Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

22. septembra 2017
Občina prenesla poslovne prostore in stanovanja v upravljanje na svoje komunalno podjetje

Na včerajšnji 21. redni seji Občinskega sveta Občine Izola so svetniki potrdili rebalans proračuna Občine Izola za leto 2017, prenos poslovno-stanovanjskega fonda na Javno podjetje Komunala Izola in v drugi obravnavi tudi spremembo Odloka o organizaciji in delovnem področju občinske uprave.

Sprejet rebalans proračuna Občine Izola za leto 2017

Svetniki so soglasno potrdili rebalans proračuna za leto 2017, ki predvideva več prihodkov v občinski proračun iz državnih in evropskih virov, obenem pa vključuje več odhodkov za sofinanciranje nekaj investicijskih projektov in tekoče transfere v javne zavode.

Občina bo v letošnjem letu prejela predplačilo za vodenje projekta Facility Point EUSAIR znotraj Javnega zavoda za podjetništvo Izola. Na podlagi novele Zakona o izvrševanju proračunov za leti 2017 in 2018 pa se občinam rahlo povišuje povprečnina. Občina Izola in Javni zavod za podjetništvo Izola sta poleg tega na razpisu Ministrstva za kulturo pridobila del sredstev za prvo fazo obnove palače Besenghi degli Ughi, v kateri je predvidena menjava dotrajanega stavbnega pohištva, restavriranje skulpture beneškega leva na pročelnem ometu, restavriranje kamnitih portalov in tlaka v avli objekta ter obnova zunanjega stopnišča. Občina in Zdravstveni dom Izola sta bila uspešna pri pridobitvi sredstev Ministrstva za zdravje za nakup radijskih terminalov za reševalno službo. Z rebalansom proračuna se odpira možnost odkupa 30 parkirnih mest v garažni hiši v lasti TPC Livade d. o. o., na katerih so danes urejene kegljaške steze v uporabi Kegljaškega kluba Izola. Zaradi posledic spremenjene zakonodaje, ki odpravlja anomalijo pri vrednotenju delovnih mest v javnem sektorju se povišujejo plače nekaterim javnim uslužbencem v vrtcih, šolah in občinski upravi.

Organizacijske spremembe v občinski upravi

Občinski svet Občine Izola je na svoji 19. redni seji v prvi obravnavi sprejel predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o organizaciji in delovnem področju Občinske uprave Občine Izola ter ga posredoval v 30 – dnevno javno obravnavo. Po zaključku obravnave je bil pripravljen predlog odloka za drugo obravnavo, upoštevajoč prejete pripombe in predloge. Svetniki so v drugi obravnavi sprejeli predlog odloka, katerega namen je prenos pristojnosti Službe za razvoj turizma, podjetništva in mednarodno sodelovanje, ki se ukinja, na drugo notranjo organizacijsko enoto – Urad za gospodarske dejavnosti, investicije in komunalni razvoj Občine Izola. Za izvajanje posameznih  nalog ukinjene službe pa bo podeljeno javno pooblastilo.

Pogoji najema neprofitnih stanovanj in poslovnih prostorov ostajajo isti. O vseh podrobnostih bodo najemniki pravočasno obveščeni.
Poleg navedene spremembe se zaradi prenosa stanovanjsko – poslovnega fonda v upravljanje na Komunalo Izola in posledično prenosa pristojnosti upravljanja, združujeta dve notranji organizacijski enoti. Urad za urejanje prostora ter Urad za upravljanje z občinskim premoženjem se združujeta v nov skupni Urad za prostor in nepremičnine.

Prenos stanovanjskega fonda

Občinski svet je potrdil tudi Pogodbo o upravljanju stanovanj v lasti Občine Izola in Pogodbo o upravljanju poslovnih prostorov Občine Izola. S pogodbama o upravljanju se natančneje opredeljujejo razmerja med lastnikom (Občino) in upravljavcem (JP Komunala Izola d.o.o.). Pogodbi urejata način izvedbe vzdrževalnih del in investicij v infrastrukturo, postopke v zvezi s sklepanji najemnih in drugih pravnih razmerij. Določata tudi postopke in mehanizme načrtovanja dela, poročanja in nadzora organov Občine (Občinskega sveta, Župana, strokovnih služb občinske uprave). Pogodbi prav tako predvidevata, da upravljavec prevzame zaposlene na Občini Izola, ki so pristojni za zadevno področje, kar pa se uredi s posebnim pravnim aktom.

Svetniki so zaradi večje preglednosti sprejeli prečiščeno besedilo Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno izobraževalnega zavoda Scuola Elementare »Dante Alighieri« Isola. V drugi obravnavi so ponovno odločali in sprejeli Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o zazidalnem načrtu Kajuhova-Hudournik Morer. Ministrstvo za okolje in prostor je v okviru ugotavljanja sprejemljivosti vplivov izvedbe predloga sprememb in dopolnitev predmetnega zazidalnega načrta, preverilo vključenost omilitvenih ukrepov iz okoljskega poročila. Ugotovljeno je bilo, da so bile vsebine korektno vključene v predlog prostorskega akta, v 3. členu so predlagali dopolnitev v zvezi z varstvom pred hrupom, Občinski svet pa je moral o navedeni spremembi ponovno odločati.

Občinski svet je obravnaval in sprejel  predlog sprememb in dopolnitev letnega načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem za leto 2017 ter potrdil besedilo o pravnih poslih razpolaganja z nepremičnim premoženjem. Seznanil se je s potekom projekta InnoRenew Coe, v okviru katerega se Izoli obeta Center odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja na območju Univerzitetnega kampusa Livade v Izoli.

21. septembra 2017
Posvet z mladimi v občini Izola

Prihodnjo sredo, 27. septembra, ob 18. uri Občina Izola in Mladinski svet Slovenije prirejata v klubskem prostoru Kulturnega doma Izola posvet z mladimi v okviru projekta Rastimo skupaj.

Mladinski svet Slovenije na pobudo Urada RS za mladino že tretje leto zapored pripravlja projekt Rastimo skupaj, ki je namenjen krepitvi mladinskega dela in mladinskih politik na lokalni ravni. Projektu je letos pristopila tudi Občina Izola.

Po uvodnem srečanju med predstavniki Občine Izola, Mladinskega sveta Slovenije in Urada RS za mladino je Občina Izola izvedla raziskavo med mladimi od 15. do 29. leta. Cilj raziskave je bil ugotoviti stanje na področju mladih ter raziskati njihove navade in prostočasne aktivnosti. Navedeno je Občina preverjala v obliki spletnega vprašalnika z naslovom »Mladi v občini Izola«.

V prihodnjem tednu pa sledi še posvet z mladimi, na katerega so vabljeni mladi od 15. do 29. leta starosti in vsi, ki delajo z mladimi ali jih tematika mladinske aktivacije in participacije v družbenem življenju zanima.

 

21. septembra 2017
Dogajanje v okviru Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij se danes seli v Izolo

V Manzioilijevi palači se bo danes, med 9. in 17. uro odvila delavnica Kako usmeriti sinergije med integralnim upravljanjem obalnih območij in pomorskim prostorskim načrtovanjem v konkretne projekte. Namen delavnice je nadgradnja zaključkov predhodne tematske delavnice iz leta 2016 ter s tem oblikovanje dolgoročnejše in integrirane vizije za Jadransko-jonsko morsko območje tudi s prostorskega vidika. Pri tem bodo izpostavljene možnosti, priložnosti in izzivi nadaljnjega razvoja na zasnovanih projektih.
Več

18. septembra 2017
Z majhnimi koraki na poti k trajnostni mobilnosti

Občina Izola je letos sprejela Celostno prometno strategijo – strateški dokument, katerega osrednji namen je prispevati k razvoju urbane mobilnosti in pomagati pri vzpostavitvi trajnostnega prometnega sistema.
Več

12. septembra 2017
Postajališča niso parkirišča

Ob prihajajočem tednu mobilnosti je velika govora o prometu in načinih transporta med občani. Eden najbolj priljubljenih je zagotovo avtobus, ki med obalnimi mesti dnevno prevaža veliko število potnikov. Na postajališču na Cankarjevem drevoredu v Izoli pa zaradi objestnosti voznikov in nespoštovanja prometnih predpisov pogosto prihaja do gneče, ko zaradi parkiranih avtomobilov avtobus ne more varno ustaviti. 
Več

12. septembra 2017
Izola nekoliko drugače – nov 3D model

Na uradni spletni strani občine Izole je od danes naprej omogočen dostop do spletnega 3D mesh modela celotnega območja Izole, ki ga je po naročilu Občine Izola zasnovalo podjetje Mensuras.
Več

11. septembra 2017
Za nami zelo uspešna glavna turistična sezona

Poletna sezona se še ni v celoti zaključila, september pa nam je že prinesel pravo jesensko vreme. Tudi v Izoli smo, podobno kot v sosednjih obmorskih mestih, s potekom glavnem turistične sezone zadovoljni. V juniju smo namreč realizirali 13 % več nočitev, v juliju 7 %, v avgustu pa 3 % več. 

Več

Arhiv novic
KOLEDAR
< april 2021 >
PO TO SR ČE PE SO NE
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

NOVO NA PORTALU

16. aprila 2021
Informativne table za večjo prometno varnost na Parenzani

Odsek daljinske kolesarske poti Parenzana od priključka z Južno cesto do poči...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!