Življenje v Izoli

05 / Promet

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

13. julija 2017
Šesta seja Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Izola

Novembra 2016 se je SPV sestal na 6. seji. Na seji je bila predstavljena problematika ureditve prometa v starem mestnem jedru ter želje krajanov, ki si želijo prepoved prometa s kolesi in motorji ter ustrezno kaznovanje kršiteljev. Predstavljen je bil predlog možne ureditve, in sicer prepoved prometa za vsa vozila ali pa območje za pešce. S spremembo zakonodaje bo nadzor nad t.i. 25-icami enostavnejši, omejevanje prepovedi kolesarjenja pa ni trajnostno. Člani so se strinjali, da se problematiko ureditve prometa reši z ureditvijo in označitvijo območja za pešce.

V nadaljevanju je Tehnična komisija SPV podala poročilo o obravnavi dveh pobud za presojo ogroženosti otrok v šolo in problematike parkiranja na spodnjem parkirišču pri OŠ Livade. SPV je predlagal, da se pristopi k urejanju infrastrukturnih ukrepov, ki so bili predlagani s strani Tehnične komisije SPV.

V točki štiri so predstavniki vseh treh izolskih osnovnih šol predstavili izdelane načrte šolskih poti. Načrt OŠ Vojke Šmuc je bil objavljen na spletni strani šole. Na SE-OŠ Dante Alighieri aktivnosti v zvezi z izdelavo načrta še potekajo, na OŠ Livade pa še poteka anketiranje otrok druge triade in njihovih staršev.

Na seji je bila predstavljena tudi problematika dvojezičnosti gradiv Agencije RS za varnost prometa (AVP). Plakati in druga gradiva, ki se uporabljajo pri akcijah AVP, so le v slovenskem jeziku, v skladu z Odlokom o izvajanju dvojezičnosti na narodnostno mešanem območju v občini Izola pa bi morali biti dvojezični. SPV je sprejel sklep, da je pri Agenciji za varnost prometa potrebno zahtevati, da naj zagotavlja preventivna gradiva v slovenščini in italijanščini.

Članom SPV je bila predana informacija o pobudi za ureditev varne ceste skozi Šared, ki jo je podal občan. Člani SPV so sprejeli sklep, da naj po koncu meritev hitrosti na cesti skozi Šared Tehnična komisija SPV opravi terenski ogled območja in pripravi nabor možnih rešitev.

V nadaljevanju je bil obravnavan osnutek programa dela SPV, ki ga mora SPV sprejeti do 31. januarja za tekoče leto. Vsi člani SPV so bili pozvani k podajanju predlogov za program dela. Želja SPV je, da se na leto izvedeta dve večji akciji, in sicer Evropski teden mobilnosti ter akcija Varno na kolo. SPV se bo pridruževal tudi nacionalnim akcijam, ki jih organizira AVP.

Načrti poti:

http://www.oslivade.si/sola/varne-solske-poti/

http://www.osvsmuc.si/files/2016/06/NA%C4%8CRT-%C5%A0OLSKIH-POTI-2016-17.pdf

Nazaj na seznam prispevkov
Datoteke za prenos

NOVO NA PORTALU

15. januarja 2021
Preko filmov v Istro iz domačega naslanjača

Kino Istra/Cinema Istria je celoletni program filmskih projekci...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!