Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

6. aprila 2021
Tudi Obali ni prizaneslo zimsko vreme

Ceste so mokre in spolzke, zato vozite previdno.

Pristojne službe JP Komunala Izola skrbijo za urejanje prometnih razmer v zaledju Izole že od jutranjih ur. Če potrebujete pomoč, se le obrnite nanje.

Želimo vam varno vožnjo.

 

 

1. aprila 2021
Začasno zaprtje otroških igrišč in javnih stranišč

V skladu s sprejetimi ostrejšimi protikoronskimi ukrepi in priporočili Vlade RS obveščamo, da bodo v Izoli od 1. do 11. aprila 2021 zaprta otroška igrišča Birba I, Birba II, Žogolandija v Ulici Zvonimira Miloša in otroško igrišče v Jagodju ter javna stranišča.

Z željo, da bi se epidemiološke razmere v čim krajšem času izboljšale, se vsem zahvaljujemo za razumevanje.

31. marca 2021
Nadziranje spoštovanja ukrepov za zajezitev koronavirusne bolezni

Občinsko redarstvo bo v sodelovanju s pristojnimi službami JP Komunala Izola v času od 1. do 12. aprila v skladu s pooblastili izvajalo nadzor nad spoštovanjem omejitvenih ukrepov in parkiranjem avtodomov v občini Izola. Na praznično nedeljo, 4. aprila, bo nadzor poostren.

31. marca 2021
Oprostitev plačila storitev zbiranja komunalnih odpadkov za gospodarske subjekte

Komunala Izola, d. o. o. bo v sodelovanju z Občino Izola gospodarske subjekte, ki v skladu z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v republiki Sloveniji (Ur. l. RS, št. 17/21, 20/21) niso smeli izvajati svoje glavne dejavnosti in posledično niso generirali odpadkov, v celoti oprostila plačila storitve obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja komunalnih odpadkov za obdobje od 1. 2. 2021 do vključno 15. 2. 2021.

Do oprostitve plačila bodo upravičeni le tisti gospodarski subjekti, ki imajo do Komunale Izola poravnane vse zapadle finančne obveznosti, v obravnavanem obdobju niso imeli drugih prihodkov z naslova izvajanja ostalih registriranih dejavnosti in bodo na elektronski naslov odvozi@komunala-izola.si poslali Vlogo za oprostitev plačila ter kopijo izpisa iz Poslovnega registra Slovenije (AJPES), ki izkazuje registrirano glavno dejavnost.

Prejete vloge bodo obravnavane in (če se bodo izkazale kot upravičene) upoštevane pri obračunu za april 2021. Odločitve glede morebitne oprostitve plačila storitev zbiranja komunalnih odpadkov v prihodnjih mesecih bodo glede na potek izrednih razmer sprejete naknadno.

JP Komunala Izola, d. o. o.

30. marca 2021
Za vrtčevske otroke zagotovljeno le nujno varstvo

Skladno z vladnimi ukrepi za zajezitev in obvladovanje nalezljive bolezni covid-19 se med 1. in 11. aprilom 2021 začasno prepoveduje zbiranje ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, je pa v tem času organizirano nujno varstvo za vrtčevske otroke staršev, ki so zaposleni v sektorjih kritične infrastrukture.

Za predšolske otroke je tudi v občini Izola organizirano nujno varstvo v minimalnem obsegu, če sta oba starša (ali eden od staršev, ki je samohranilec) zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture (energetika,  promet, prehrana, preskrba s pitno vodo, zdravstvo, finance, varovanje okolja ter informacijsko-komunikacijska omrežja in sistemi), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, v zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji ali v poklicnih gasilskih enotah.

Nujno varstvo je organizirano v manjših skupinah na treh lokacijah, in sicer v enoti Školjka in v enoti Livade vrtca Mavrica ter v vrtcu L’Aquilone z italijanskim učnim jezikom. Za prijavo otroka v nujno varstvo se morajo starši obrniti na vrtec, ki ga obiskuje otrok. Potrebo po nujnem varstvu otrok starši izkažejo s potrdilom delodajalca (za oba starša).

 

30. marca 2021
Postanite spletni žiranti za največjo evropsko filmsko nagrado mladih

Prihaja nova izdaja EFA Evropske nagrade mladega filmskega občinstva in z njo trije najnovejši vrhunski evropski filmi. Velik vseevropski dogodek mladih med 12. in 14. letom, ki vsako leto v več kot 35 državah izbirajo najboljšega med nominiranimi filmi, letos ponovno prestavljajo na splet. Si želite tudi vi biti del mednarodne žirije iz Slovenije? Prijavite se lahko do 9. aprila. Prijavljeni žiranti si bodo med 21. in 25. aprilom kar z domačega kavča brezplačno ogledali tri najnovejše evropske filme, se o njih pogovarjali prek spleta in nato glasovali za zmagovalca.

Gre za edinstveni dogodek v svetovnem merilu, ki pod okriljem Evropske filmske akademije enkrat letno poveže mlado generacijo gledalcev iz vse Evrope in širše. Mladi med 12. in 14. letom starosti iz vseh koncev Slovenije si bodo lahko med sredo, 21. aprila, in soboto, 24. aprila, prek spleta ogledali tri najnovejše evropske filme, ki jih je nominirala komisija njihovih sovrstnikov. V nedeljo, 25. aprila, bodo žiranti prav tako prek spleta glasovali za zmagovalca. K ogledu filmov lahko povabijo tudi starše in druge družinske člane ter tako z njimi delijo zares edinstveno filmsko izkušnjo. Za slovenske žirante bodo vsak dan pripravili moderiran pogovor prek spleta v slovenskem jeziku, v okviru katerega bodo lahko postavljali vprašanja o posameznem filmu in izmenjali vtise. S svojimi sožiranti iz Evrope se bodo v nedeljo lahko srečali v klepetalnici, ki bo potekala v angleščini. Zmagovalnemu filmu bo Evropska filmska komisija po preštetju glasov isto nedeljo v živo podelila EFA Evropsko nagrado mladega filmskega občinstva, kar bo predvajano na spletni strani dogodka.

Udeležba je brezplačna in odprta za vse mlade med 12. in 14. letom, ki se želijo preizkusiti v vlogi filmske žirije. Število mest je omejeno, obvezna je prijava z izpolnjeno PRIJAVNICO, in sicer najkasneje do petka, 9. aprila 2021. Prijave zbirajo na e-naslovu: ana.persic@isolacinema.org.

Letošnji nominiranci:

OSTRŽEK (Pinocchio, Matteo Garrone, Italija-Francija, 2019, 105 min)

Nova različica priljubljene klasike Carla Collodija se vrača h koreninam zgodbe o leseni lutki, oskarjevec Roberto Benigni pa vdahne novo življenje staremu rezbarju. Odpre se bogat fantazijski svet skrivnosti in čudes, poln humornih in ganljivih trenutkov. Distribucija Cinemania.

THE CROSSING (Johanne Helgeland, Norveška, 2020, 90 min)

December 1942. Desetletna Gerda in njen brat Otto pomagata pobegniti na Švedsko Danielu in Sarah, judovskima otrokoma, ki jima grozi deportacija. Film o zaupanju, prijateljstvu in velikemu pogumu, ki ga premorejo otroci.

WOLFWALKERS (Tomm Moore, Ross Stewart, Irska-Luksemburg-Francija, 2020, 103 min)

V časih vraževerja in magije za volkove velja prepričanje, da so demonska bitja zlo, ki ga je treba uničiti. Mlada lovska vajenka se z očetom odpravi na Irsko, da bi pomagala iztrebiti zadnje volčje krdelo, vendar se vse spremeni, ko se spoprijatelji z dekletom iz plemena, za katerega se šušlja, da se ponoči spreminja v volkove.

EFA Evropska nagrada mladega filmskega občinstva je filmsko-vzgojni dogodek, ki je nastal pod okriljem Evropske filmske akademije, uveljavljenega vseevropskega združenja za promocijo kakovostnega filma. Poteka od leta 2012 kot uradna kategorija Evropskih filmskih nagrad, Zavod Otok kot slovenski predstavnik v dogodku sodeluje že od leta 2013. Cilj tega izjemnega evropskega projekta filmske vzgoje je namreč oblikovati samostojne in kritične uporabnike sodobnih medijev, ki bodo v prihodnjih desetletjih prispevali k izboljšanju družbenega okolja.

EFA Evropska nagrada mladega filmskega občinstva predstavlja uvod v pomladne filmske dogodivščine za otroke, mlade in družine na krovu celoletnega filmsko-vzgojnega programa Podmornica – Otok za mularijo. Sledite jim na spletni strani ter na Facebook straneh Kino Otok in Podmornica.

26. marca 2021
Dražba občinskih stanovanj bo 20. aprila

Naprodaj je pet občinskih stanovanj v izolskem starem mestnem jedru: na Gregorčičevi, Skladiščni, Ljubljanski in Koprski ulici ter Velikem trgu.

Stanovanje na Gregorčičevi ulici 62 je mansardno in se nahaja v neposredni bližini Besenghijeve palače. Veliki trg 7 ponuja stanovanje v prvem in drugem nadstropju – s pogledom na morje in park Borisa Benčiča. Obnovljeno stanovanje v Skladiščni ulici 4 je v zadnjem nadstropju večstanovanjskega objekta, locirano neposredno ob morju. Stanovanje v Ljubljanski ulici vključuje drugo nadstropje ter mansardo,  stanovanje na Koprski ulici 17 pa je troetažno – obe sta od morja in mestne promenade oddaljeni le 50 m.

Za natančnejše podatke prelistajte priloženi katalog, več o poteku javne dražbe pa si lahko preberete na povezavi.

 

25. marca 2021
Tudi Izola obeležuje 700 let smrti pesnika Danteja Alighierija

Letos septembra bo minilo okroglih 700 let od smrti enega največjih pesnikov srednjega veka, Danteja Alighierija, ki se je v večnost vpisal z versko-alegoričnim epom Božanska komedija. V Italiji, pa tudi drugod po svetu ob praznovanju jubilejnega leta pripravljajo številne dogodke, nekateri se začenjajo ravno na današnji dan, saj je 25. marec datum, ki ga strokovnjaki prepoznavajo kot začetek popotovanja v onstranstvo, v Božanski komediji. Pomembna obletnica Dantejeve smrti bo obeležena tudi v Izoli z odprtjem prostorske instalacije Dante copiosus v aprilu in z okroglo mizo Predstavitev izolske pisne in vizualne srednjeveške kulturne dediščine v juniju.
Več

25. marca 2021
Strategija EUSAIR ključna za nadaljnji razvoj okoljskih projektov v jadransko-jonski regiji

Evropska makroregionalna strategija EUSAIR temelji na štirih tematskih stebrih, Slovenija, v njenem imenu Ministrstvo za zunanje zadeve, pa ji s ključnimi partnerji (JZP Izola in Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko) predseduje do konca maja letos. Osrednja tema predsedovanja je zeleno povezovanje, saj Slovenija skupaj z Bosno in Hercegovino koordinira področje kakovosti okolja, katerega cilj je izboljšati kakovosti življenja na obali, ob skupnem morju
Več

Arhiv novic
KOLEDAR
< oktober 2021 >
PO TO SR ČE PE SO NE
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

NOVO NA PORTALU

27. oktobra 2021
Kaj o OPN Izole menijo občinski svetniki?

Preberite na priloženi


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!