Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

17. julija 2020
Župan Markočič se je danes srečal z ministrom Počivalškom in ministrico dr. Kustec

Župan Občine Izola Danilo Markočič je danes gostil ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška ter ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Simono Kustec. Skupaj s strokovnimi službami občinske uprave, direktorjem Javnega zavoda za spodbujanje podjetništva in razvojne projekte Izola Iztokom Škerličem ter direktorico raziskovalnega inštituta InnoRenew dr. Andrejo Kutnar je ministru predstavil projekt izgradnje podaljška Južne ceste, ki je ključna za nadaljnji razvoj Izole, ministrici pa idejno zasnovo zunanje ureditve območja ob osnovni šoli v Livadah, ki ga občina snuje v sodelovanju z raziskovalnim inštitutom InnoRenew. Župan in minister sta podpisala tudi pismo o nameri vzpostavitve Interaktivnega muzeja ribiške industrije Slovenije v Izoli.

Občina Izola za krepitev gospodarske dejavnosti in zagotavljanja novih delovnih mest  v Občinskem prostorskem načrtu, ki je v postopku sprejema namenja površine za izolske podjetnike in obrtnike, predvidene na območju med tovarno Droge – Kolinske in hitro cesto. Če bodo predvidene nove površine gospodarske cone odobrene s strani vseh nosilcev urejanja prostora, bo občina lahko ponudila možnost tako za nove programe za podjetnike in obrtnike kot tudi za reševanje velike problematike mirujočega prometa na obrobju urbanega dela mesta. Mag. Marko Starman, vodja Urada za prostor in nepremičnine na Občini Izola je na srečanju predstavil strateški pomen izgradnje podaljška Južne ceste, na območju, ki bo v prihodnje namenjeno poslovni dejavnosti. »Nenazadnje je v tej poslovni coni Ministrstvo za notranje zadeve izrazilo interes, da bi zgradilo regionalno policijsko upravo,« je pomen projekta podkrepil mag. Starman. Pogovori z ministrstvom se bodo na to temi še nadaljevali.

Pismo o nameri izgradnje interaktivnega muzeja je podpisal tudi minister Počivalšek

Sredi junija sta na območju nekdanje tovarne Argo župan Danilo Markočič in ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec podpisala pismo o nameri za vzpostavitev Interaktivnega muzeja ribiške industrije Slovenije v Izoli. Danes pa je pismo o nameri podpisal tudi minister Počivalšek. Podpisniki pisma o nameri so izrazili skupni cilj razvoja interaktivnega muzeja, ki predvideva obnovo ter opremo objekta nekdanje tovarne rib v Izoli na območju tovarniškega kompleksa Argo, z evropskimi in drugimi sredstvi. 

Ureditev zunanjega šolskega prostora osnovne šole Livade

Občina z raziskovalnim inštitutom InnoRenew sodeluje na različnih področjih. Med drugim so na inštitutu pripravili idejno zasnovo ureditve zunanjega okoliša osnovne šole v Livadah. Gre za pilotni projekt urejanja zunanjih šolskih površin. »Ugotavljamo, da imamo ob omenjeni osnovni šoli veliko prostih zunanjih površin, ki jim primanjkuje vsebin, ki bi otroke spodbujale k gibanju, druženju in raziskovanju prostora,« je pojasnila Kristina Zelić, vodja Urada za družbene dejavnosti na Občini Izola. Ideja je, da bi v okolici šole uredili tematsko pot, sestavljeno pretežnih iz lesenih delov, ki bi jo učenci lahko uporabljali v celoti kot poligon ali delno kot vsebinsko in oblikovno zaključen del dvorišča. S tem bi spodbujali gibanje v naravnem okolju in učenje v naravi, tematska pot pa bi bila tudi prvi stik učencev z različnimi področji znanosti. »Osnova pri odločitvi za ureditev tematske poti je dejstvo, da je učenje naravoslovnih vsebin uspešnejše, če se to odvija v naravnem okolju. Idejna zasnova projekta je že bila predstavljena tako staršem učencev šole kot občini in s strani vseh deležnikov pozitivno sprejeta, pomembna pa je še definicija finančne konstrukcije,« je predstavitev ideje o pilotnem projektu podkrepila dr. Kutnarjeva. Ministrica je ideji prisluhnila, projekt pohvalila in povedala, da bodo že konec leta na voljo evropska sredstva, za katera bi lahko s projektom kandidirali.

Po sestanku se je delegacija odpravila na gradbišče raziskovalnega inštituta v Livadah, kjer se je odvil slavnostni dogodek ob začetku gradnje novega kompleksa raziskovalnega inštituta InnoRenew CoE.

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< januar 2021 >
PO TO SR ČE PE SO NE
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

NOVO NA PORTALU

20. januar 2021
POGOVORI OB SREDAH: FILMSKA INDUSTRIJA – VOJKO STOPAR IN NATAŠA BUČAR

Novinarka Neva Zajc bo to sredo vodila pogovor na temo filmske industrije. Pogov...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!