Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

4. avgusta 2021
S posveta o OPN – Gorazd Nemanič, pomočnik komandirja Policijske postaje Izola

G. Gorazd Nemanič, predstavnik Policijske postaje Izola, je opozoril, da je stara vila, v kateri že desetletja deluje Policija, premajhna in ne ustreza modernim standardom za kakovostno ter varno opravljanje dela policistov. Umestitev objekta v novo poslovno cono, ki jo predvideva OPN, bo ustrezno in dolgoročno izboljšala pogoje dela policistov ter omogočila večjo varnost in zadovoljstvo občanov.

Videoposnetek

4. avgusta 2021
Ministrstvo za infrastrukturo uvaja ugodne družinske vozovnice za javni potniški promet

Ministrstvo za infrastrukturo uvaja vozovnici, ki potnikom prinašata dodatne ugodnosti pri potovanju z medkrajevnim avtobusnim javnim potniškim prometom in domačim železniškim prometom.

Vikend vozovnica za družine in skupine potnikov

Vozovnica omogoča družinam oziroma skupinam potnikov do 5 oziroma do 10 oseb, med katerimi je vsaj en otrok v starosti do 14 let, neomejeno število potovanj z medkrajevnim avtobusom ali z vlakom ob sobotah, nedeljah in praznikih v obdobju štirih zaporednih dni. Cena vozovnice je 15 evrov za skupine do pet oseb in 30 evrov za skupine do 10 oseb.

Vikend popusti 75 %

Potujoči bodo vse sobote, nedelje in praznike do 30. 6. 2022 lahko potovali s 75-% popustom na vseh enotnih vozovnicah v medkrajevnem avtobusnem in domačem železniškem prometu.

Ugodnosti, ki bodo v veljavi do 30. 6. 2022 se uvajajo z namenom dodatno spodbuditi oživitev javnega potniškega prometa po epidemiji COVID-19 kot ene najbolj trajnostnih oblik mobilnosti. Ministrstvo za infrastrukturo poziva vse potujoče, posebej pa družine in skupine, ki so pretežno vezane na potovanja z avtomobilom, naj preizkusijo prednosti potovanja z javnim potniškim prometom pod posebno ugodnimi pogoji. Glede na odziv potujoče javnosti se bo ministrstvo odločilo o trajni uvedbi popustov in ugodnosti.

Poleg navedenega bo Ministrstvo za infrastrukturo z novim šolskim letom uvedlo poenostavitev sistema subvencioniranih vozovnic za dijake, študente in udeležence izobraževanja odraslih. Vse subvencionirane relacijske vozovnice bodo nadomeščene z eno samo vozovnico, ki bo veljala za neomejeno število voženj na celotnem območju Republike Slovenije. Obenem je novost, da bo vozovnica veljala skozi celo leto, ne le do konca šolskega leta. Cena te vozovnice bo znašala 25 evrov na mesec. Taka vozovnica bo bistveno poenostavila dosedanji sistem relacijskih vozovnic. Za uporabnika bo bistveno ugodnejša, saj mu ne bo omogočala le potovanja od doma do kraja izobraževanja in nazaj, temveč tudi potovanja v prostem času po območju celotne države. Namen teh sprememb je povečati privlačnost javnega potniškega prometa za mlade in ohraniti njihove potovalne navade tudi po koncu izobraževalnega procesa. Na ta način si na ministrstvu prizadevajo omejevati obseg osebnega motoriziranega prometa v Republiki Sloveniji in prispevati k ciljem zniževanja negativnih vplivov prometa na okolje ter podnebje.

 

Vir: Ministrstvo za infrastrukturo

2. avgusta 2021
Objavljen razpis za Zoisove štipendije v prihodnjem šolskem in študijskem letu

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je objavil javni razpis za Zoisove štipendije za prihodnje šolsko in študijsko leto. Te štipendije so namenjene dijakom in študentom kot spodbuda za doseganje izjemnih dosežkov in s tem ustvarjanje dodane vrednosti na področju znanja, raziskovanja, razvojne dejavnosti in umetnosti.
Več

2. avgusta 2021
Obvestilo civilni iniciativi o vloženi referendumski pobudi

Župan Občine Izola Danilo Markočič je uradno seznanil civilno iniciativo o pravočasno prejeti pobudi volivcev za vložitev zahteve za razpis referenduma. Obenem je potrdil, da je pobuda skladna s 75. členom statuta Občine Izola.

28. julija 2021
3. javni posvet: Vse o cepljenju proti covidu-19

O varnosti in učinkovitosti cepiv

Spoštovani prebivalci in prebivalke,

vabimo vas, da se nam v četrtek, 29. julija 2021, ob 17. uri pridružite na 3. javnem posvetu: Vse o cepljenju proti covidu-19. Posvet je namenjen vsem vam, ki bi želeli pridobiti več dodatnih strokovnih informacij o cepljenju proti covidu-19. Govorili bomo o številnih vprašanjih v povezavi s cepljenjem ter kakšna so s študijami in podatki podprta dejstva.

Z vami bodo vrhunski strokovnjaki za covid-19, zdravniki specialisti infektologije in klinične mikrobiologije: prof. dr. Bojana Beović, prof. dr. Janez Tomažič in prof. dr. Alojz Ihan ter specialistka ginekologije in porodništva Marijana Vidmar Šimic. Na dogodku bo sodeloval minister za zdravje Janez Poklukar.


Več

Arhiv novic
KOLEDAR
< avgust 2021 >
PO TO SR ČE PE SO NE
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

NOVO NA PORTALU

4. avgusta 2021
S posveta o OPN – Gorazd Nemanič, pomočnik komandirja Policijske postaje Izola


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!