Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

16. marca 2020
Obvestilo o izvajanju deratizacije javnega kanalizacijskega omrežja

Komunala Izola d. o. o. bo, v sodelovanju s podjetjem Radit d.o.o. Koper, od ponedeljka 16. 3. 2020 do petka 20. 3. 2020, izvajala deratizacijo javnega kanalizacijskega omrežja v občini Izola.

Deratizacija se bo izvajala z obešanjem parafinskih vab na pokrove kanalizacijskih jaškov. Za deratizacijo internega kanalizacijskega omrežja in priključkov iz stanovanjskih hiš, večstanovanjskih objektov in poslovnih prostorov, ki so v zasebni lasti, je potrebno naročiti izvedbo deratizacije neposredno pri pooblaščenem izvajalcu.

V kolikor vremenski pogoji ne bodo ugodni za izvedbo deratizacije, bo sporočen nov termin izvedbe. Za morebitne dodatne informacije lahko občani pokličejo tudi na Komunalo Izola, na telefonsko številko 05/66 34 950 ali 05/66 34 935 (DE kanalizacija).

Pri izvajanju storitve se bo dosledno upoštevalo vsa priporočila vezana na trenutno situacijo glede širjenja korona virusa.

13. marca 2020
Vodstvo občine se je danes sestalo s predstavniki civilne zaščite

Z vodstvom občine so se danes sestali poveljnik Civilne zaščite občine Izola Zdenko Deželak, namestnik poveljnika Denis Udovič in namestnik komandirja Policijske postaje Izola Gorazd Nemanič. Pogovorili so se o trenutnih razmerah glede širjenja nalezljivega virusa in ukrepih v prihodnjih dneh ter javnosti sporočajo, da je situacija glede epidemije na našem območju pod nazorom. Javni zavodi v lasti Občine Izola zagotavljajo nujne dejavnosti skladno z ukrepi in priporočili NIJZ in Vlade RS.

Pomembno obvestilo o delovanju vrtca v Izoli
Več

13. marca 2020
Istrski župani omejili poslovanje v občinskih upravah

 Istrski župani omejili poslovanje v občinskih upravah

Župani Občine Piran, Občine Izola, Mestne občine Koper in Občine Ankaran so danes po pozivih državnih institucij, pogovorih z zdravstvenim osebjem in preveritvijo stanja na terenu sprejeli odločitev o omejenem poslovanju občinskih uprav za naslednji teden z možnostjo podaljšanja. Nujni postopki bodo tekli nemoteno, poslovanje s strankami je omejeno in bo potekalo izključno po telefonu oziroma prek elektronske pošte.

Občine bodo v času izrednih razmer poslovale prilagojeno, nujni postopki bodo potekali nemoteno, prav tako bodo za informacije dosegljivi posamezni javni uslužbenci v uradih in službah.  Vsaka občinska uprava bo delovni proces prilagodila potrebam in zmožnostim.

Za informacije se lahko občanke in občani v času uradnih ur obrnejo na:

OBČINA PIRAN:

05 67 10 300, obcina.piran@piran.si

OBČINA IZOLA:

05 66 00 100, obcina@izola.si

MESTNA OBČINA KOPER:

05 66 46 100, obcina@koper.si

OBČINA ANKARAN:

05 66 53 000, info@obcina-ankaran.si

12. marca 2020
OBVESTILO

Spoštovani občani in občanke, dragi obiskovalci,

Župani Občine Izola, Mestne občine Koper, Občine Piran in Občine Ankaran smo sprejeli odločitev o omejitvi poslovanja občinskih uprav, občinskih komunalnih podjetij, občinskih javnih zavodov in krajevnih skupnosti. Namen ukrepov je zajeziti širjenje okužbe z novim virusom SARS-CoV-2. Do nadaljnjega so tako uradne ure za sprejem strank odpovedane, navedene ustanove bodo v času uradnih ur dosegljive prek telefona, pošte in elektronske pošte. Ukrep začne veljati z jutrišnjim dnem, 13. 3. 2020. 

V času uradnih ur bomo na Občini Izola dosegljivi na telefonskih številkah 05 66 00 107 – kabinet župana, 05 66 00 100 – centrala, 05 66 00 350 – številka občinskega inšpektorata in redarstva ter 051 442 330 – dežurna številka občinskega redarstva. Naslov za pošiljanje elektronske pošte pa je posta.oizola@izola.si. Omejitev za stranke velja tudi na krajevnih skupnostih v občini Izola, kjer bodo do nadaljnjega dosegljivi na sledečih telefonskih številkah: KS Jagodje–Dobrava in KS Korte na številki 051 259 576 ter KS Haliaetum, KS Izola staro mesto in KS Livade na številki 030 466 981.

O vseh pomembnih informacijah bo javnost obveščena preko občinske spletne strani in družbenih omrežij.

Vse osebe s sumom na okužbo s korona virusom, ki kažejo bolezenske znake (vročina, kašelj, oteženo dihanje) pozivamo, naj ravnajo skladno z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za zdravje. Pomembno je, da ne vstopate v stavbo zdravstvenega doma, ampak pokličete svojega izbranega osebnega zdravnika oziroma pediatra. Glede nadaljnjega ukrepanja sledite navodilom zdravnika.

Z navedenimi ukrepi želimo skupaj odgovorno prispevati k preprečevanju širjenja nalezljivega virusa, predvsem preprečiti nova žarišča in okužbo tistih, za katere bi lahko bila usodna.

Prosimo za razumevanje v upanju, da se naše vsakdanje življenje kmalu vrne v ustaljene tirnice.

Obvestilo_korona_slo

Avviso_corona

 Foto: Jaka Ivančič

12. marca 2020
Istrske občine omejile poslovanje s strankami

Župani Občine Piran, Občine Izola, Mestne občine Koper in Občine Ankaran so sprejeli odločitev o omejitvi poslovanja občinskih uprav, občinskih komunalnih podjetij, občinskih javnih zavodov in krajevnih skupnosti. Namen ukrepov je zajeziti širjenje okužbe z novim virusom SARS-CoV-2.
Več

11. marca 2020
Uredili bomo podporni zid pod Kopališko ulico

Ob poplavah, ki so območje starega mestnega jedra prizadele novembra lani, je bila delno poškodovana tudi brežina pod Kopališko ulico ob pasji plaži. Komunala Izola bo po naročilu občine sanirala poškodovano brežino, vrednost del pa je slabih 20.000 evrov proračunskih sredstev. Zgrajen bo podporni betonski zid, ki ga bodo obložili s kamnom, kot je že urejen preostali del podpornega zidu. V času del, ki bodo zaključena predvidoma sredi aprila, bo otežen prehod za pešce.

9. marca 2020
OBVESTILO O PRESTAVITVI TERMINA predstavitve rezultatov delavnice za območje Kredo v Izoli

Na podlagi včeraj sprejetih ukrepov Univerze v Ljubljani, s ciljem preprečevanja širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19), občina Izola obvešča, da današnja predstavitev in razstava rezultatov delavnice za območje Kredo v Izoli, na kateri so sodelovali študentje urbanizma in arhitekture Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, ne bo izvedena. O novem terminu dogodka, bo javnost pravočasno obveščena.

 

6. marca 2020
Sanacija kamnitih stopnic pod Belvederjem

V sklopu rednega investicijskega vzdrževanja bo Občina skupaj s komunalnim podjetjem sanirala obstoječe kamnite stopnice pod Belvederjem. Z deli v vrednosti dobrih 20.000 evrov bo izvajalec začel sredi prihodnjega tedna. Sanacija stopnic bo zaključena predvidoma do konca meseca marca. V času izvajanja del bo onemogočen prehod za pešce, izvajalec pa bo območje ogradil in ustrezno označil.

3. marca 2020
Predstavitev in razstava rezultatov delavnice za območje Kredo v Izoli – termin predstavitve JE PRESTAVLJEN

V ponedeljek, 9. marca 2020, ob 16. uri bo v prostorih Art Kina Odeon Izola predstavitev rezultatov delavnice za območje Kredo Izola, na kateri so sodelovali študentje urbanizma in arhitekture Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani.

Na delavnicah je skupina študentov razvijala sodobne ideje bivanja, tako v programskem kot oblikovnem smislu. Delavnica je bila namenjena kritični presoji in preverbi različnih možnosti urejanja območja Kredo v Izoli, s poudarkom na zasnovi sodobnih stanovanjskih enot nižje gostote ter javno odprtih prostorov (povezava z okolico, pešpoti, rekreacija, drobne dopolnilne dejavnosti, ipd.). Delo skupin je bilo usmerjeno v preveritev zmogljivosti območja in prikaze prostorskih posegov.

V razvojne ideje so študentje vpeljali sodobne oblike bivanja z vključevanjem uporabnikov, s poudarkom na bivanju med zelenjem in s pogledom na morje. Vzpostavljanje skupnosti in vezi v odnosih med prebivalci območja Kredo, povezava s kmetijskim prostorom in oblikovanje tržnega prostora, oblikovanje odprtih prostorov za druženje in rekreacijo, razvoj različnih stavbnih tipologij, povezovanje med urbanim in zelenim ter podobno, so samo nekatere ideje, ki so jih študentje vključili v zamisli o prihodnji podobi novega bivalnega okoliša Kredo v Izoli.

Ob 17. uri bo v Kulturnem domu Izola sledilo odprtje razstave.

vabilo_Kredo_3

vabilo_Kredo_3_it

28. februarja 2020
V Izoli označili najvišjo raven vode ob lanskoletnih poplavah

Občina Izola je v sodelovanju z Agencijo RS za okolje in Zvezo geografov Slovenije postavila novo oznako visokih voda po zadnjih poplavah v lanskem letu, ko je voda v Izoli presegla najvišjo zabeleženo poplavljanje morja v času spremljanja. Akcija nameščanja oznak visokih voda je namenjena ozaveščanju javnosti o poplavah.
Več

Arhiv novic
KOLEDAR
< september 2020 >
PO TO SR ČE PE SO NE
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

NOVO NA PORTALU

28. september 2020
Tedenski program od 28. 9. do 4. 10. 2020

VSE DEJAVNOSTI LAHKO OBISKUJETE BREZPLAČNO, OB UPOŠTEVANJU PRIPOROČEN...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!