Občina Izola

09 / Projekti in investicije

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

4. maja 2020
PREPLASTITEV CESTNEGA ODSEKA OD MORGANOV PROTI KORTAM

V sklopu investicijskega vzdrževanja cest je v teku preplastitev odseka od avtobusne postaje v Morganih proti Kortam. Dela v vrednosti 47.000 evrov z DDV izvaja izolsko komunalno podjetje. V času izvajanja del je na tem odseku urejena zapora za promet s semaforjem.

30. aprila 2020
SANACIJA CESTE V JAGODJU

V sklopu investicijskega vzdrževanja cest se je zaključila sanacija dela betonskega cestišča v Jagodju – Kostrlag. Dela v vrednosti 20.000 evrov (brez DDV) proračunskih sredstev je izvedlo izolsko komunalno podjetje.

10. aprila 2020
UREJANJE PEŠPOTI IZ BELVEDERJA DO PLAŽE BELE SKALE

Kot napovedano v lanskem občinskem glasilu Bobnič, se je kljub izrednim razmeram v času razglašene epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID -19), pričelo urejanje pešpoti iz Belvederja do plaže, ki se nahaja pod klifom Krajinskega parka Strunjan – Bele skale. Obnova bo potekala s sonaravnimi metodami za zmanjšanje erozije.
Več

11. marca 2020
UREDILI BOMO PODPORNI ZID POD KOPALIŠKO ULICO

Ob poplavah, ki so območje starega mestnega jedra prizadele novembra lani, je bila delno poškodovana tudi brežina pod Kopališko ulico ob pasji plaži. Komunala Izola bo po naročilu občine sanirala poškodovano brežino, vrednost del pa je slabih 20.000 evrov proračunskih sredstev. Zgrajen bo podporni betonski zid, ki ga bodo obložili s kamnom, kot je že urejen preostali del podpornega zidu. V času del, ki bodo zaključena predvidoma sredi aprila, bo otežen prehod za pešce.

6. marca 2020
SANACIJA KAMNITIH STOPNIC POD BELVEDERJEM

V sklopu rednega investicijskega vzdrževanja bo Občina skupaj s komunalnim podjetjem sanirala obstoječe kamnite stopnice pod Belvederjem. Z deli v vrednosti dobrih 20.000 evrov bo izvajalec začel sredi prihodnjega tedna. Sanacija stopnic bo zaključena predvidoma do konca meseca marca. V času izvajanja del bo onemogočen prehod za pešce, izvajalec pa bo območje ogradil in ustrezno označil.

8. novembra 2018
Obnova telovadnice v OŠ Vojke Šmuc

Obnova telovadnice OŠ Vojke Šmuc, ki se je pričela v avgustu, bo še v tem mesecu zaključena. Trenutno potekajo zaključna dela na strehi, ureja se zaključni sloj zunanjega ometa, v telovadnici se postavlja parket in nove zaščitne ter akustične stenske obloge, v sanitarnih in garderobnih prostorih pa se zaključuje s polaganjem keramike. Za celoten projekt obnove, ki zajema energetsko sanacijo in športno-tehnološko posodobitev telovadnice, vključno s projektno in investicijsko dokumentacijo, bo Občina namenila približno milijon evrov sredstev.
Več

31. avgusta 2018
Preplastitev Partizanske ulice

Zaključena so bila dela na Partizanski ulici, ki so zajemala sanacijo nastalih poškodb vozišča zaradi razraščanja korenin obstoječih dreves in novo preplastitev vozišča.

31. avgusta 2018
Obnovljena pot od pokopališča do skate parka

Končana je obnova obstoječe pešpoti od pokopališča do skate parka. Pot je na novo asfaltirana. V sklopu izvedbe se je uredila tudi sanacija brežine ob kolesarskem pasu na Cankarjevem drevoredu

31. avgusta 2018
Varnejša pot v šolo v podaljšku Prešernove ceste do Kosove ulice

S pripravljalnimi deli na omenjenem odseku je izvajalec Grafist pričel v začetku
oktobra. Z ureditvijo kolesarskih in peš površin ob Prešernovi cesti med OŠ Vojke
Šmuc in Kosovo ulico je pešcem in kolesarjem omogočena varnejša udeležba v prometu, predvsem pa bo varnejša pot otrok do osnovne šole. Vrednost celotne investicije je 57.000 EUR, vključno z javno razsvetljavo, ki bo postavljena v pričetku naslednjega leta.

NOVO NA PORTALU

15. januarja 2021
Preko filmov v Istro iz domačega naslanjača

Kino Istra/Cinema Istria je celoletni program filmskih projekci...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!