Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

7. maja 2021
Izdelovanje uporabnih predmetov iz morskih naplavin

Kulturno društvo Alle Porte vabi na brezplačni delavnici izdelovanja drobnih uporabnih predmetov iz morskih naplavin, ki bo potekala na Manziolijevem trgu, pred Sobo ustvarjalcev, 8. 5. 2021 od 16. do 17. ure in od 17. do 18. ure.
Več

6. maja 2021
Občina Izola prejemnica zlatega znaka zelene trajnostne destinacije

Slovenska turistična organizacija je v sodelovanju z mednarodno organizacijo Green Destinations in njenim akreditiranim partnerjem v Sloveniji, Zavodom Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace, Občini Izola podelila zlati znak zelene trajnostne destinacije.

Izola je ob prvi presoji trajnosti dosegla povprečno oceno 8,4 na desetstopenjski lestvici. Najboljše rezultate je prejela v kategorijah Destinacijski management ter Kultura in tradicija, »kar kaže na odgovoren in strateški pristop tako pri upravljanju destinacije kot tudi varovanju kulturne dediščine,« so zapisali presojevalci v svoji utemeljitvi. Pripravljavci vloge so bili obenem pohvaljeni za izdelavo zgibanke Visit & Respect Izola (t. i. Zelene iskrice), katere namen je osveščati občane, obiskovalce in ponudnike z nasveti za bolj zeleno ravnanje, ter za sodelovanje pri mnogih mednarodnih zeleno naravnanih projektih. Ocenjevalci vloge za pridobitev znaka zelene destinacije vidijo možnost napredka v izolski občini zlasti na področju zmanjševanja količin trdnih odpadkov in prilagajanju podnebnim spremembam ter osveščanju širše javnosti o možnostih za večjo okoljsko skrb.

Destinacija lahko ohrani prejeto odličje zgolj z vzdrževanjem zahtevanih kriterijev. V polletnem obdobju mora Občina Izola izdelati ključna dokumenta: Zeleni DNK, ki predstavlja zeleni značaj destinacije, ter Akcijski načrt ukrepov, ki bodo izvedeni v času do prihodnje presoje upravičenosti zlatega znaka.

Nabor aktivnosti in ukrepi za trajnostni razvoj, ki podpirajo Zeleno shemo v turizmu, bodo redno objavljeni na spletni povezavi https://izola.si/spoznaj-izolo/slovenia-green/.

Slavnostna podelitev plakete in označevalne tablice Slovenia Green bo potekala 20. maja v spletni obliki, na Zeleni dan slovenskega turizma 2021.

5. maja 2021
Primorci beremo 2021

Začela se je bralna akcija Primorci beremo 2021. Na voljo je seznam 86 leposlovnih del slovenskih avtorjev, od tega 75 proznih in 11 pesniških zbirk. Letos jih je 26 med njimi mogoče brati tudi kot e-knjigo.

Bralni seznam je dosegljiv na povezavi: seznam, kjer si lahko preberete tudi podrobnosti o projektu. V letošnjem naboru literature sta med drugimi roman Kurji pastir Prešernovega nagrajenca Ferija Lainščka ter Zrno od frmntona Marjana Tomšiča.

Uvodni spletni dogodek bralne akcije je pripravila Goriška knjižnica Franceta Bevka. S pisateljem Ferijem Lainščkom se je o njegovem življenju, ustvarjalnem opusu in najnovejšem romanu pogovarjala Tina Podgornik. Ogled je mogoč na povezavi, medtem ko si literarno srečanje z Marjanom Tomšičem, ki ga je vodila Vesna Mikolič, lahko ogledate na strani: pogovor.

15. bralna sezona se bo zaključila novembra. Vabljeni k sodelovanju.

4. maja 2021
Javni poziv za sodelovanje na sezonski tržnici Ruba sz moje njive

Sezonska tržnica Ruba sz moje njive predstavlja enega od programov več let delujočega projekta Kilometer nič, ki v Izoli bogati kulinarično ponudbo. Prepoznavnost in obiskanost tržnice sta vse večji, tržnica pa je priljubljena tako med občani kot turisti, zato želimo tudi letos ponuditi lokalnim pridelovalcem možnost prodaje lokalnih produktov. Turistično združenje Izola bo v sodelovanju s pridelovalci poskrbelo tudi za dodatno oglaševanje.

Stojnice se predvidoma oddaja v najem za obdobje od 12. 5. 2021 do 1. 10. 2021. Program se izvaja dvakrat tedensko, ob sobotah in sredah od 8. do 13. ure.

Več informacij in pogoje prijave najdete v priloženem pozivu.  

Predlagatelji morajo prijavo (z vsemi zahtevanimi prilogami) oddati do vključno 7. 5. 2021. Dokumentacijo lahko oddajo po pošti kot priporočeno pošiljko (na naslov TZ Izola – Turistično združenje Izola, g. i. z., Sončno nabrežje 4, 6310 Izola) ali jo osebno dostavijo v prostore TIC-a (Sončno nabrežje 4, Izola). Na kuverti naj bo dopisano »prijava na javni poziv 1/2021«. Nepravočasno oddane in/ali nepopolne prijave bodo izločene.

 

Foto: Jaka Ivančič

1. maja 2021
Živel 1. maj! Živel praznik dela!

Mednarodni praznik dela, simbol solidarnosti vseh delavcev in spomin na tragične delavske demonstracije v Chicagu, praznujemo na ozemlju današnje Slovenije že od leta 1890, kot državni praznik pa je bil uzakonjen leta 1948.

Praznik delavcev je postal eden pomembnejših prazničnih dni po drugi vojni. Še danes se marsikje začne z budnico delavske godbe, na predvečer praznika pa ga zaznamuje množično kurjenje kresov. Nekdaj pogoste prvomajske demonstracije so sčasoma prerasle v proslave, ki so oblika delavskega boja. Praznik dela ne prinaša nacionalnih sporov, temveč opozarja na razredna nasprotja.

V svetu 1. maj obeležujejo tudi s paradami in množičnimi povorkami, s streljanjem častnih salv in športnimi prireditvami, na Slovenskem pa se udeležujemo srečanj na tradicionalnih prvomajskih delavskih shajališčih. Poleg zastav številne kraje krasijo mlaji, simboli svobode.

 

 

30. aprila 2021
Prvomajska budnica v Izoli

Pihalni orkester Izola bo tudi letos združil moči z izolskimi gasilci. Skupaj nam bodo popestrili praznik dela s prvomajsko budnico preko zvočnikov, nameščenih na gasilsko vozilo. Spremljate jih lahko po načrtovanem urniku.
Več

29. aprila 2021
Pripravite se na virtualno mreženje B2B @ EUSAIR FORUM 2021

Mednarodni virtualni dogodek B2B je namenjen podjetjem in drugim organizacijam iz jadransko-jonske regije, ki iščejo priložnosti za poslovno, tehnološko in projektno sodelovanje na področjih, kot so modra ekonomija, povezovanje regij, kakovost in varstvo okolja ter trajnostni turizem.

KDAJ?

11. maja 2021, od 10. do 19. ure.

KJE?

Preko spletne platforme za virtualno poslovno mreženje: povezava

ZAKAJ?

Ker želimo MSP, raziskovalno-tehnološkim organizacijam in drugim zainteresiranim deležnikom ponuditi možnost, da poiščejo nove poslovne, tehnološke in projektne priložnosti za sklenitev poslovnega, tehnološkega ali projektnega sodelovanja, da bi prispevali h gospodarski rasti, tehnološkemu razvoju in širši družbeni blaginji v jadransko-jonski regiji.

TEME

– Modra rast

– Povezovanje regij

– Kakovost in varstvo okolja

– Trajnostni turizem

KDO LAHKO SODELUJE?

– mikro, mala in srednje velika podjetja,

– izobraževalne in raziskovalne organizacije (univerze, inštituti),

– organizacije za podporo podjetjem (inkubatorji, tehnološki parki, pospeševalniki, zbornice, grozdi in združenja),

– vladne in razvojne agencije,

– nevladne organizacije ter druge organizacije iz držav članic EUSAIR.

KAKO LAHKO SODELUJEM?

Udeležba na B2B @ EUSAIR FORUM 2021 je brezplačna, prijava pa obvezna. 20-minutna dvostranska srečanja so predvidena glede na razpoložljivost, interese in cilje vsakega udeleženca. Da bi se udeleženci lahko učinkovito mrežili ter našli primerne partnerje, spodbujamo vsakega posameznika, da v rubriki Marketplace objavi, kaj ponuja oz. išče. Objavi lahko ponudbo oz. povpraševanje po storitvah ali proizvodih, projektno ponudbo ali povpraševanje oz. ponudbo ali povpraševanje po specifičnih znanjih.

Ne zamudite možnosti za iskanje novih priložnosti za poslovno, tehnološko ali projektno sodelovanje in najdite najboljšega poslovnega partnerja!

Ne čakajte, registrirajte se zdaj na: tej povezavi.

 

Arhiv novic
KOLEDAR
< september 2021 >
PO TO SR ČE PE SO NE
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

NOVO NA PORTALU

27. septembra 2021
Bolje pripravljen kot poplavljen

Preventivno ravnati v primeru nevarnosti poplav je modro – na tak način zaš..


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!