Medijsko središče

03 / Dogodki in prireditve

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

28. februar 2021 ob 20:00, Spletni videoogled
Nedeljske večernice ob osmih z Mefom: Barbara Šinigoj
Pogovor

Barbara Šinigoj (vokal) je atipčna slovenska pevka. Njen izrazito globok in prodoren vokal spominja na velike glasove “soul” glasbe. S svojo interpretacijo glas uporablja kot inštrument ter ga zlorablja brez zadržkov in omejitev. Samostojno pot je začela s skupino Ad Hoc. Kot spremljevalni vokal je sodelovala tako rekoč z večino slovenske glasbene estrade. Trenutno ustvarja s svojo zasedbo Barbara Šinigoj Kvintet, ki združuje vse elemente njene izraznosti.

O koncertih v živo:
“Zelo me privlači glasba, ki je nastala izpod peres vrhunskih avtorjev popularne glasbe in koketira z jazzovsko formo oziroma zvokom, saj je brezčasna. Vokalne linije v alteriranih harmonijah pridejo do izraza kompleksno, vendar v isti sapi spevno, naravno. Skladbe, ki so harmonsko tako rekoč namenjene svobodni interpretaciji vokala, zaživijo le takrat, ko jim pevci z besedilom vdahnemo dušo.

O avtorskih skladbah:
Moje nove avtorske pesmi so odraz svojevrstne mešanice glasbenih vplivov, ki so globoko zasidrani v meni. Ob poslušanju slovenske popevke v otroštvu, prek doživetja progresivne klubske kulture devetdesetih, do nenehnega raziskovanja vokalne glasbe tako velikih ustvarjalcev jazza kot karizmatičnih likov svetovne popularne glasbe.
Obe novi skladbi, Vzemi si čas in Enodnevnica, s sodobnim znanjem sodelujočih glasbenikov, zvočno pričarata glamur in širino izpovedne vsebine. Pri tem imajo veliko vlogo ravno besedila, ki so pisana za mojo dušo in je zanje poskrbel Drago Mislej Mef.

Zasedba na Večernicah:
Barbara Šinigoj, vokal
Sandi Štor, trobenta
Zmago Štih, harmonika

Sandi Štor (trobenta) se je izučil svojega poklica na konservatoriju Prins Clausv Groningenu na Nizozemskem pri mentorju Kurtu Weissu, kjer je imel priložnosti učiti se in igrati s svetovnimi jazz glasbeniki in in big bandi. kot so Michael Mossman, Robin Eubanks, Alex Sipiagin in številni drugi… in big bandi. Sodeloval je tudi s številnimi slovenskimi glasbeniki, kot so Marko Črnčec, Jure Pukl ,Rudi Bučar, Vlado Kreslin.
Danes je aktivni član zasedbe WCKD Nation, je umetniški vodja in dirigent skupine En big band, aranžer, skladatelj in ustanovitelj šole JazzObala. Pred kratkim je izšel njegov učbenik Jazz Solfeggio 1, ki je prvo tovrstno gradivo izpod peres slovenskega avtorja pri nas.
Zmago Štih (harmonika) je svojo glasbeno pot začel kot učenec Glasbene šole Fran Korun Koželjski v Velenju in nadaljeval šolanje na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani pri prof. Ernö Sebastianu. Po končani srednji šoli je nadaljeval študij na Visoki šoli za glasbo Franz Liszt v Weimarju (Nemčija), v razredu prof. Ivana Kovala, kjer je leta 1999 tudi diplomiral. Udeležil se je državnih in mednarodnih tekmovanj in leta 1992 in 2006 prejel prvo nagrado. Izpopolnjeval se je na mednarodnih mojstrskih tečajih pri prof. kot so: Hugo Noth (Nemčija), Egbert Spelde (Nizozemska), Bogdan Dowlasz (Poljska), Simone Zanchini (Italija)…
Deluje tako solistično, kot tudi v različnih zasedbah, kot so Oriyon, Swingatan… Zaposlen je na glasbeni šoli Fran Korun Koželjski v Velenju kot učitelj harmonike.

Pomagate si lahko s tem linkom
https://www.facebook.com/kulturnicenter.izola

Predvajamo tudi preko FB strani: Občina Izola, Art kino Odeon Izola, Kulturni dom Izola, Studio Parametrik

Nazaj na seznam dogodkov
Arhiv dogodkov
KOLEDAR
< maj 2021 >
PO TO SR ČE PE SO NE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem v naši občini.

Prijavi se zdaj

NOVO NA PORTALU

21. maj 2021
Teden ljubiteljske kulture: MoPZ Delfin Izola, MoPZ Izola, VS Tamariska

V tednu ljubiteljske kulture, ki bo potekal od 21. do 31. maja, bomo v našem st...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!