Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

9. junija 2020
Pričetek urbanistične delavnice za območji Argo in Mala oprema

Danes se je uradno pričela urbanistična delavnica za območji IPA 3 in IPA 4 v Izoli. Tri strokovne skupine Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani pod vodstvom prof. Alenke Fikfak, prof. Alessia Princica in prof. Janeza Koželja bodo do jeseni na podlagi preveritev in analiz podale strokovne rešitve urbanistične ureditve območja in njene vpetosti v širši prostor.
Več

3. junija 2020
16. filmski festival Kino Otok – Isola Cinema na sporedu še to poletje, od 26. do 30. avgusta

Danes bi se moral v Izoli začeti 16. mednarodni festival Kino Otok – Isola Cinema, tradicionalni petdnevni filmski pozdrav poletju, ki vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev od blizu in daleč. Čeprav je epidemija prekrižala prvotni načrt organizatorjev, bo Kino Otok vendarle na sporedu še preden se bodo poletne radosti za letos zaključile. V Izoli bo festival potekal od 26. do 30. avgusta 2020, prej in potem pa tudi v Ljubljani in več krajih jugozahodne Slovenije. Izvedba bo potekala v razmeram prilagojenem formatu in ob upoštevanju vseh veljavnih preventivnih ukrepov in navodil.

Kino Otok za nove čase

Razglasitev epidemije sredi marca je ustvarjalno ekipo festivala 16. Kino Otoka ujela v trenutku, ko je bila sklenjena večina dogovorov z domačimi in mednarodnimi partnerji. Ko so sodelovanje potrdili vsi projektni sodelavci. Ko sta bila v polnem pogonu poziva za kratkometražno sekcijo Video na plaži in za prostovoljce z vseh vetrov. In ne nazadnje, ko je bil filmski, strokovni in družabni program v veliki meri sestavljen in se je ožja ekipa po skoraj letu priprav na novo izdajo že veselila srečanja z gosti in obiskovalci.

Odpoved tako ni prišla v poštev, pač pa smo se odločili za prestavitev in v zadnjih dveh mesecih na novo domislili program in način izvedbe letošnjega Kino Otoka. Tako bomo lahko kljub novim (in spremenljivim) okoliščinam zagotovili kar najbolj pristno kinootoško izkušnjo v živo in tudi na spletu. Filmski, strokovni in spremljevalni program festivala bomo natančno začrtali do konca junija ter ga čim prej predstavili javnosti. Že sedaj pa je znano, da je tudi letos uspel poziv za kratkometražno sekcijo Video na plaži, na katerega je prispelo rekordnih 179 prijav iz več kot 30 različnih držav.

Nihče ni otok, vsi smo otočje

Krilatica nihče ni otok festival Kino Otok spremlja od prvih izdaj festivala, ki je v Izoli kot nekdanjem otoku nastal z idejo, da okrog filmske in drugih umetnosti v skupnost poveže neštete posameznike. Nedavna kolektivna izkušnja nas je na novo spomnila, kako neznosna je odsotnost dotika in kako nujna je potreba po človeškem stiku, po živem srečanju. Zato bo letošnji Kino Otok na različnih ravneh še bolj kot doslej težil k združevanju in sodelovanju.

Med drugim se bomo v programsko otočje povezali z drugimi festivali filma, glasbe, gledališča ali umetnosti nasploh. V slovenski Istri bomo nadaljevali sodelovanje s Primorskim poletnim festivalom in festivalom JEFF, obenem pa začenjamo večletno sodelovanje s filmskim festivalom v Motovunu, ki nastaja na hrvaški strani Istre. Razširili in poglobili bomo sodelovanje s čezmejnim filmskim festivalom Poklon viziji, ki ga vsako jesen pripravlja goriški Kinoatelje. Povezali se bomo z mednarodnim festivalom kratkega filma FeKK, ki bo tik pred Kino Otokom v Izoli potekal v Ljubljani. Ne nazadnje nadaljujemo tudi najstarejšo mednarodno festivalsko navezo Kino Otoka z mednarodnim filmskim festivalom Innsbruck iz Avstrije.

Producent festivala je Otok, zavod za razvijanje filmske kulture. Koproducenti festivala so Center za kulturo, šport in prireditve Izola, Italijanska samoupravna narodna skupnost Izola, Slovenska kinoteka in Kinoatelje. Mestni kino Kinodvor je partner festivala.

16.izdajo mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema podpirajo naslednji javni sofinancerji: Slovenski filmski center, podprogram Evropske komisije Ustvarjalna Evropa – MEDIA, Občina Izola, Ministrstvo za javno upravo RS in Ministrstvo za kulturo RS.

Kino otok – Isola Cinema

 

3. junija 2020
Rok za oddajo idejnih zasnov za oblikovanje promocijskih vzorčnih suvenirjev v okviru projekta KAŠTELIR se izteka

Občina Izola je v sodelovanju z Občino Komen (vodilni partner), Univerzo v Mariboru, Inštitutom IRRIS, Istrsko Županijo, Občino Lanišće, Občino Moščeniška Draga, Javno ustanovo Park Prirode in Javnim zavodom Komenski Kras razpisala javni, dvostopenjski poziv za oblikovanje promocijskih vzorčnih suvenirjev v okviru projekta KAŠTELIR – »Prazgodovinska gradišča in etnobotanika za trajnostni turizem in razvoj podeželja – od Krasa do Kvarnerja (preko Brkinov, Čičarije in Istre)«. Rok za oddajo prijav na poziv za oblikovanje promocijskih vzorčnih suvenirjev v okviru projekta KAŠTELIR se zaključi v petek, 5. junija 2020.

Predmet poziva je izbor petih promocijskih suvenirjev in sicer: a) štiri za štiri izbrana gradišča v okviru projekta »Kaštelir«: Štanjel, Korte nad Izolo, Rašpor (Lanišće, HR), Brseć in Ozida (Moščenička Draga, HR) in b) skupnega z imenom »KAŠTELIR«.

Besedilo poziva in obrazci so dosegljivi na spletni strani Občine Izola: https://bit.ly/2BwgFI9

 

29. maja 2020
Občina bo pridobila zemljišča ob morju in v Livadah

Na 5. izredni seji Občinskega sveta občine Izola so svetniki med drugim sprejeli odlok o porabi sredstev proračunske rezerve za kritje izdatkov v zvezi z epidemijo nalezljive bolezni SARS-CoV-2 in rebalans proračuna za leto 2020. Potrjen je bil tudi sklep o pričetku postopka razpisa za občinsko nagrado in priznanja v letošnjem letu in podano pozitivno predhodno mnenje lokalne skupnosti k imenovanju Romine Zajc Mejak za direktorico Doma upokojencev Izola.
Več

26. maja 2020
Obvestilo o izvajanju dezinsekcije posameznih delov javnega kanalizacijskega omrežja na območju Občine Izola

Komunala Izola d. o. o. bo, v sodelovanju s podjetjem Radit Koper, v tem tednu, med 26. – 29. majem 2020 ponovno izvajala dezinsekcijo javne kanalizacije na posameznih delih kanalizacijskega omrežja Izola. Izvedena bo na lokacijah, kjer se je pri zadnji dezinsekciji odkrilo večja žarišča ščurkov in lokacijah, na katere nas zaradi pojavljanja ščurkov dnevno opozarjajo občani.

Ponovitev dezinsekcije se bo glede na ugotovljena žarišča izvedla na odseku med Podvozno cesto in Cesto v Jagodje, v okolici mestne tržnice in glavnega avtobusnega postajališča Izola, v Muzčevi ulici, Drevoredu 1. maja in Ulici svobode ter na posameznih manjših lokacijah.

Dezinsekcija, s katero se učinkovito odpravlja težave s škodljivimi insekti (ščurki, ipd.), ki se med drugim zadržujejo tudi v kanalizacijskih ceveh, se bo izvajala z obrizgavanjem jaškov ter toplim zamegljevanjem jaškov in cevi javne kanalizacije.

Lastnike stanovanjskih hiš in poslovnih prostorov v zasebni lasti, kot tudi večstanovanjskih objektov pozivamo, da poskrbijo tudi za dezinsekcijo svojih internih kanalizacijskih omrežij in priključkov. Storitev naročijo neposredno pri kateremkoli pooblaščenem izvajalcu za dezinsekcijo z namenom, da dosežemo čim večji učinek dezinsekcije.

V kolikor vremenski pogoji ne bodo ugodni za izvedbo dezinsekcije, bo sporočen nov termin izvedbe. Za morebitne dodatne informacije lahko občani pokličejo tudi na Komunalo Izola, na telefonsko številko 05/66 34 950 ali 05/66 34 935 (DE kanalizacija).

Pri izvajanju storitve se bo dosledno upoštevalo vsa priporočila vezana na trenutno situacijo glede širjenja korona virusa.

25. maja 2020
V ulici vzdolž parkirišča Lonka in ob srednji šoli bo urejeno območje umirjenega prometa

Občina Izola bo predvidoma v začetku meseca junija v ulici vzdolž parkirišča Lonka in v delu Ulice Prekomorskih brigad ob Srednji šoli Izola uredila območje umirjenega prometa s ciljem povečane varnosti v cestnem prometu. Ukrep bo uveden v bližini srednje šole in na poti do postajališča javnega prevoza s ciljem zagotoviti večjo varnost predvsem mladih udeležencev v prometu, na poti v in iz šole ter v neposredni bližini objekta šole, kjer se dijaki največ zadržujejo.

22. maja 2020
Od ponedeljka sprejem strank ob predhodnem naročilu

Potem ko so uprave občin slovenske Istre od 13. marca poslovale v prilagojenem obsegu in brez osebnih stikov s strankami, bo s ponedeljkom, 25. maja, mogoč tudi stik referentov s strankami, a pod posebnimi pogoji.

Omogočen bo tudi stik referentov s strankami, a le po vnaprejšnjem naročilu oziroma dogovoru z referentom. Vse štiri občine bodo stranke sprejemale v sejnih sobah ali večjih pisarnah, ob tem morajo stranke upoštevati varnostno razdaljo, razkužiti roke pred vstopom v zaprt prostor in nositi masko ali drugo zaščitno opremo.

Uradne ure za sprejem strank so sicer ob ponedeljkih in petkih med 8. in 12. uro ter ob sredah med 8. in 12. ter 14. in 17. uro. Občanke in občani sicer vloge, dokumentacijo, zahtevke in druga vprašanja še vedno pošljejo po elektronski ali navadni pošti.

Arhiv novic
KOLEDAR
< avgust 2020 >
PO TO SR ČE PE SO NE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

NOVO NA PORTALU

19. avgust 2020
Španska glasbeno plesna fantazija

Ljubitelji temperamentnih ritmov ste še posebej lepo vabljeni na dogodek v park...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!