Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

24. junija 2020
Zaključek akcije zbiranja nevarnih odpadkov

Komunala Izola je zaključila letošnjo prvo akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev in zbrala 1.124 kg nevarnih odpadkov. V času akcije, ki je v občini Izola potekala med 16. in 20. junijem, je bila premična zbiralnica prisotna tri dni na podeželju, dva dni pa v širšem okolišu mesta in samem mestnem jedru.

Uporabniki so, v primerjavi z lanskoletno spomladansko akcijo, oddali na premično zbiralnico 739 kg manj nevarnih odpadkov, kar na komunalnem podjetju pripisujejo tudi vplivu epidemije COVID-19, v času katere je bilo veliko uporabnikov doma in so tovrstne odpadke sami dostavljali na zbirni center. V obdobju od februarja do konca maja je bilo na lokacijo zbirnega centra dostavljenih 1.120 kg nevarnih odpadkov iz gospodinjstev.

Tokratne akcije se je udeležilo 213 uporabnikov, največji odziv je bil zabeležen v Kortah pri zadružnem domu ter v Veluščkovi ulici, najmanj pa na Baredih, kjer je nevarne odpadke oddala le ena oseba. Med zbranimi odpadki je prevladovala električna in elektronska oprema, neuporabna zdravila in kozmetika ter odpadno jedilno olje.

Uporabniki lahko nevarne odpadke, ki nastanejo v gospodinjstvu, preko celega leta brezplačno dostavijo na lokacijo zbirnega centra, od ponedeljka do petka med 8. in 17. uro, ter v soboto med 9. in 12. uro. Za oddajo odpadnega jedilnega olja ter odslužene električne in elektronske opreme se lahko uporabniki poslužijo tudi posebnih oz. namenskih zabojnikov, ki so na območju občine Izola postavljeni na več lokacijah. Odpadne baterije, kozmetiko, žarnice, neuporabna zdravila, pa je možno oddati tudi v namenske zabojnike na sedežu Komunale Izola ter na lokaciji CUP v mestu, na Muzčevi ulici 7.

Za dodatna vprašanja so na razpolago v času uradnih ur – v ponedeljek, sredo in petek, med 8.00 in 10.00 uro, ter 10.30 in 12.00, osebno ali na telefonski številki 05/66 34 950, lahko pa jim tudi pišete na elektronski naslov: odvozi@komunala-izola.si.

Informacije dostopne na novi spletni strani podjetja
Obenem sporočajo, da so vse informacije dostopne tudi na spletni strani www.komunala-izola.si, ki je bila pred kratkim popolnoma posodobljena. Nova spletna stran je bolj pregledna in omogoča enostavnejši dostop do želenih informacij.

24. junija 2020
Čezmejno sodelovanje s Hrvaško za obuditev izolskega Kaštelirja

Drugi Festival od Histrov do Rimljanov na Kaštelirju je v juniju potekal z izvedbo zanimivih delavnic in spremljajočih aktivnosti na območju Kaštelirja nad Kortami. Festival je bil izveden v sklopu projekta KAŠTELIR, z namenom obujanja gradišč v namene trajnostnega turizma na izolskem podeželju.
Več

22. junija 2020
Počastili bomo dan državnosti

Dan državnosti bomo v Izoli počastili z osrednjo občinsko proslavo, ki bo v sredo, 24. junija, ob 20. uri.

Osrednja občinska proslava v počastitev dneva državnosti bo na Manziolijevem trgu. V sklopu kulturnega programa bodo nastopili Marina Mårtensson, otroški pevski zbor OŠ Livade, MoPZ Izola in Trobilni kvintet Pihalnega orkestra Izola. Proslavo bo povezovala Nataša Benčič. Na predvečer dneva državnosti bomo državni praznik obeležili kot posebno srečanje z Zanimivimi Izolani, predstavniki tistih ustanov, ki so skrbele za našo varnost v času epidemije. Vse obiskovalce vljudno naprošamo, da na dogodek pridejo z obrazno masko.

Ta dan bo župan Danilo Markočič podelil tudi priznanja uspešnim učencem vseh treh izolskih osnovnih šol in podružnične glasbene šole.

 

22. junija 2020
Občina Izola prodaja štiri stanovanja v starem mestnem jedru

Občina Izola je na spletni strani objavila javno dražbo nepremičnin za prodajo štirih stanovanj v starem mestnem jedru. Stanovanja merijo od 45 do 58 m2, izklicne cene pa se gibljejo od 80.000 do 145.000 EUR. Javna dražba bo v sredo, 8. julija, ob 17. uri v sejni dvorani Občinskega sveta na Trgu Etbina Kristana 1. Zainteresirani dražitelji lahko varščino, ki je pogoj za sodelovanje na javni dražbi, vplačajo do vključno 7. julija.
Več

17. junija 2020
Postavitev hitrostne ovire v Ulici Bogomira Magajne

Hitrost je še vedno eden izmed glavnih dejavnikov prometnih nesreč tako na slovenskih kot evropskih cestah, saj je neprilagojena hitrost oziroma prekoračitev hitrosti vzrok tretjini prometnih nesreč s smrtnim izidom. Še posebej je smiselno uvajanje ukrepov za umiritev hitrosti pred prehodi za pešce, šolami, vrtci, igrišči, itd.
Več

16. junija 2020
Prisluhnite skrivnostim domačinov

Na Turističnem združenju Izola smo s sredstvi pridobljenimi z javnega razpisa Slovenske turistične organizacije (STO) za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v letu 2020 lansirali letošnjo osrednjo promocijsko kampanjo. Glede na trenutne razmere v turističnem sektorju in dejstvo, da Izola vsako leto našteje največ domačih obiskovalcev, se kampanja v prvi fazi osredotoča prav na slovenskega gosta. Vsebina kampanje “Skrivnosti Izole in domačinov” nagovarja obiskovalce k spoznavanju kraja preko pristne izkušnje z lokalnim okoljem in njegovimi prebivalci – v osrednjo vlogo namreč postavlja Izolanko in Izolana.

S promocijsko kampanjo sledimo cilju ohranjanja prepoznavnosti Izole kot ene vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji tako med domačimi kot tujimi gosti. Turistično združenje Izola v zadnjih letih veliko vlaga tudi v promocijo na domačem trgu in nagovarja domačega gosta, saj ta predstavlja več kot polovico obiskovalcev v Izoli. V drugem delu se bo kampanja odvila še na ključnih tujih trgih: v Avstriji, Nemčiji, Italiji in na Češkem.

Barbara in Matej obiskovalce popeljeta k spoznavanju domačega kraja
S ciljem poglobljene komunikacije s ključnimi izolskimi personami, ki so bile v preteklih letih identificirane skozi različne raziskave, v letošnjem letu skozi krovno promocijsko kampanjo ustvarjamo prvooseben ter avtentičen odnos med obiskovalci in domačini. Izolo namreč predstavljamo skozi oči Izolanke Barbare in Izolana Mateja, vsak od njiju pa na izolsko pustolovščino odpelje tudi eno od tipičnih izolskih person. Na spoznavanju Izole se jima pridružita dve spletni vplivnici, ki po njunih profilih sovpadata z izolskimi turističnimi personami. Domačina tako predstavljata vir, preko katerega gostje spoznavajo Izolo, njene skrite kotičke in skrivnosti oz. zanimivosti Izolanov iz prve roke.

Osrednji namen kampanje je uporabniku ponuditi prvovrstno izkušnjo, sočasno pa prikazati Izolo kot avtentično turistično destinacijo, katere ključne prednosti so bogata kulturna in naravna dediščina, povezanost obmorskega dela ter zaledja in predvsem odprti, vedno prijazni domačini, ki z veseljem delijo svoje zgodbe z obiskovalci. Skozi 8 video spotov in osebno pripoved obeh glavnih likov (Barbare in Mateja) na pristajalnih straneh skozi osebno noto nagovarjamo tudi zahtevnejšega potencialnega obiskovalca, ki se lahko sprehodi skozi ključne izolske turistične produkte in doživi Izolo na pristen način.

Komu boste sledili: sproščeni Barbari ali aktivnemu Mateju?
Z dvema različnima profiloma domačinov in ciljnim trženjem si obetamo lažji prenos ključnega sporočila do potencialnih obiskovalcev. Vsako od naših person bomo namreč targetirali z zanjo/zanj prilagojenim profilom in sporočilom. Bolj aktivni in željni raziskovanja bodo sledili Mateju, tisti bolj sproščeni, predvsem družine z mlajšimi otroki, pa Barbari.

Kulinariko, naravno in kulturno dediščino, sonce in morje ter aktiven oddih, ki so tudi nosilni produkti naše destinacije, v digitalni kampanji predstavljamo preko privlačnih video in foto vsebin ter podpornih besedil v obliki prvoosebne pripovedi. Vsebine so dosegljive na t.i. pristajalni strani, s katere lahko sledimo različnim doživetjem po lastnem okusu, predvsem pa lahko že v prvi fazi izbiramo ali želimo slediti Barbari ali Mateju.

Poleg digitalnega dela oba glavna lika kampanje domače goste nagovarjata tudi z jumbo in giga panojev, ki so v mesecu juniju postavljeni v vseh večjih slovenskih mestih.

Dean Kocjančič, direktor Turističnega združenja Izola: »V prvi vrsti želimo uporabnikom prikazati avtentično izkušnjo domačinov, skozi katero se bodo vživeli v utrip Izole. Ljudje na potovanjih namreč ne iščejo zgolj novosti, ampak vse bolj hrepenijo po novem doživetju starega. Želijo spoznati zgodbe, ki so tu že od nekdaj bile, običaje, ki so postali tradicija, značilne okuse, skrite kotičke… In točno to je Izola. Sama zgodba ni osredotočena zgolj na glavno poletno sezono, temveč na vse letne čase, saj želimo Izolo predstaviti kot celoletno destinacijo za oddih, na dolgi rok ciljamo tudi na zahtevnejše goste. S tem bomo zagotovili učinkovito podporo turističnemu gospodarstvu.«

Zgodba oblikovana v sodelovanju z agencijo April 8
Želeno vsebino smo v atraktivno zgodbo oblikovali v sodelovanju s kreativno agencijo April 8 iz Ljubljane. Za to, da je zgodba zaživela tudi na ekranu, pa je poskrbelo natančno oko mednarodno priznanega fotografa in snemalca Mitje Božiča.

Zdaj je čas za #mojaslovenija
Ker je v tem času še bolj kot kdaj koli prej pomembno sodelovanje, se priključujemo tudi kampanji STO, ki enotno nagovarja slovenskega gosta. V akcijo so vključene vodilne destinacije, turistično gospodarstvo in mediji. Za prepoznavnost kampanje in uspešno nagovarjanje domačih gostov, bodo skrbeli tudi prepoznavni obrazi našega kraja.

Vsebine kampanje so na voljo na povezavi: https://www.visitizola.com/skrivnosti-domacinov/

15. junija 2020
Akcija zbiranja nevarnih odpadkov

Javno podjetje Komunala Izola d. o. o. bo med 16. in 20. junijem 2020 izpeljalo letošnjo prvo akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev s premično zbiralnico na območju občine Izola. Akcija je namenjena fizičnim osebam, ki plačujejo storitev ravnanja z odpadki v občini Izola in je za uporabnike komunalnih storitev Komunale Izola brezplačna.
Več

Arhiv novic
KOLEDAR
< avgust 2020 >
PO TO SR ČE PE SO NE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

NOVO NA PORTALU

19. avgust 2020
Španska glasbeno plesna fantazija

Ljubitelji temperamentnih ritmov ste še posebej lepo vabljeni na dogodek v park...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!