Vivere a Isola

05 / Traffico

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

UFFICIO PROTOCOLLO, orario d'ufficio
Lunedì 8:00 - 12:00
Martedi 8:00 - 12:00
Mercoledì 8:00 - 12:00 e 14:00 - 17:00
Giovedi 8:00 - 12:00
Venerdì 8:00 - 12:00

20 Settembre 2016
Skupaj do optimalnih prometnih rešitev

Na Občini Izola aktivno pripravljamo Celostno prometno strategijo (CPS). Gre za strateški dokument, ki vsebuje zaporedje ukrepov za izboljšanje prometa. Namen izdelave Celostne prometne strategije je povečati kvaliteto življenjskega prostora in vsem občanom omogočiti varno gibanje v prometu. V procesu izdelave Celostne prometne strategije Občine Izola bomo načrtovali v dobro okolja in zdravja ljudi ter hkrati delovali za dobro gospodarskega razvoja občanov.

Vizija CPS je z omejevanjem avtomobilskega prometa izboljšati dostopnost do pomembnejših objektov, kot so zdravstvene in vzgojno-izobraževalne ustanove, vrtci in domovi za upokojence. Posledično se zmanjšajo zamude javnega prometa, izboljša se kvaliteta zraka, umiri se mestno jedro in naselja, ranljivejše skupine občanov pa se na cesti počutijo bolj varno.

V prvi vrsti pri pripravi te strategije razmišljamo o mehkih ukrepih. Gradnja novih cest, mostov in železniških povezav predstavlja šele sekundarno rešitev. Slednji ukrepi so po navadi le kratkoročno koristni in zahtevajo večje stroške. V sklopu mehki ukrepov se bomo osredotočali na ozaveščanje o uporabi okolju prijaznih vozil in načinov potovanj do službe, doma, ustanov. Želimo spodbuditi občane, da v večji meri uporabljajo trajnostne načine potovanj, med katere uvrščamo hojo, kolesarjenje, pogostejšo uporabo javnega potniškega prometa ali vsaj uporabo osebnega avtomobil v skupinah.

Eden od temeljev izdelave Celostne prometne strategije Občine Izola je vključevanje različnih skupin. Tako v večmesečnem procesu sodelujejo predstavniki občine, strokovna projektna skupin, policija, gasilci, izobraževalne ustanove, prevozniki, različna društva in vsi ostali občani. Vsi občani imajo možnost podati mnenje o ureditvi prometa svoje občine in predloge, s katerimi bi rešili izzive na področju prometa.

Vabimo vas na 1. javno razpravo »Po mestu brez odtisa«, ki bo 23. septembra 2016 med 17.00 in 19.00 uro in drugo javno razpravo »Izbiraj trajnostno za dostopno in prijazno mesto«, ki se bo odvila 28. septembra med 17.00 in 19.00 uro. Na prvi javni razpravi bomo aktivno raziskovali občino in se spraševali kako okolje vpliva na nas, naše življenje in zdravje. Druga javna razprava bo posvečena potrebam ranljivih skupin in njihovim vsakdanjim problemom pri udeležbi v prometu.

vabilo-na-javno-razpravo_23-9-2016

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

NOVITA' SUL SITO

3 Marzo 2021
È morto Gianfranco Siljan

La Comunità autogestita della nazionalità italiana di Isola comunica, con profondo dolore, che il 2 marzo 2021 è scomparso Gianfranco Sil...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
NON seguire questo link o sarai bannato dal sito!