Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

18. februarja 2021
Februarska spletna ponudba Kina Istra

V pričakovanju dni, ko bo Kino Istra lahko znova zaživel na istrskem podeželju, nam organizatorji ponujajo bogat spletni filmski program. V času od 19. do 28. februarja si boste lahko ogledali več filmov, primernih za vse generacije: dokumentarni film o punk ikonah Istre – KUD Idijoti, politični triler Vlast, večkrat nagrajen družinski film Rdeči pes Modri ter sklopa kratkih otroških animiranih filmov Koyaa in Corti a Ponte.

Filmi bodo dosegljivi na platformi Cinesquare, vsi imajo na voljo slovenske in hrvaške podnapise. Cena ogleda posameznega filma znaša 2 EUR, za ogled petih filmov pa boste odšteli 5 EUR. Pred nakupom se je treba registrirati. Ogled posameznega filma je možen v 24 urah, v primeru nakupa celotnega paketa pa si lahko filme ogledate do 28. februarja oziroma še 72 ur po izteku tega dne.

17. februarja 2021
Javna dražba za prodajo nepremičnin v lasti Občine Izola

Občina Izola razpisuje javno dražbo nepremičnin na vzhodnem delu mesta, med cesto in nekdanjim tovarniškim kompleksom Mehano. Potekala bo 11. marca ob 17. uri v sejni sobi Občinskega sveta Občine Izola (Trg Etbina Kristana 1, Izola). Kandidati morajo do vključno 8. marca 2021 predložiti ustrezna dokazila na Uradu za prostor in nepremičnine Občine Izola (Postojnska 3, Izola). Več na povezavi.

16. februarja 2021
Javni razpis: Natečaj za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in predstavitev podjetnic začetnic 2021

 

Javna agencija SPIRIT Slovenija je objavila Natečaj za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev podjetnic začetnic 2021. Predmet razpisa je izbor najboljših 50 poslovnih modelov podjetnic začetnic, ki so registrirale svoje podjetje v letu 2020 in 2021 in še niso sodelovale na enakem razpisu v letu 2020. Namen razpisa je nagraditi najboljših 50 predstavljenih poslovnih modelov podjetnic začetnic v letu 2020 in 2021 ter jih spodbujati pri vzpostavljanju lastnega podjetja.

Upravičene prejemnice so: podjetnice začetnice, ki so v letu 2020 in 2021 registrirale svoje podjetje (d. o. o. ali s. p.); tiste, ki so uspešno zaključile celotno usposabljanje ABC-podjetništva (vsi moduli); vse, ki so se s svojo predstavitvijo poslovnega modela uvrstile med prvih 50 najbolje ocenjenih.

Usposabljanje ABC-podjetnštva bo v letu 2021 organiziralo pet točk SPOT Svetovanje (SPOT Svetovanje Osrednjeslovenska, SPOT Svetovanje Goriška, SPOT Svetovanje Podravje, SPOT Svetovanje Gorenjska, SPOT Svetovanje Savinjska).

Vloga mora biti oddana v elektronski obliki preko podjetniškega portala. Razpis bo odprt do vključno 31. 5. 2021. Za pravočasne bodo štete vloge, oddane preko podjetniškega portala do vključno 31.  5. 2021, in sicer do 14. ure.

Podrobnejši pogoji kandidiranja na javnem natečaju in vsebina natečaja

Za dodatne informacije in pojasnila se lahko obrnete na točko SPOT svetovanje Obalno-kraške regije: tel. št. 05 662 58 34, e-pošta:  spot.obalnokraske@gmail.com.

Informacije o usposabljanju ABC-podjetništva 2021

Odprte so prijave za 2. skupino, prijavnico najdete na tej povezavi.

Komu je namenjeno usposabljanje?

Vsem podjetnicam in podjetnikom začetnikom ter potencialnim podjetnicam in podjetnikom, saj je namen opolnomočiti vse ciljne skupine s strokovnimi vsebinami.

Posebej za podjetnice

Vsem podjetnicam začetnicam, ki ste ustanovile podjetje v letu 2020 ali ga nameravate ustanoviti v prvi polovici leta 2021, pod pogojem, da v letu 2020 niste kandidirale ali pridobile sredstev v okviru Natečaja za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev podjetnic začetnic 2020, bo Javna agencija SPIRIT Slovenija ponudila mentorsko podporo ter udeležbo na javnem natečaju, ki je bil objavljen 15. 1. 2021.

V okviru javnega natečaja, ki ga bo razpisala Javna agencija SPIRIT Slovenija, bo podjetnicam začetnicam, ki bodo uspešno zaključile vseh 5 modulov, ponujena možnost kandidiranja za finančne spodbude. Te bodo dodeljene podjetnicam začetnicam na podlagi predstavitve in izbora najboljših poslovnih modelov.

Modulov se lahko udeležijo tudi ostali potencialni podjetniki in obstoječi podjetniki. Udeležba na vseh modulih je obvezna samo za tiste podjetnice začetnice, ki želijo kandidirati na natečaju za pridobitev finančnih sredstev.

Kako poteka usposabljanje?

Vsak modul bo trajal 10 šolskih ur. Zajema tako predavanja in delo v skupinah kot tudi terensko delo in delo od doma. Od tega mora delo na terenu in delo v predavalnici obsegati vsaj dve tretjini vseh predvidenih ur, tj. 7 šolskih ur.

Več informacij na SPOT svetovanje Obalno-kraške regije: 05 662 58 34, e-pošta: spot.obalnokraske@gmail.com, ali pri ge. Tini Lisac,  040 315 335, e-pošta: tina.lisac@icra.si.

Projekt SPOT svetovanje Obalno-kraška regija je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javne agencije.

16. februarja 2021
Brezplačna izobraževalno-informativna e-slikanica za otroke »Sveti meč pravice«

Občina Izola je v okviru projekta KAŠTELIR, ki se sofinancira iz programa Interreg Slovenija- Hrvaška 2014-2020 v sodelovanju s partnerjema omenjenega projekta Inštitutom za raziskave, razvoj in strategije družbe, kulture in okolja IRRIS in Fakulteto za naravoslovje in matematiko, Univerzo Maribor izdala slikanico »Sveti meč pravice«. Elektronsko obliko slikanice v slovenskem, hrvaškem, angleškem ali italijanskem jeziku si lahko brezplačno ogledate:

Sveti meč resnice:  https://issuu.com/zival/docs/sveti_me__pravice_slo_e

Sacra spada della giustizia: https://issuu.com/zival/docs/sveti_me__pravice_ita_e

Sveti mač pravde: https://issuu.com/igabibarun/docs/sveti_me__pravice_hrv_e

Holy Sword of Justice: https://issuu.com/igabibarun/docs/sveti_me__pravice_ang_e

Bogato ilustrirana slikanica na atraktiven in slikovit način predstavlja življenje starodavnih prebivalcev gradišč/kaštelirjev, in s tem tudi Izolskega oz. kortežanskega Kaštelirja pri Kortah oz Čedljah nad Izolo, tako mladim kot odraslim. Gradišča/kaštelirji so kulturna dediščina, ki izhaja iz prazgodovinskega obdobja iz bronaste in železne dobe. Njihova presenetljiva gostota na širšem območju Primorske, Istre ter Kvarnerja priča o skupnih naravnih danostih in skupni zgodovini ter enovitosti tega območja v prazgodovini.

Na zabaven in atraktiven način slikanica ponuja informacije o spomenikih naravne in kulturne dediščine, in sicer skozi celovito povest o kaštelirjih. Bogate ilustracije zajemajo starodavne običaje, ljudi, oblačila.

15. februarja 2021
Skozi slikanico Sveti meč pravice bomo spoznavali kulturo kaštelirjev

Na današnji novinarski konferenci je bila predstavljena slikanica z naslovom Sveti meč pravice, ki je eden izmed dosežkov projekta Kaštelir – Prazgodovinska gradišča in etnobotanika za trajnostni turizem in razvoj podeželja – od Krasa (preko Brkinov, Čičarije in Istre) do Kvarnerja (v nadaljevanju Kaštelir) in je dostopna v štirih jezikih. Slikanica nam skozi zgodbo o načinu življenja nekdanjih prebivalcev kaštelirjev, njihovih vrednotah, navadah in ritualih, še zlasti pa za tedanje čase mogočnih utrdbah, na zanimiv in privlačen način približa kulturo kaštelirjev.
Več

15. februarja 2021
15. februar – mednarodni dan boja proti raku pri otrocih

Na današnji dan si pripnite zlato pentljo in se na ta način pridružite ozaveščanju o raku pri otrocih.

Na pobudo staršev otrok, obolelih za rakom in zdravljenih na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani, se Občina Izola pridružuje vseslovenski akciji, ki opozarja na najmlajše onkološke bolnike. V ta namen bo občinska stavba na Sončnem nabrežju od 17. ure danes osvetljena z rumeno barvo.

Letak-10-dejstev-o-otroškem-raku

12. februarja 2021
Orjaški fosil triceratopsa restavriran v Trstu – procesu bo mogoče slediti preko videopovezave

Tržaški Zoic sodi med najpomembnejša mednarodna podjetja s področja paleontologije. Pred kratkim je prevzelo v restavriranje dragoceno okostje triceratopsa, dinozavra, za katerega domnevajo, da je živel v Severni Ameriki pred 68–95 milijoni let. Njegova orjaška glava meri dva metra in pol v dolžino ter dva metra v širino. Celotnemu procesu bo mogoče slediti preko Facebooka, Instagrama in YouTube-kanala podjetja, restavratorji pa upajo, da bodo okostje spomladi lahko javnosti pokazali tudi v živo.

Zoic je edino italijansko podjetje, ki se ukvarja s paleontologijo na taki ravni. Poskrbelo je tudi za restavriranje okostij dinozavrov, najdenih na območju občine Devin Nabrežina, natančneje v Ribiškem naselju (Villaggio del Pescatore). Antonio in Bruno, 70 milijonov let stara in dobro ohranjena hardozavra, sta na ogled v tržaškem prirodoslovnem muzeju, medtem ko ostanki tretjega dinozavra, Zdravka, še ostajajo ujeti v kamnitih blokih nahajališča.

https://www.youtube.com/watch?v=yM3ez00MZAs

foto Vir: Primorski dnevnik, fotografija: Comunicati Stampa FVG.

10. februarja 2021
Objavljen javni natečaj za tri uradniška delovna mesta občinski redar

Občina Izola je objavila javni natečaj za zasedbo treh uradniških delovnih mest občinski redar v Občinskem inšpektoratu in redarstvu. Rok prijave je 10 dni, do vključno 13. februarja 2021.

Kandidati naj pošljejo pisne prijave s prilogami v zaprti ovojnici z označbo: »Javni natečaj za uradniško delovno mesto občinski redar, št.110-2/2021, na naslov: Občina Izola, Sončno nabrežje 8, 6310 Izola. Za pisno obliko se šteje tudi elektronska oblika, poslana na elektronski naslov: posta.oizola@izola.si, pri čemer veljavnost prijave ni pogojena z elektronskim podpisom.

Javni natečaj je objavljen na povezavi: http://izola.si/obcina-izola/razpisi-in-objave/javni-natecaji-in-razpisi/

9. februarja 2021
Hidrološka napoved – na Obali možnost razlivanja rek in morja

Reke v slovenski Istri so začele poplavljati, nevarnost razlivanja je napovedana še za prihodnja dva dni. Tudi morje v manjšem obsegu že prestopa bregove na izpostavljenih delih obale. Njegova gladina bo povišana tudi v sredo zjutraj. Obstaja nevarnost razlivanja v višini 15 cm.

9. februarja 2021
Sredi februarja sprememba za uporabnike e-polnilnic v Izoli

Na Občini Izola se zavzemamo za zeleni oz. trajnostni razvoj na vseh področjih družbenega delovanja. V skrbi za varovanje okolja z zmanjšanjem izpustov ogljikovega dioksida in drugih škodljivih emisij v ozračje, je na območju občine trenutno na voljo pet javnih električnih polnilnic.
Več

Arhiv novic
KOLEDAR
< julij 2021 >
PO TO SR ČE PE SO NE
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

NOVO NA PORTALU

30. julij 2021
Koncerti v parku: Les Babettes

Opis Les Babettes


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!