Medijsko središče

03 / Dogodki in prireditve

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

23. september 2017 ob , IZOLA
ŠPORTAJTE Z NAMI 2017
športna prireditev

278 ur  programov na 21 športnih objektih bo ponudilo, brezplačno, 22 izolskih športnih društev s Športno zvezo Izolo in CKŠP na čelu.  In začetek šolskega leta je ravno primeren čas, da se športna društva, že šestič zapored, predstavijo svojemu mestu. V soboto, 23.septembra  dopoldan med 9. in 12.uro pa se bomo  občani Izole na Lonki lahko družili z izolskimi špotnimi društvi in njihovimi člani.

S pozivom »ŠPORTAJTE Z NAMI«  vabi 22 izolskih športnih društev občane vseh starosti na dneve odprtih vrat izolskega športa, ki bodo potekala pod okriljem Športne zveze Izola in Centra za kulturo, šport in prireditve Izola. Letos smo se priključili dvema projektoma EU: Evropski teden mobilnosti  in Teden sredozemske obale in makroregionalnih strategij. Nad odzivom društev na povabilo za sodelovanje v skupnem projektu so v Športni zvezi Izola in CKŠP zadovoljni, saj  so se izolska športna društva v polnem  številu tudi letos odzvala na poziv za sodelovanje.

Prireditev, ki se bo začela v soboto, 23. septembra  na Lonki tudi kot »DAN BREZ AVTOMOBILA«, bo potekala vse do 22.oktobra. V športni zvezi so se takoj po prvem letu prireditve odločili, zaradi dobrega odziva športnih društev,  podaljšati trajanje prireditve, ki bo tudi letos trajala mesec dni.  Športni klubi bodo, v glavnem v popoldanskih urah, ob sobotah in nedeljah pa v dopoldanskih, z veseljem sprejemali radovedneže, ki želijo izvedeti kaj več o eni izmed 18 športnih panog, ki jih gojijo v izolskih športnih društvih. Za vse, ki se želite seznaniti z različnimi športi, je to idealna priložnost. Vabljene so seveda vse generacije, od najmlajših pa do najstarejših občanov. Društva so se odločala za različne dejavnosti: medtem, ko bodo nekatera organizirala tečaje in demonstracije, bodo druga le predstavila športne dejavnosti ali pa organizirala tekmovanja. Za vse udeležence bodo aktivnosti v društvih brezplačne.

Namen prireditve je navdušiti najmlajše, malo starejše in najstarejše Izolane in Izolanke, da si ogledajo različne dejavnosti športnih društev, ter se, po brezplačnem preizkusu ali predstavitvi dejavnosti, aktivno včlanijo v športna društva.  Športna zveza Izola s svojimi članicami letos ponuja svojim občanom  278 ur  športnih programov na 21 športnih objektih, v katerih ponovno  pričakuje čez 2.000 udeležencev.

Živahno bo v Gregorčičevi ulici v prostorih stare šole, kjer domujejo Sabljaški klub Izola,  Klub borilnih veščin Kickboxing in Tae Kwon-do ter Šahovsko društvo Izola. Zainteresiranim bodo predstavila, prva dva kickboxing in sabljaški šport, tretji pa šahovska tekmovanja. Strelci bodo v svojih prostorih na Kraški 1 predstavili športno streljanje, možen bo tudi preizkus streljanja z zračnim orožjem. Člani Plesnega kluba Titty dance,  se bodo v OŠ Dante Alighieri (Palestrina) predstavili s plesalci rock’n’rolla, hip hopa, break dancea in plesom za najmlajše,  v telovadnici te šole pa  bo Judo klub Izola predstavil šolarjem judo šport. V telovadnici Arrigoni se boste, pod okriljem trenerjev NTK Arrigoni, lahko preizkusili v namiznem tenisu. Balinarski klub Korte bo prireditev izkoristil za druženje okoliških prebivalcev, ljubiteljev balinanja, ki bodo lahko ta šport in društvo dodobra spoznali in ga tudi  preizkusili na balinarskem igrišču v Kortah.  Svoje bodo pristavili še veslači obeh izolskih veslaških društev – VK Izola in VK Argo (prostori klubov v Marini Izola), rokometaši in rokometašice Rokometnega društva Izola ter Ženskega rokometnega kluba (v športni dvorani na Kraški) s predstavitvijo obeh športov in tekmovanj: tekme članov in članic, če ne bo imel drugih
obveznosti, se bo predstavil  tudi rokometni selektor Veselin Vujovič. O jadranju boste izvedeli vse v prostorih obeh jadralnih klubov: JK Burja in JK Olimpic.

V športnem društvu Adrenalina vam bodo predstavili različne možnosti rekreativne vadbe, v prostorih garaže Spar pa vam bodo člani in trenerji Kegljaškega kluba Izola predstavili kegljaški šport. Zanimiva bodo tudi kegljaška tekmovanja ženske ekipe 1.B lige in moške ekipe III.državne lige zahod.  Na izolski nogometni stadion vas na predstavitev treningov mlajših kategorij vabijo iz MNK Izola. Poleg sabljačev so se letos ponovno pridružili še Odbojkarski klub Izola z mini in malo odbojko, Savate klub Obala, ki bo predstavil francoski boks (oba delujeta v OŠ Livade) ter MRK Menola s predstavitvijo svojega delovanja.  Nedvomno veliko zanimivega in za vsakega nekaj.  Vsa društva bodo tudi sprejemala nove člane.

»Letos smo ostali brez sredstev  Fundacije za šport, ki je bila vsa leta glavni vir financiranja, vendar smo se z društvi in CKŠP odločili, da prireditev, ki je že tradicionalna, v Izoli vseeno bo. Sicer pa izvedba, tako kot tudi  sicer v športnih društvih, temelji na prostovoljnem delu članov društev in predsedstva zveze« pojasnjuje Alenka Šarkanj, predsednica Športne zveze Izola, ki jo veseli vsakoleten odziv športnih društev za sodelovanje. »Obisk na dosedanjih prireditvah in odziv športnih društev sta nas spodbudila k ponovni, že sedmi  organizaciji prireditve, ki jo bomo letos  ponovno nadgradili s spremljevalnim programom na Lonki, ko se bo kar 17 športnih društev  predstavilo še skupaj. Letos se nam v okviru Evropskega tedna mobilnosti pridružujejo še Občina Izola, Komunala Izola, Turistično združenje Izola in Zdravstveni dom Izola, ki bo za občane izvajal zdravstvene meritve. To bo v soboto, 23.oktobra med 9. in 12. uro. Vabimo občane, da se nam pridružijo. Obljubljamo pester program, seznanili pa se bodo lahko z dejavnostmi izolskih športnih društev ter z urnikom vseh odprtih vrat športnih društev v mesecu oktobru.«

PROGRAM PO DNEVIH

PROGRAM/KONTAKTI

 

 PROGRAM
9.00 Otvoritev prireditve:KULTURNO DRUŠTVO HARMONIKARJEV IZOLA

9.25 Pripava pohodnikov Nordijske hoje, pohod do San Simona (Ksenija iz Športnega društva Adrenalina)

9.35 Predstava članov Judo kluba Izola

9.45 Plesna šola Balerima se predstavlja: baletna točka

9.55 Mladinski nogometni klub (MNK) Izola – predstavitev delovanja kluba
in njihovih selekcij

10.05 Plesna šola Balerima se predstavlja: ciganski ples

10.15 Društvo izolskih sabljačev, predstavitev športa

10.30 Tekmovanje z veslaškimi simulatorji (Veslaški klub Izola, Veslaški klub
Argo)

10.50 Izolski strelci se predstavijo

11.00 Intervju s športniki in športnimi delavci, NOVEL IGOR, predsednik NTK Arrigoni

11.10 Župan g. Igor Kolenc med športniki (pridružita se mu predsednica Športne
zveze Izola Alenka Šarkanj in direktorica CKŠP Zvonka Radojevič)

11.20 Plesnegi klub TITTY DANCE
11.30 Tekmovanje v namiznem tenisu (NTK Arrigoni)

11.40 Smučarski klub Izola

11.55 ZAKLJUČEK: skupina iz glasbene šole

ČEZ CELOTNO PRIREDITEV:

Rokometno društvo Izola se predstavlja z igro GoldenGol, kjer so vabljeni vsi obiskovalci, da se preiskusijo v rokometnih spretnostih in izzovejo vratarja. Poiščite tudi njihovo stojnico, kjer se boste lahko pogovorili z igralci, kupili letno karto za oglede tekem članske ekipe ali se včlanili v rokometni klub.

Smučarski klub Izola vabi otroke na preizkušnjo vožnje med stožci.

MRK Menola se predstavlja na stojnici, kjer si lahko ogledate ribiško opremo, ki jo uporabljajo pri morskem ribolovu.

NTK Arrigoni vas vabi k igri namiznega tenisa.

Oba izolska veslaška kluba vas vabita na veslaške simulatorje.

Povabilo Kluba borilnih veščin KICKBOXING in TAE KWON-DO

JADRO KLUB OPTIMIST ima med prireditvijo treninge – oglejte si jih na njihovem pomolu ob Lonki. Mogoče vas bodo popeljali po izolskem akvatoriju ali si izborite mesto na gumenjaku, da boste lahko sledili jadralnemu treningu.

JADRALNI KLUB BURJA in VESLAŠKI KLUB IZOLA – svojo željo lahko izrazite na njihovi stojnici in se dogovrite za odhod v njihove prostore.

ŠPORTNA ŠOLA MAESTRAL predstavlja program vadbe za predšolske otroke in vpisuje nove člane. Pred stojnico so postavili tepih z raznimi rekviziti za demonstracijo: mini koš, gol, stožci, idr.

Nazaj na seznam dogodkov
Arhiv dogodkov
KOLEDAR
< februar 2020 >
PO TO SR ČE PE SO NE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
       

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem v naši občini.

Prijavi se zdaj

NOVO NA PORTALU

28. februar 2020
ŽRK IZOLA : ŽRK PTUJ

V športni dvorani na Kraški bo prvenstvena rokometna tekma 1. A DR lige med ekipama ŽRK IZOLA in ŽRK PTUJ. Vljudno vabljeni!...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!