrsto let ukvarja z evropskimi projekti. Med drugim je sodeloval pri ustanavljanju Univerzitetnega inkubatorja Primorske, pri načrtovanju Univerzitetnega kampusa v Livadah, kjer je vodil poročanje za evropska sredstva, delal pa je tudi na Skupnem tehničnem sekretariatu čezmejnega programa Italija-Slovenija v Trstu. Služba za pravne zadeve, ki je vodila postopek javnega razpisa, je ugotovila, da je Škerlič predložil vsa zahtevana dokazila in da izpolnjuje vse razpisne pogoje. Župan mag. Igor Kolenc pa je konec prejšnjega tedna sklical 2. korespondenčno sejo Občinskega sveta, ki je bila zaključena danes. Predlagani sklep, o imenovanju Iztoka Škerliča za direktorja Javnega zavoda za spodbujanje podjetništva in razvojne projekte Občine Izola, je bil sprejet, in sicer je od 21 prisotnih članov Občinskega sveta, 20 članov glasovalo za, 1 član pa proti.

Glavni cilj novoustanovljenega zavoda je uspešnejše črpanje evropskih sredstev za občino in z občino povezanimi javnimi zavodi ter drugimi organizacijami, tudi vrtci in šolami. Po drugi strani pa bo zavod vplival na bolj spodbudno okolje za razvoj malih oz. družinskih podjetij. »Podjetjem želimo približati informacije o evropskih sredstvih in spodbujati združevanje med podjetji, da bi ta sredstva tudi uspešno črpali. Posamična podjetja težko pridejo do subvencij v klasičnem smislu, saj je to prepovedano in se lahko razume kot državna pomoč,« pojasni Škerlič. Zavod bo v prvi vrsti predstavljal vir informacij. Organizirane bodo predstavitve zanimivejših razpisov, na primer Eko sklada ali Slovenskega podjetniškega sklada, prav tako pa bo nudeno usmerjeno iskanje možnosti, glede na konkretne potrebe. »Ravno pri projektih je pravilna informacija ob pravem času ključna,« verjame Škerlič. Zavod bo deloval tudi na projektu Facility Point ADRION. Po mnenju Škerliča bo sodelovanje Izole na tem projektu vplivalo predvsem na prenos izkušenj in dobrih praks drugih sodelujočih sredozemskih mest. Izola se namreč srečuje s podobnimi razvojnimi izzivi kot druga sredozemska mesta. »Eden izmed konkretnih projektov v Izoli bo oživitev mestnega jedra, uresničitev projektov ureditve območja klifa in vzhodnega dela Izole. So pa na obzorju še drugi projekti, ki jih bomo tekom dela konkretneje definirali,« pravi Škerlič.

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< oktober 2019 >
PO TO SR ČE PE SO NE
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

NOVO NA PORTALU

18. oktobra 2019
V Kortah obeležili 200. obletnico delovanja prve slovenske šole v Istri

V Kortah je bil današnji petek praznični dan, saj so obeležili 200. obletnico...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!