Življenje v Izoli

02 / Zdravstvo in socialno varstvo

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

IRESCUE – MOBILNA APLIKACIJA, KI REŠUJE ŽIVLJENJA Takoj do odgovorov, kaj storiti v primeru nenadnega zastoja srca.
 

KOMU JE NAMENJENA APLIKACIJA

Aplikacija je namenjena vsem, ki si želijo koristnih in preglednih informacij in napotkov o oživljanju in uporabi defibilatorja.

iRescue aplikacija je narejena tako, da je primerna tako za strokovnjake kot za najširšo javnost. Vse več je javno dostopnih defibrilatorjev, zato je dobro, da se vsak nauči osnovne prijeme, ki lahko rešujejo življenja.
Poznavanje pa pomeni tudi izgubo strahu pred ukrepanjem in pred uporabo defibrilatorja. Koristi lahko v vseh življenjskih situacijah in okoljih – doma, v službi, na dopustu, v šolah, na prireditvah itd.


Starejša populacija

Laiki, podjetniki, policisti, gasilci, vojaki, širša javnost

Profesionalci, zdravstveni delavci, študenti medicine, dijaki srednjih medicinskih šol,...


Aplikacija je izdelana na podlagi smernic spodnjih dveh ustanov, ki nadzirata, skrbita in narekujeta smernice tako temeljnih postopkov oživljanja kakor tudi protokol defibriacije

ERC v tesnem sodelovanju z AHA ureja in skrbi za standardizacijo temeljnih postopkov oživljanja in defibrilacije v EU

 

ERC v tesnem sodelovanju z AHA ureja in skrbi za standardizacijo temeljnih postopkov oživljanja in defibrilacije v EU

RAZLIČNI SCENARIJI

Aplikacija zajema deset različnih scenarijev.
Scenarije smo zasnovali na podlagi praktičnih izkušenj ljudi, kateri se dnevno srečujejo z dejanskimi – realnimi situacijami in tam rešujejo življenja.

KAKO DELUJE?

Naložite mobilno aplikacijo iRescue na svoj pametni telefon. Vpišite svoje osebne podatke v aplikacijo. Le-ti bodo koristno uporabljeni v primeru nudenja prve pomoči. Posredovani bodo zdravstvenemu osebju s strani 112, ki bo prišlo na mesto nezgode.

Če potrebujete pomoč: Ob aktivaciji gumba „SOS“ se samodejno sproži kompleten niz aktivnosti;

SMS in E-mail sporočila z obvestilom „na pomoč“ se v trenutku odpošljejo na vse izbrane naslove iz imenika. Aktivira se „prednostni klic“ na 112 za direktno komunikacijo, istočasno so odposlani GPS koordinate in osebni podatki ponesrečenca v klicni center.

Centrala 112 dobljene informacije posreduje reševalni ekipi, ki je določena za reševanje primera. Voznik dobi koordinate, medicinska ekipa pa vse potrebne podatke o poškodovancu.

Informacije posredovane na 112 so ključnega pomena za ponesrečenca. Na tak način ima medicinska ekipa vpogled do informacij o ponesrečencu, še preden pride na mesto nezgode in se lahko pripravi za reševanje konkretnega primera.

Če pomoč potrebuje nekdo ob vas: Ob aktivaciji gumba „SOS“ kliknete še na gumb „pomagam drugim“ in aplikacija samodejno pošlje v klicni center 112 sporočilo SMS in E-mail z obvestilom „na pomoč – pomagam drugim“ ter GPS koordinate, na telefonu pa se aktivira „prednostni klic“ na 112 za direktno komunikacijo.


Aplikacijo podpirajo:
  

Zemljevid lokacij defibrilatorjev v občini Izola

Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!